Vali Yerlikaya: Motosikelt bir tutkudur, gelin bize katılın

Motosiklet tutkunlarını bir araya getiren Motobike İstanbul, 12. kez kapılarını açtı.

Vali Yerlikaya: Motosikelt bir tutkudur, gelin bize katılın
Vali Yerlikaya: Motosikelt bir tutkudur, gelin bize katılın
GİRİŞ 20.02.2020 20:20 GÜNCELLEME 20.02.2020 20:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Messe Frankurt İstanbul tarafından düzenlenen ve Ticaret Bakanlığı, Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) ve Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTODER) tarafından desteklenen Motobike Istanbul 2020 fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

ALİ YERLİKAYA: “FIRSAT BULDUKÇA MOTOSİKLETLE GEZİYORUM”

Açılış töreninde katılımcılara hitap eden Vali Yerlikaya, fuarda emeği geçen tüm firmalara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kendisi de bir motosiklet tutkunu olan Vali Yerlikaya, fırsat buldukça motosiklet gezilerine çıktığını ifade etti. Motosikletin bir tutku olduğunu dile getiren Vali Yerlikaya, “Türkiye’de her 100 kişiden 4’ü bu tutkuyu ve sevgiyi yaşıyor, gelin bize katılın. Ama eğitim, eğitim, eğitim. Bunun eğitimini hiçbir zaman ihmal etmeyin. Seksen üç milyon bütün milletimize seslenmek istiyorum. Çok büyük bir keyif. Bundan geri durmayın. Çocuklarınızı, beyleriniz bu sevgiden, bu keyiften mahrum bırakmayın. Bu fuarın bizlerle buluşmasına vesile olan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yurtiçinden ve yurtdışından bu fuara gelen tüm katılımcılarımızı ve ziyaretçilerimizi yürekten kutluyorum. Fuarın katılımcı ve ziyaretçileri adedince fidan dikme projesini yürekten kutluyorum. ‘Sıfır Karbon’lu ilk fuarı tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.



KENAN SOFUOĞLU: “VALİM, BURAYA GELMENİZ ÇOK ÖNEMLİ”

Kenan Sofuoğlu, "Uzun yıllar bu tür fuarlara Dünya Şampiyonası yarışlarında olduğum için katılamadım. Geçen yıl motosiklet camiasına faydalı olacak işler de yaptık. 2020 yılı ile ilgili de çok güzel projelerimiz var. Türkiye Motosiklet Federasyonu ile beraber yerli motosikleti, yerli otomobil gibi bir seviyeye çıkartırız düşüncelerindeyiz. Bu konuyla ilgili güzel yatırımlarda yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Motosiklet sporunda başarılı isimler olduğunu belirten Sofuoğlu, “Uzun yıllar hiç olmadığımız spor dalında son 2 yılda 4 farklı dünya şampiyonasında 4 faklı Türk sporcuyla yarışma imkânına sahibiz. Geleceğimiz parlak. Bu kültürü motosiklet camiasını daha iyi yerlere taşımak için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. “Bugün buraya Sayın Valim geldi, sizlere teşekkür ediyorum. Buraya gelmeniz bizim için önemli” dedi. Sofuoğlu, motosiklet sporuna dair yapılacak çalışmalarla ilgili olarak, “Hız tutkusu olan insanlarımızın bu tutkusunu yaşayacak tesisleri yok. Ülkemizde motor sporuna uygun tesislerin olması gerekiyor. Bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza 5 farklı bölgede motor sporu tesisi talep ettim. İnşallah bu kültürü daha alt yaştaki genç yaştaki çocuklara öğreteceğiz” diyerek fuarın motosiklet camiasına hayırlı olmasını diledi. Açılışın ardından Vali Ali Yerlikaya katılımcılarla birlikte fuarı gezdi.

YORUMLAR 1
  • GÖRELE... 4 yıl önce Şikayet Et
    kuralsız kullananlar yüzünden istanbul trafiyi çekilemez hale getirdiler sayın valimim birilerinin tutkusu başkasının ızdırabı olmamalı bu tutkunun elbetteki hoş olduğunu düşünenlerdenim ama otomabil sürüçülerine ızdırap çüzüm getirilir inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi