Jeffrey'den Türkiye paylaşımı: Ruslara net bir şekilde ifade ettik

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Suriye Özel Temsilci James Jeffrey’in Türkiye temasları sonrasında görüşmelere yönelik açıklamalarını sosyal medyada hesabından paylaştı.

Jeffrey'den Türkiye paylaşımı: Ruslara net bir şekilde ifade ettik
Jeffrey'den Türkiye paylaşımı: Ruslara net bir şekilde ifade ettik
GİRİŞ 13.02.2020 18:16 GÜNCELLEME 13.02.2020 18:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey’in sözlerine yer verilen paylaşımda bulundu.

Yapılan paylaşımda Jeffrey’in, “Her iki ülke de, Rusya’nın Libya’da, Suriye’nin genelinde ve İdlib’de gerçekleşen saldırılardaki rolünden büyük bir endişe duymaktadır. İdlib’deki bu eylemin kabul edilemez olduğunu, ülke genelinde ateşkes çağrısında bulunan BM’nin kilit öneme sahip 2254 sayılı kararını ihlal ettiğini Rus muhataplarımıza net bir şekilde ifade ettik. Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin mülteci akınına karşı varoluşsal menfaatlerini savunma, terörle mücadele etme ve Suriye’de savaş suçlusu Esad rejimiyle devam eden ihtilafa çözüm bulma hususunda halkı ve hukuki gerekçelere sahip olduğu konusunda Türkiye ile tamamen hemfikirdir. Türkiye’nin Suriye’de özellikle İdlib’de askeri güç bulundurma noktasındaki bu meşru menfaatlerini anlıyor ve destekliyoruz. Türkiye, sınırlarına bir anda dayanabilecek üç milyon mültecinin tek başına üstesinden gelemez. Türkiye’nin böyle bir şeyin yaşamaması için gerekeni yapma hakkı vardır ve biz de Türklere bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimizi değerlendirmek için buradayız” sözlerine yer verildi.

 

YORUMLAR 9
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam bizim şehitlerimizi bile sahipleniyor idlipte şukadar şehidimiz var diyor ve suriyede idlipte türkiyeyi destekliyoruz diyo amerikan köpeği...yanlışlığınan 2 rekatta namaz kılsa bizim müslümanlar amerika müslüman oldu diye toz kondurmaz bu kadar akılsızlık olmaz arkadaş
    Cevapla
  • Hüseyni 4 yıl önce Şikayet Et
    Emperyallerin cephe kapma savaşı,biz de yedik şarlatanlar.Bu çukurların hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var.İnşaallah bir gün mazlumlar top yekün ayağa kalkar da bu zillet son bulur bu coğrafyada.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Bu adam niye geldi;Boşuna ellerini ovalama Biz ne size güveniyoruz nede Rusların samimiyetine.Hepiniz sözünün döneğisiniz.
    Cevapla
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir yorum!
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD size asla ve asla inanmıyoruz.Ruslar müttefikimiz olmamasına rağmen sizin yaptığınız kadar PUŞTLUK bize yapmadılar.Biz gerekirse Ruslar ile savaşır ölürüz ama sizden asla destek geleceğine inanmayız.
    Cevapla
  • derbeder 4 yıl önce Şikayet Et
    mılletle herkez kafa buluyo artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem