Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘Kadir Şeker’ açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Türkiye’nin günlerdir konuştuğu ‘Kadir Şeker’ ile ilgili yaptığı açıklamasında ‘Adil olanın gerçekleşmesini istiyoruz. Adil olan; ortaya çıkan sonucun toplum vicdanını rahatsız etmemesi’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘Kadir Şeker’ açıklaması
Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘Kadir Şeker’ açıklaması
GİRİŞ 13.02.2020 15:01 GÜNCELLEME 13.02.2020 15:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, darp edilen Ayşe D.'yi kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker ile ilgili, "Görünür gerçekliğine baktığımızda şüphelinin duyarlılığı, vicdanlı davranışı hepimizi çok etkiledi. Adil olanın gerçekleşmesini istiyoruz. Adil olan; ortaya çıkan sonucun toplum vicdanını rahatsız etmemesi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Konya’da darp edilen Ayşe D.'yi kurtarmak için olaya müdahil olan ve Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker ile ilgili açıklamada bulundu. Adil olan sonucun gerçekleşmesini istediklerini belirten Uçum, "Mevcut Ceza Kanunu açısından meşru savunma sınırın açılması gibi teknik düzenleme var. Görünür gerçeklik ve olgusal gerçeklik arasında farklılık vardır. Görünür gerçekliğine baktığımızda şüphelinin duyarlılığı, vicdanlı davranışı hepimizi çok etkiledi. Adil olanın gerçekleşmesini istiyoruz. Adil olan; ortaya çıkan sonucun toplum vicdanını rahatsız etmemesi. Ceza hukuku görünür gerçeklik üzerinden hüküm vermez. Haberleri görünür gerçeklik üzerinden yazarsınız ama hüküm vermeye elverişli gerçeklik olgusal gerçekliktir. Ceza hukukunda temek ilke nedir? Maddi gerçekliğin bütün boyutu ile açığa çıkarılmasıdır. Tam olarak açığa çıkarılmasıdır. O zaman verilen hükme adil diyebiliriz. Kadir konusunda yapılan yorumların görünür gerçeklikteki yorumlar olduğunu, hüküm vermeye yeterli olmadığını söylüyorum. Hep birlikte bu sürecin objektif ve adil yürütülmesi için katkıda bulunalım ama olgusal gerçekliğe dayalı bir verilecek hükmü bekleyelim” diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • DADAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendini savunurken kazayla olmuşsa tabi ki beraat etmesini istiyoruz kadının ceza alması lazım çünkü çocuklarını da madur etmiş ve yalan söylüyor olabilir takdir YÜCE TÜRK ADALETİN doğru karar vereceklerinde eminim
    Cevapla
  • Adak 4 yıl önce Şikayet Et
    Vicdani olarak 10 yil yatmasi indirimsiz
    Cevapla
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayşe D. isimli kadın ve ölen Özgür Duran ne iş yapıyorlar, neyle geçiniyorlarmış; bununda analizi gerekiyor bence bu olayda.
    Cevapla
  • ALİHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu genç ödüllendirilmelidir.
    Cevapla
  • RABİA 4 yıl önce Şikayet Et
    adil olan, kasten olmasa bile bir cana karşı biraz hapis yatmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü