Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde toplanan halk, Türkiye'ye destek gösterilerinde bulundu.

İdlibliler, Türkçe, Arapça ve İngilizce "Sivillerin korunması isteğimizdir", "Kurtarılmış bölgelere Türk kardeşlerimiz hoş geldiler" yazan dövizlerle İdlib'de şehit olan Türk askerlerinin fotoğraflarının olduğunu pankartlar taşıdı.

Destek gösterisine katılan aktivist Rudvan el Atraş, Türkiye'nin, hava saldırılarından kaçanların sığınağı olduğunu söyledi.

Atraş, "Kurtarılan bölgelerde kalan yerlerin ciddi bir şekilde korunmasını istiyoruz. Yoksa rejim bu bölgeleri ele geçirirse sınır hattında yeni bir insani felaket yaşanacak." dedi.

Bir diğer gösterici Ali Kassum da "Buradan Birleşmiş Milletler'e (BM) mesaj iletiyoruz. Sizin sessizliğinizi ya Esed rejimine destek ya ona yeşil ışık vermek olarak anlıyoruz. O yüzden BM'den 'İdlib'de göçün, yerinden edilmelerin, saldırıların olmadığı' yalanlarını ortaya çıkaracak bir heyet göndermesini istiyoruz. Yüzlerce ilçe, belde köy tehcir edildi." diye konuştu.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Bozkurt 15.02.2020 13:36
    Pakistan Endonezya Malezya Türk dostları bu sadece bizim mücadelemiz değil sizinde güvenliğiniz Türkiye'den başlar 8 10 milyon Suriyelinin yerleştirilmesi Suriye'nin en az üçte biri güvenli bölge olmalı Rusya rejim İran sürekli rahatsız edilmeli
  • Misafir 15.02.2020 12:02
    Ülkeniz için savaşmayın sakın ha aman hazıra konun siz savaşmak sizin genetiğinizde yok Türkiye bunları boşuna besliyor bir de hala anlamadığım bir şey var devlet neden bunların erkeklerini toplayıp eğitip savaşa sürmüyor neden millet isyan ediyor ama devletin umurunda değil!!!
  • BATTAL 15.02.2020 09:35
    Tabi tabi, destek verirler.Çekilecek buğdayları vardır muhakkak
  • mehmet efe 15.02.2020 09:24
    Gözlerimiz Türk bayrağını aradı.
  • bekir 15.02.2020 09:03
    toplanan 300-500 kişi bunlarda kurtuluca kıbrıs gibi nankör olur gerçek temiz müslüman türk dostu pakistan ve azerbeycan afganistan bile bu araplardan daha iyi
Daha fazla yorum görüntüle