Başkan Erdoğan'dan 'Şehidimiz' cevabı: İnandırıcı değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşü gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, ABD’nin Suriye Özel Temsilci James Jeffrey’in 'Şehidimiz' ifadesiyle ilgili çarpıcı yorumda bulundu.

GİRİŞ 15.02.2020 18:48 GÜNCELLEME 15.02.2020 18:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşü aralarında Haber7 Yazarı ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, ABD’nin Suriye Özel Temsilci James Jeffrey’in çok konuşulan 'Şehidimiz' ifadesiyle ilgili de açıklama yaptı.


James Jeffrey’in Türkçe 'Şehidimiz' açıklaması


Başkan Erdoğan, ''James Jeffrey’nin açıklamaları vardı; “şehidimiz” dedi. Biz bu meseleye nasıl bakıyoruz. Amerika’yı Suriye’de rejimi etkisiz hale getirecek bir opsiyon olarak mı görüyoruz yoksa PKK’ya destek veren bir Amerika yine bize bir numara mı çeviriyor? Nasıl görüyorsunuz Amerika’nın yaklaşımını?'' sorusunu cevapladı.

"RUSYA'NIN TAVRI TEPE BAŞKA ALT BAŞKA DEDİRTİYOR"

Başkan Erdoğan ''İfade ettiğiniz bu endişeler aynı şekilde biz de taşıyoruz. Yani bunlar bize güven vermiyor. Bir bakıyorsunuz farklı… Başka bir gün yaptıkları açıklamalara bakıyorsunuz daha farklı. Bundan dolayı da bunların hangisine nasıl inanacağız! Şimdi ben 3-4 gün önce Sayın Putin ile görüştüm. Gayet güzel bir görüşme oldu. Ertesi gün baktık bir açıklama; o açıklamada da Türkiye’ye ciddi manada suçlamalar yapıyorlar. Biz Sayın Putin ile yaptığımız görüşmede aramızda böyle bir şey geçmedi. Size ne oluyor? Demek ki tepe başka, alt başka.

'JAMES JEFFREY HİÇ İNANDIRICI DEĞİL'

James Jeffrey ile ilgili olarak burada “şehidimiz” demesi bizim için inandırıcı şeyler değil. İnandırıcı olmadığı gibi, güya bizim hakkımızı teslim ediyor. Tamam da Jeffrey’nin hakkımızı teslim etmesinden öte, burada bizim Sayın Trump’ın hakkımızı teslim etmesi çok önemli. Yani Sayın Trump da eğer bizim hakkımızı teslim edecekse, bu konuda hakikaten kararlı bir duruş ortaya koyacaksa, onun bir anlamı olur. Bunun tabi bir de görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasında özellikle uluslararası medyaya girmesi büyük önem taşıyor. Eğer bu sağlanırsa o zaman deriz ki bu işin kıymeti harbiyesi var. '' diye cevap verdi.

 

 

YORUMLAR 14
  • şanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    o kadar fırsatçılar ki artık gerçekten de üzülseler,insanın inanası gelmiyor,her şeyleri para olmuş,petrol olmuş,orada ki milletlerin haklarını yemek için her yolu mübah görüyorlar,insan yerine koymuyorlar.
    Cevapla
  • mmt 4 yıl önce Şikayet Et
    başkan değil cumhurbaşkanı.
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    oyun içinde oyun,dümen içinde dümen var.
    Cevapla
  • kazım 4 yıl önce Şikayet Et
    bu söylemlerin danışıklı döğüş oldupu okadar aşikarki almanya ile abd ile rusya ile hep danışıklı kavga söylemleriheeeep
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna konusunda NATO ile Rusya arasında gerginlik yaratılıp Türkiye'ye "safını seçmene gerek yok zaten sen bizdensin" emrivakisi yapılacak ! Astana'da Rusya-İran ve Türkiye birlikteliğinin erozyona uğratılması amaç. Geçmişte BUSH ve BLAİR toplantıya girer, aynı anda Türkiye'de "HCBS ve Sinagog patlamaları olur".Bu ikili toplantıdan çıkar ve "-Türkiyede bizle terörle mücadelede AFGANİSTANA gelecek emrivakisine benzeyecek yine..!!???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama