Kan donduran sözler! 'Esirler eylemi prova sandıkları için öleceklerini bilmiyorlardı'

Bursa'da yakalanan DEAŞ infazcısı emniyette verdiği ifadede, 'Bana etkili konuşma ve beden dili eğitimi verdiler. Esirler, eylemi prova sandıkları için öleceklerini bilmiyorlardı' dedi.

GİRİŞ 19.02.2020 13:45 GÜNCELLEME 19.02.2020 14:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye uyruklu ‘sözde’ komutanı ve infazcı Y.A.A. (50) ile DEAŞ’ta istihbaratçı olan oğlu K.E.’nin 3 ay önce Türkiye’ye geldiği ve yurt dışına kaçma hazırlığında oldukları için operasyonla gözaltına alındıkları öğrenildi. 

 

 



Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ’ın sözde komutanı Abu Taki Al Shamy kod adlı Suriye uyruklu Y.A.A. ile DEAŞ’te istihbaratçı olan oğlu K.E.’nin 3 ay önce Türkiye’ye geldikleri öğrenildi.

 

 

 İlk olarak İzmir’e, daha sonra Kocaeli ve son olarak da Bursa’ya gelen baba-oğul 2 teröristin, Türkiye’ye geldikleri andan itibaren polis ekiplerinin takibinde olduğu ama farklı bağlantılar olup olmadığını öğrenmek için yakalanmadıkları öğrenildi. 2 teröristin yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığını tespit eden polis, operasyonla şüphelileri gözaltına aldı.

'ESİRLER EYLEMLERİ PROVA SANIYORDU'

DEAŞ adına infaz gerçekleştiren ve bu kanlı eylemleri sosyal medya üzerinden yayınlayan Y.A.A., emniyette verdiği ifadede, “Örgütten kaçmak için Türkiye'ye geldim. Örgüt içindeyken, DEAŞ'ın medya birimi infaz propagandaları için benle çekim yapacaklarını belirtmeleri üzerine yaklaşık 20 gün prova yaptık. Aslında esirlerin infaz edileceğinden haberi yoktu. Biz onlara 'Sizi öldürmeyeceğiz, sadece video provası yapıyoruz' dedik. Provalarda bana etkili konuşma ve beden dili eğitimi de verdiler. Örgütün medya sorumluları tarafından Avrupa'dan kamera ve teknik cihazlar getirildi. Videoları da bu merkez montajlıyordu. Deyr-ez Zor'da 2016'da çekilen infaz videosunda esirler oynadı. Esirler öleceklerini bilmiyordu, her şeyi mizansen sanıyorlardı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadan gelen cihazlarınız ve silahlarınız ile suriyeyi ve ailelerini kana boğdunuz. avrupaya kaçıp ağa babalarına sığınacaktın değilmi, polisimiz eminim çözmüştür bütün bağlantılarını ucu almanlara, ingilizlere veya avrupa ülkelerine dayandığı için şu an için konuşmuyorlar.
    Cevapla
  • anadolu ligi 4 yıl önce Şikayet Et
    ahirette nasıl hesap vereceksiniz ,cehennem köpekleri
    Cevapla
  • yazık 4 yıl önce Şikayet Et
    ne işi var bu adamların burda nasıl giriyorlar yol geçe hanı olmuş resmen
    Cevapla
  • unal 4 yıl önce Şikayet Et
    yurtdisina kacacakti biraksaydiniz!!
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşünün bir kere... Bu köpeklerin elinde esirsiniz, çocuklarınız, eşiniz ve güzel bir hayatınız vardı o ana kadar. Ailenizi merak ediyor ve kavuşacağınız günü ümit ediyorsunuz. Derken bu köpek sizi bir alana çıkarıp ''sizi öldürmeyeceğiz sadece videoyu izleyenler öyle zannedecek'' diyerek boğazınızdan boynunuzu bir anda kesmeye başlıyor... Enteresan! Hakikaten bir vahşet ancak bu kadar olur! O an aklınızdan geçenler ne olurdu? Ters düz olurdum. Birde bunu şekilde ailenizin izlediğini düşünün!.. Bunlara en sert cezalar verilmeli ve hatta giyotine vurulmalı kafaları!
    Cevapla
  • İnfazcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm bu tipler için kurtuluş, bunlara her gün işkenceler yapıp her gün ölmelerini sağlayacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan