Emekli oldu, hayalindeki el aletini yapmak için 100 bin lira harcadı

Tokat'ta emekli olduktan sonra hayalindeki el aletini yapmak için çalışmalara başlayan Namık Atlı, yaklaşık 100 bin lira harcayarak çok amaçlı el aletleri yaptı.

Emekli oldu, hayalindeki el aletini yapmak için 100 bin lira harcadı
Emekli oldu, hayalindeki el aletini yapmak için 100 bin lira harcadı
GİRİŞ 14.02.2020 21:03 GÜNCELLEME 14.02.2020 21:04
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Tokat'ta evli ve 2 çocuk babası Namık Atlı (55) asansörcü olarak faaliyet gösterdiği iş yerinden yaklaşık 2 yıl önce emekli oldu. Günlerinin değerlendirmek ve hayalindeki icadı yapmak için harekete geçen Atlı, gecesini gündüzüne kattı. Proje ve üretim çalışmalarının ardından çok amaçlı el aletlerini üretti. Atlı, daha sonra patent ve tasarım tescil belgesini aldı. 15 parçadan oluşan çok amaçlı el aletlerinin gündelik yaşamın yanı sıra doğal afetlerde kurtarma çalışmaları içinde kullanılması planlanıyor. Takım çantasında taşınabilen, ayarlanabilir sapıyla kısa sürede montajı yapılarak kürek, keser, çekiç, kazma, tırmık testere gibi el aletlerine dönüşen el aletlerinin hayat kurtarması bekleniyor.



100 BİN LİRAYA MAL OLDU

Namık Atlı, doğayı ve çevreyi çok sevdiği için emekli olduktan sonra kolay taşınabilir el aleti seti üretmeye karar verdiğini kaydetti. Setin tasarımın yaparak tescil belgesini almak suretiyle yasal statüye kavuşturduğunu belirten Atlı, yaklaşık 2 yıllık emeğinin 100 bin liraya mal olduğunu söyledi. Çok amaçlı el aletlerinin başta doğal afetler olmak üzere birçok alanda kullanılabileceğine dikkat çeken Atlı, "Deprem, çığ veya benzeri doğal afetlerde, tarımın tüm alanında kullanılabilir. Elazığ depreminde bir kardeşimiz bir kişiyi elleri ile kazarak kurtardı. Bu aletler o kişinin elinde olsa belki birçok kişiyi kurtarabilecekti" dedi.

 

Atlı, çok amaçlı el aletleri içerisinde tek bir sapa balta, kazma, çekiç, keser, kürek, tırmık, testere gibi ihtiyaç olan aparatı takarak ihtiyaç duyduğu anda kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR 31
  • Memad 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bu projeye harbiden 100 bin mi harcamış? Adam ya kafayı yemiş, ya parası çok, yada çoluğu çocuğu yok
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    100 bin böyle bir set için hiç inandırıcı değil. Ne yapmış fabrikasını mı açmış
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    emeklilikte vakit gecirmek icin guzel bir uğraş bulmuş...devam et...
    Cevapla
  • Okumuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyefendiyi girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum,Bir şey üretmek denince sadece laf üreten arkadaşlar, siz önce kendinize sorun ne ürettiniz...
    Cevapla
  • Seyfi 4 yıl önce Şikayet Et
    Mezarını onlarla kazarlar artık, çok büyük maharet. Çok amaçlı el aleti yapan, boş amaçlı insan...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar art niyetli hasımsız insanlar var emekli olup inzivaya çekilmemiş insanın emekli olması kafasınıda emekli yapmıyor tebrik ediyorum bu kardeşimizi. Başarılarının devamını dilerim
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    asıl boşluk üreten birisine saygı göstermemektir
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir anlayış. Allah akıl versin. Bugün bunu düşünür, yarın daha iyisini. İnsanları teşvik ediniz. Çin'in basit ergonomik tasarımlarla ne kazandığını bi araştır. Veya iyisini yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar