Sağlık Bakanı Koca: Tahlil sonuçlarında virüs çıkmadı

Çin'den tahliye edilen 42 kişiden alınan tüm testler negatif çıktı. 42 kişi 14 günlük karantina sonrası taburcu ediliyor.

Sağlık Bakanı Koca: Tahlil sonuçlarında virüs çıkmadı
Sağlık Bakanı Koca: Tahlil sonuçlarında virüs çıkmadı
GİRİŞ 14.02.2020 11:29 GÜNCELLEME 14.02.2020 11:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin'de yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle Vuhan şehrindeki Türk vatandaşları, Türkiye'den gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kargo uçağı ile tahliye edilmişti. Çin'den uçağa binerken kontrol edilen hiçbir vatandaşta koronavirüsü belirtisi olmadığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu.

 

 

Vuhan'dan getirilen 42 yolcu ve mürettebatın 14 gün boyunca kontrol altında tutuldukları Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınan tüm testlerin negatif çıktığı belirtildi. Bu gelişmenin ardından tahliye edilen 42 kişi karantina hastanesinden taburcu ediliyor. 

SAĞLIK BAKANI KOCA: HİÇBİR VAKA GÖRÜLMEMİŞTİR 

Vuhan'dan getirilen 42 yolcu ve mürettebatta hiçbir vaka görülmemiştir. Ben bizatihi kendileriyle ilgilendim. Kendileri bu ağırlamadan çok memnun kaldıklarını söylediler. Sağlık personelimize çok teşekkür ediyorum. Normal hayatlarına devam edecekler. Bu anlamda şunu söylemek istiyorum: Devletimiz güçlüdür. Dünyanın her yerinde her şartta vatandaşımızın yanındayız. 

YORUMLAR 7
  • M.T 4 yıl önce Şikayet Et
    Tahliye edilenler ve personelin kimliklerinin afişe edilmesi engellenmeli. Sert yaptırım uyarıları yapılmalıdır. Dünya geneli risk "kasıtlı yayma" noktasına vardı. Bu durum devletlerin önleme gücünü aşar. Diğer büyük risk; virüsün neden olduğu ekonomik ve psikolojik yıkımı başka olay(lara) yönlendirip yıkımı azaltmak. En mağdur ülke böyle bir "distraction" yöntemine başvurabilir. Olası riskler, ülkemize olası etkileri uzmanlarımızca değerlendirilmelidir.
    Cevapla
  • memleket 4 yıl önce Şikayet Et
    sen yine tedbiren 1 hafta daha tut o kadar masraf ettin o kadar çaba bi aceleyle heba olmasın
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde sarımsak mercimek nohut vs gıda ürünleri zamlandıkça sanki eken suçlu gibi ithalatı teşvik ediyoruz ve çinden getiriyorlar. Acaba bu virüsler ithal edilen ürünlerle ülkemize gelirse çin malı mısır çekirdek vs virüs bulaşıp gelirse insanlara bakıyoruz ordan gelen hayvan ve gıdaları kim kontrol ediyor acaba
    Cevapla
  • mustafali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon dayı?
    Cevapla
  • haluk 4 yıl önce Şikayet Et
    daha yeni geldiler 15 gün dolmadı bi de kuluçka süresi 21 güne çıkmış aceleniz ne
    Cevapla
  • evet-isyan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir