Fahrettin Altun'dan Pakistan açıklaması: İki ülke de kararlı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin, hem ortak güvenlik hem de ekonomik ve kültürel gelişim için Pakistan ile ilişkilerini kardeşlik içinde güçlendirmekte kararlı olduğunu belirterek, "Türkiye-Pakistan ilişkileri hem her iki ülkeye fayda sağlayacak hem de uluslararası barış ve güvenliğe katkı sunacaktır." ifadesini kullandı.

Fahrettin Altun'dan Pakistan açıklaması: İki ülke de kararlı
Fahrettin Altun'dan Pakistan açıklaması: İki ülke de kararlı
GİRİŞ 14.02.2020 19:35 GÜNCELLEME 14.02.2020 19:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6'ncı toplantısı kapsamında Pakistan'a 2 günlük ziyaret gerçekleştirildiğini belirterek Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Pakistan ile ilişkileri güçlendirmekte kararlı olduğunu kaydetti.

"Pakistanlı kardeşlerimizin uluslararası forumlarda bize verdiği desteğe minnettarız." ifadesini kullanan Altun, iki ülkenin 2023'e kadar ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkararak ekonomik bağları güçlendirmeyi hedeflediğini bildirdi. 

Altun, Türkiye'nin, Pakistan ile savunma ve enerjinin yanı sıra birçok alanda iş birliği yaptığına işaret ederek, "Yenilenebilir kaynaklar dahil birçok altyapı ve enerji projelerine katkıda bulunmaya hazırız." ifadesine yer verdi. 

Pakistan'ın yakın zamanda Türk vatandaşlarına yönelik vize gerekliliklerini kolaylaştırdığına dikkati çeken Altun, bunun yanı sıra Lahor'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) Karaçi'de de bir merkez açmasının planlandığı bilgisini paylaştı.

Altun, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının da (TİKA) birçok projesinin yapım aşamasında olduğunu belirterek kültürel alışverişin ilişkilerin derinleştirilmesini sağlayacağını bildirdi.

Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

"Hem ortak güvenliğimiz hem de ekonomik ve kültürel gelişim için Pakistan ile ilişkilerimizi kardeşlik içinde güçlendirmekte kararlıyız. Türkiye-Pakistan ilişkileri hem her iki ülkeye fayda sağlayacak hem de uluslararası barış ve güvenliğe katkı sunacaktır." 

YORUMLAR 2
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim gitmişken pakistandan nükleer teknolojisini de alıp gel de düşman bize saldırmayı aklından bile geçirmesin
    Cevapla
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti niçin kardeş PAKİSTAN ile nükleer teknoloji transferi yaparak ''NÜKLEER BOMBA'' yapımında ortaklık yapmamışlardır, iki dost 300 milyon nüfuslu güç aralarındaki ticari hacim 1 milyar dolar bile yok ise bu nasıl dostluk? 210 milyonluk süper bir pazar için Türkiye Cumhuriyetinin ihracatçı firmaları çok çaba ve zaman harcamalıdırlar, dost Pakistan ülkesi ile her alanda dostluğa ve karşılıklı kazanmaya devam, umarım bu ticari hacim yakın zamanda 5 milyar doları bulmasıdır,...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!