HDP önünde nöbet tutan bir aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır'da 'da, HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden Melik Aslan'ın oğlu Volkan (20), Irak'taki terör örgütü PKK barınaklarından kaçıp, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'ndan aldığı pasaportla Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na gelerek, güvenlik güçlerine teslim oldu.

GİRİŞ 18.02.2020 11:10 GÜNCELLEME 18.02.2020 12:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunması isteyen 86 ailenin, HDP binası önündeki oturma eylemi 169'uncu günde de sürdü. Erzurum'dan gelen Melik Aslan, 2014 yılında İstanbul'da ağabeyinin yanında çalışırken, kaçırılan oğlu Volkan için eylemin 165'inci gününde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde yerini aldı. Baba Aslan'a oturma eylemi sırasında, oğlu Volkan'ın terör örgütünden kaçıp, güvenlik güçlerine teslim olduğunun müjdesi verildi. 



TÜRKİYE'NİN ERBİL BAŞKONSOLOSLUĞU'NA SIĞINDI

Volkan Aslan, Irak'taki terör örgütü PKK'nın barınaklarından kaçtıktan sonra Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ile irtibata geçerek, pasaportunu aldı. Dün saat 19.00 sıralarında pasaportuyla Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na gelen Volkan, güvenlik güçlerine teslim oldu. Silopi'deki sorgusunun ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek, annesi Melek ve babası Melik Aslan ile buluşturuldu. Buluşmada duygusal anlar yaşanırken, 6 yıl sonra oğluna kavuşan aile, hasret giderdi. 

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 8 OLDU

Volkan Aslan'ın teslim olmasıyla birlikte oturma eylemi yapıp, evladına kavuşan aile sayısı, 8 oldu. Daha önce Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan'ın ve Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin ve Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. 

 

 

YORUMLAR 19
  • Şef 4 yıl önce Şikayet Et
    Ama ben siirtliyim ve kürdüm Başkanın en mantıklı en güzel hareketi ve en taktir ettigim olay bu oturma eylemine destek vermesi ve böyle pkk içinde gerçek türkiye vatandaşlarını çekere başka türkiye düşmanı isim yazmım biliyorsunuz siz hangi ülke olduklarını onların ele başlarını vurmak kandırılmış genç çok kürt davası ne kürt davası ben her zaman diyorum herkeze pkk kaç yıldır var akp kaç yıldır var pkk kürtlere ne kazandırdı akp ne kazandırdı dilini tv serbes radyo serbes vs vs yahu burda koca hastane devletin istanbulda başhekimi kürt meclisin yarısı kürt belediyeler kürt polisi kürt askeri kürt hani ayırımcılık nerede bitti kardeş olsada bitti olmasada bitti tayipbey bitirdi
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbim seni korsun reis allah guc kuvvet versin
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    hdp dinsiz ateistlerin oyununa gelmeyin...!! Kendi cocuklari zenginlik icinde gariban musluman cocuklari kandiriyorlar.
    Cevapla
  • huzeyfe 4 yıl önce Şikayet Et
    bi dahada hdp ye oy vermeyin
    Cevapla
  • mmm 4 yıl önce Şikayet Et
    hadin oglum hadin ya firsat cikin gelin ! helede eylem yapan ailelerin cocuklari .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü