Erdoğan İslam alemine seslendi! ABD ve İsrail'e Kudüs dersi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşü aralarında Haber7 yazarı ve Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan İslam alemine seslendi! ABD ve İsrail'e Kudüs dersi
Erdoğan İslam alemine seslendi! ABD ve İsrail'e Kudüs dersi
GİRİŞ 15.02.2020 18:31 GÜNCELLEME 16.02.2020 09:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşü aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, Filistin'deki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

KUDÜS SORUSU

Kudüs konusuna oradaki Meclis konuşmanızda da bilhassa vurgu yaptınız. Diğer liderlerle de görüştünüz. Az önce ifade ettiniz; tek tek muhakkak destek veriyorlar. Fakat toplu ses çıkması için bundan sonraki süreçte özellikle sözde “yüzyılın anlaşması” denilen plan için tavır alınması noktasında İslam alemine yönelik bir girişiminiz oldu mu? Bu konuda bir gelişme var mı?

 

 

'PAÇAVRAYA KARŞI YENİ YENİ SES GELMEYE BAŞLADI'

Öncelikle sözde “barış planı” ismiyle anılan bu planın, bölgede barış ve huzuru tehdit eden bir hayalden başka bir şey olmadığını bir kez daha ifade etmek isterim. İşgal, ilhak ve yıkımın meşrulaştırılmasına asla izin vermeyeceğiz. İslam İşbirliği Teşkilatı bizim yönetimimizin olduğu dönemde bu konuda Birleşmiş Milletlerde çok farklı bir ses ortaya koyduk. Orada bir bütünlük vardı, bir birlik vardı ve bu birliği biz Birleşmiş Milletlere taşıyabildik. Fakat daha sonra maalesef İslam İşbirliği Teşkilatı böyle bir bütünlüğü Birleşmiş Milletlere taşıyacak iradeyi kaybetti. Biz bütün bunlara rağmen, istiyoruz ki İslam İşbirliği Teşkilatından bir ve bütün bir ses çıksın. Fakat son dönemlerde, özellikle bu sözde “asrın anlaşması” dedikleri paçavraya karşı İslam İşbirliği Teşkilatından yeni yeni istediğimiz istikamette ses gelmeye başladı. Hatta hiç ümidimiz olmadığı halde, Arap Liginden de bu noktada olumlu sesler çıkmaya başladı.

'İSTEDİĞİMİZ GİBİ İLERLİYOR'

Biliyorsunuz daha önce Arap Ligi de bu konuda çok duyarsızdı. Şimdi ise daha iyi konuma geldiler. Tabi bütün bunlara rağmen biz kararlı bir şekilde bu hakkı savunmaya devam edeceğiz. İslam İşbirliği Teşkilatının tüm İslam ülkelerini bu plan karşısında açıkça tavır almaya çağırmasını bekliyoruz. Bu plan bir barış planı değildir. Bu plan Filistin halkının haklarını gasp etmektedir. Bu plan Birleşmiş Milletler kararlarına da aykırıdır. Şu an itibarıyla bu süreç bizim beklediğimiz istikamette gidiyor diyebilirim. Bu planı Batı da Avrupa Birliği de kabul etmiyor. Afrika hakeza bu işin karşısında. Onlar da kabul etmiyor. Bu duruş karşısında da Birleşmiş Milletler’de istediğimiz neticeyi alacağımıza inanıyorum. Ama duramayız. Çalışacağız. Bu işin peşini kovalamamız lazım ki neticeyi de alalım. 

YORUMLAR 6
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    adımda osman ilahyat fakültesi mezunuyumda 10 yıldır öğretmenim ve daha önce cami imamlığı köşe yazarlığı yaptımda.siyasete de ak parti gönül partimden giriyorum.c.başkanı olunca 2033 yılında 114 ülkeye bayrağımızı dikeceğim.
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    osman kardeş bizde ilahiyat bitirdik. imam imamlığını yapsa öğretmen öğretmenliğini yapsa.hz ömer adeleti olsa o zaman 114 değil 144 bayrak dikeriz.bizim suçumuz nede atanamıyoruz.önce adalet olacak
    Cevapla
  • Lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah Osman kardeşim.
    Cevapla
  • Mamet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler nasip işi.. bu halk ile başaracağın işler sınırlı
    Cevapla
  • Sed 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeterki 19 sayinin katmani olsun kardesim. Kolay gelsin.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri