Yer: İstanbul... Putin posteri kriz çıkardı

Rus sanatçı Alexander Donskoy, Rusya'nın İstanbul Büyükelçiliği'nin bulunduğu İstiklal Caddesi'ndeki sokağa dev Putin posteri asmaya çalıştı. Etkinlik için izni olmadığı açıklanan Rus sanatçı ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşanırken, posterler kısa bir süre içinde toplandı.

Yer: İstanbul... Putin posteri kriz çıkardı
Yer: İstanbul... Putin posteri kriz çıkardı
GİRİŞ 16.02.2020 11:59 GÜNCELLEME 16.02.2020 12:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya'nın İstanbul Büyükelçiliği'nin de bulunduğu İstiklal Caddesi'ndeki bir cadde üzerine dev Putin posteri asmaya çalışan Rus sanatçı Alexander Donskoy "Putin, Rusya'yı bir süper kahraman gibi ele geçirdi" dedi. Donskoy ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşanırken, posterler kısa bir süre içinde toplandı.

 

"PUTİN RUSYA MI?"

 

Donskoy, dün akşam saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in dev posterlerini asmaya çalıştı. "Putin, Rusya mı?" isimli projesini "sanat meraklılarına" tanıtmak istediğini dile getiren Donskoy'un dev çizimlerinde Putin bir süper kahraman gibi resmedildi. Reuters'a konuşan Donskoy, "Şu anda Rusya ile Türkiye arasında bir gerilim var. Ben de buraya Türkiye'nin merkezine ve Rusya başkonsolosluğunun da bulunduğu ana caddeye gelerek Rusya'nın Putin olduğunu gösteriyorum" dedi.

"BEN BARIŞ ELÇİSİYİM"

Donskoy, "Putin'in Rusya'yı nasıl ele geçirdiğini göstermek istiyorum. Aynı bir süper kahraman gibi yaptı bunu. Ben de portrelerin üzerine 'Putin bir süper kahraman' yazdım. Bu gösterinin bir benzerini ABD başta olmak üzere birçok ülkede de yapmak istediğini söyleyen Donskoy, "Diğer Batılı demokratik ülkelerde de yapacağım. Rus halkının, Putin'e yönelik uygulanan yaptırımlarının aslında kendilerine yapılıyormuş gibi gördüğünü göstermek istiyorum. Ben barış elçisiyim" ifadesini kullandı.

"İZNİ YOK"

Donskoy'un çizimleri kısa bir süre içerisinde toplandı. Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer Donskoy'un böyle bir etkinlik için yasal izin almadığını duyurdu.

YORUMLAR 16
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir süper katil.
    Cevapla
  • Aras 4 yıl önce Şikayet Et
    Barış tan bahs ederler putinden müslüman entlik temizlik tüm hızıyla sürüyor. Bir tane yahu diye dokunun bakayim.
    Cevapla
  • Başkomutan. 4 yıl önce Şikayet Et
    Moskofa olan kinimiz hiç bitmez. Birgün elbet yeneceğiz seni yada bizden olacaksın.
    Cevapla
  • Ferdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam barış elçisisin git ülkene nere aşarsan as
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Provakasyon kokan eylemler bunlar. Rusya ile araları bozma çabaları.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar