Erdoğan'dan Almanya'daki ırkçı saldırıyla ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açılışında konuştu. Başkan Erdoğan, Almanya'daki ırkçı saldırıyla ilişkin, "Başta Büyükelçiliğimiz görevlilerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz süreci hassasiyetle takip ediyor. Alman makamlarının saldırıyı aydınlatmak için her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 20.02.2020 15:50 GÜNCELLEME 26.02.2020 15:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleşti. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphanenin açılışında şu açıklamalarda bulundu; 

ALMANYA'DAKİ IRKÇI SALDIRI

 

Almanya'da hayatını kaybeden gurbetçi vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Başta Büyükelçiliğimiz görevlilerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz süreci hassasiyetle takip ediyor. Alman makamlarının saldırıyı aydınlatmak için her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum. 

"KONSEYİMİZİN İLK TOPLANTISINI İCRA ETTİK"

Bu anlamlı günde Millet Kütüphanemizin açılışını yaparak dünyaya çok önemli mesaj verdiğimize inanıyorum. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyin kurarak her alanda işbirliğimizi derinleştirdik. Dün de konseyimizin ilk toplantısını icra ettik. İşadamlarımızla yaptığımız toplantılarla onların girişimlerini bundan sonraki süreçte Özbekistan'da devam ettirmeleri tavsiyelerini yaptınız. Türk-Özbek kardeşliğimizi perçinleyeceğiz. 

Her kitap bir alimdir. Eğer yüzlerce kitabınız varsa yüzlerce alimin dostusunuz demektir. Bu da dünyada cennet hayatı yaşamaktır. Ecdadımız duvarları kitaplarla dolu kütüphaneyi en kıymetli hazinelerden daha üstün tutmuştur. Hangi şehrimize giderseniz gidin orada kütüphaneler görürsünüz. 

Bizim kütüphanemiz bilimlerin en değerli eserleriyle doludur. İlk emrin "Oku" olan bir inancın mensuplarıyız. Tarih boyunca nerede bir medeniyet kurma gayreti varsa, orada bir kütüphane inşa etme çabası vardır. Nerede bir soykırım varsa, orada ilk hedef kütüphane olmuştur. Bugün de benzeri kültür katliamları kütüphaneleri hedef alarak devam ediyor. DEAŞ kütüphaneleri bombalayarak İslam kültürüne ait birçok eseri yok etmiştir. Bilgiye ulaşmak için dünyanın en ücra köşelerine gitmekten çekinmeyen ecdadımız, varisi olmakla iftihar ettiğimiz bu medeniyeti bizlere miras bırakmıştır. 

"KİTAPLARIMIZ YAKILARAK ADETA SOYKIRIMA UĞRATILMIŞTIR"

Hiç şüphesiz kütüphaneler insanlığın ortak hafızasıdır. Babil'den Mısır'a, Asur'dan Yunan ve Roma'ya kadar insanlığın mirasını bulabileceğimiz yegane binalar kütüphanelerdir. İnsanların vahşice katledildiği şehirlerde kitaplarımız yakılarak adeta soykırıma uğratılmıştır. Batının eski Yunan metinleriyle buluşması bile bizim kütüphanelerimizle olmuştur. Ancak bu eserlerden faydalanabilmek için Rönesans'a kadar beklemek zorunda kalmışlardır. 

"KİTAP SEFERBERLİĞİNİ GENİŞLETEREK 5 MİLYONA ULAŞACAĞIZ"

Camimiz, kültür ve kongre merkezimiz, sergi salonumuz ve kütüphanemiz ile Külliyelimizin medeniyetimize layık bir eser haline geldiğine inanıyorum. Bugün açılışını yaptığımız Millet Kütüphanesi'yle Külliyemizi tamama erdirmiş olacağız. 134 farklı dilde kitap akışı ile zenginleşmiş, 4 milyon basılı esere kavuşmuştur. 120 milyon makale ile 550 bin e-kitap ile önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bu kitap seferberliğini genişleterek 5 milyona ulaşacağız. 

Gelecekte gölgesinde oturamayacağımızı bilsek de bugün toprağa attığımız bu tohumlar sadaka-i cariyedir. Emeği geçen, katkısı olan, Rönesans Grubu'na teşekkür ediyorum. 

Bu kütüphane ile tarihe uzanan köprüler kuruyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz, araştırmacılarımız rafların arasında dolaşsın. Burada çayını, kahvesini, simit, kek yesin içsin. Ücretsiz, para yok. Cihannuma adını verdiğimiz kubbenin altında ilmin denizinde yüzsün. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • lvnt 4 yıl önce Şikayet Et
    reis birazda elektronik cihazlara yatırımlar yapılırsa daha güçlü bir ülke oluruz
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hırıstiyan terörü.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman makamlarin saldiriyi ört bas edecegene inaniyorum deseydi daha inandirici olurdu nsu da oldugu gibi mölln de leibzide oldugu gibi Rostock ta polisler mülteci kampi yanar ken seyrediyor du daha fazla mülteci gelmeli biz burda azinlikiz korku ile yasiyoruz
    Cevapla
  • yyyy 4 yıl önce Şikayet Et
    sağcı ırkçılık hiç bir yerde değişmez hepsi de aynıdır
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    bu saldirinin arkasinda Rusya yoksa bende birsey bilmiyorum. Almanyada sagci parti AFD yi finanse eden Rusya oldugunu herkes biliyor. Zamanlama manidar
    Cevapla
  • Cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle veya böyle bu Alman devletinin ırkçılık yaptığı gerçeğini de ortadan kaldırmıyor. Sürekli hem medya hemde parlamentolarında çok net Türk düşmanlığı yapıyorlar. Yani Rusya buna dahil olmuş veya olmamış durumu değiştirmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...