Öğrencilerden İBB'nin fahiş zammına protesto: Her şey çok zamlı oluyor

İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüksek zamlara tepkiler devam ediyor. Mecidiyeköy'de bir grup öğrenci, zammı protesto etti. "Her şey çok zamlı oluyor" diye slogan atan öğrenciler, "Ulaşım hakkımız engellenemez" dedi.

Öğrencilerden İBB'nin fahiş zammına protesto: Her şey çok zamlı oluyor
Öğrencilerden İBB'nin fahiş zammına protesto: Her şey çok zamlı oluyor
GİRİŞ 15.02.2020 09:46 GÜNCELLEME 15.02.2020 09:51
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Mecidiyeköy'de bir grup öğrenci, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin son ulaşım zammını protesto etmek için bir araya geldi. Öğrenciler metrobüs durağında bulunan turnikeleri aşarak içeri girdi. Öğrencilerin elindeki "Her şey çok zamlı oluyor" yazılı döviz ve pankartlarla Ekrem İmamoğlu'na gönderme yaptı.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımına yüzde 35 oranında bir zam yapılmış ve zamlar hayli tepki görmüştü. Uygulanmaya başlanan yeni tarife ile 2,60 TL olan tam elektronik biletin 3,50 TL; 1,25 TL olan öğrenci biletin fiyatı ise 1,75 TL olarak güncellenmişti. Ayrıca aylık 200 geçiş hakkı veren 205 TL'lik tam mavi kartın 275 lira, 40 lira olan öğrenci mavi kartın ise 50 liradan satılacağı duyurulmuştu. İBB tarafından yapılan yüzde 35'lik zammın ardından her kesimden tepkiler çığ gibi büyümüş, sosyal medyada birçok grup zammı protesto etmişti.

 

 

"HER ŞEY ÇOK ZAMLI OLUYOR"

Bugün de Şişli Mecidiyeköy Metrobüs Durağı önünde yaklaşık 50 kişilik bir öğrenci grubu bir araya gelerek İBB'nin ulaşıma yaptığı yüzde 35'lik zammı protesto etti. Öğrenciler "Akbil basma, turnikeden atla" sloganları eşliğinde metrobüs durağının turnikelerinin üzerinden atlayarak içeri girdi. Ellerinde "Her şey çok zamlı oluyor", "Akbilimde yok kuruş" yazılı döviz ve pankartlarla eylemlerini sürdüren öğrenciler, "Ulaşım hakkımız engellenemez. Bu zammı kabul etmiyoruz ve ulaşım ücretsizdir, gelin geçin diyoruz" dedi.

YOLCULARA AKBİL BASTIRMADILAR

Yolcuların akbil basmasını istemeyen öğrenciler, turnikeleri tutarak metrobüs durağına girmek isteyenleri "engelli yolcu" girişinden ücretsiz olarak içeri aldı. İBB'nin yaptığı son ulaşım zammını protesto eden öğrencilerin metrobüs durağından ayrılmasıyla eylem sona erdi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 86
  • Tatvanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel olacak tı bunun üstüne süt için beyler
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar çok merak ediyorum devletin yaptığı zamanlara nedense protesto yok çok ilginç
    Cevapla
  • Serkan 34 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogal gaz elektirik benzine yapilan zamları gormeyin onu akp yaptı iyi sesyok ibb yaptı neden zorunuza gitti
    Cevapla
  • Yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani öğrencilere ulaşim bedava olacaktı chp zihniyetine inanan saf kardeşlerim bunların herşeyi yalan süt alanlar hayatından memnün gülermisin ağlarmısın bilemedim
    Cevapla
  • İbrahi 4 yıl önce Şikayet Et
    Eko eko eko what is this eko
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı