Rusya ile ilgili çarpıcı sözler: Çevresine İsrail'e yakın isimler yerleşti

Suriye'de gerilim tırmanırken, Türkiye ile Rusya heyetlerinin görüşmeleri devam ediyor. İdlib krizinin bir de perde arkası var. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Erhan, iç siyasette Putin'in rekabeti kaybettiğini ve çevresine yerleşen İsrail'e yakın isimler nedeniyle Rus politikasının emir komuta zincirinden çıktığını kaydederek önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 22.02.2020 11:07 GÜNCELLEME 22.02.2020 17:43
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Son dönemde Suriye'de yaşanan gerilim, Ankara-Moskova hattında da iplerin gerilmesine neden oluyor. Rusya'nın havadan destek verdiği Esed rejiminin askerlerimize yönelik düzenlediği saldırılara sert tepki verildi. Türkiye, rejim unsurlarının Astana ve Soçi mutabakatlarına uygun olarak geri çekilmesi için şubat sonuna kadar mühlet verdi. Öte yandan, Türk-Rus heyetlerin diplomatik yollarla yaptığı görüşmeler de yoğun şekilde devam ediyor. 

 

 

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katılan Altınbaş Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Erhan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

"Rusya siyasetini çok iyi okumamız gerekiyor. Putin'in gerçekten sahadaki Rus Generaline söz geçiren bir lider olduğunu temenni ediyoruz. Öyle olduğunu düşünüyoruz. Fakat gelişmeler gösteriyor ki Kremlin'de bir başka oyunlar oynanıyor

 

REKABETİ PUTİN KAYBETTİ

Son iki ay içerisinde Rusya'da Başbakan'ın değişmesinden itibaren Putin'in çevresinde, onun kabinesinde yer alan insanların profilini çok iyi gözlemlemek lazım. Kremlin ve St. Petersburg arasında sürekli bir rekabet söz konusudur. Putin ile bu rekabeti St. Petersburg kazandı.

İSRAİL İLE YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE OLANLAR VAR

Fakat bu değişimler neticesinde birtakım enteresan isimler de Putin'in yakın çevresinde yer aldı. Bunların İsrail ile de yakın ilişkiler içinde olan kişiler olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla burada Putin'in sahadaki generallerine söz geçirememesinin arkasında başka sebepler de olabilir. Bu gerilimin devam etmesini arzu edenler, Türkiye ve Suriye arasında bir çatışmanın çıkmasını arzu edenler de olabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin.

PUTİN'İN DEDİĞİ HER ŞEY OLUYOR MU?

Türkiye'deki algı şu: Putin ne söylerse o oluyor. Öyle bir tablo yok. Nasıl ki Türkiye ve Amerika ilişkileri sürecinde Trump'ın açıklamalarına rağmen CENTCOM direndi ve onların arkasında da evanjelist lobinin etkili olduğunu gördük, burada da şu an emir komuta zinciri içerisinde hareket eden bir Rus politikası görmüyoruz.

PUTİN NE KADAR MUKTEDİR?

Rusya'yı çok sevenler var Türkiye'de, bu söylediklerime de üzülebilirler. Şu anda Putin ve Rus karar alma mekanizmasının dışında hareket eden bir yapıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Şu anda Türk-Rus ilişkilerinin test edildiği bir süreci değil, Putin'in de ne kadar muktedir olduğunun test ediliği bir süreç.

KAYNAK: CNNTÜRK
YORUMLAR 67
  • Hüseyin ULUÇAY 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam sancağı;yaklaşık 110 yıl boyunca,peygamber torunlarını şehid edenlerin elinde idi.Halifeliğin el değiştirme sürecinde müslümanlar yavaş ve planlı bir şekilde bölündü ve birbirine düşman parçalar haline getirildi.Geçmişte yapılan bu hataları düzeltmeden,günümüzdeki mevcut yapıyı yeniden şekillendirme çabaları beyhudedir.Eğitim sistemimizde bitmeyen tadilatlar son bulmalı ve artık liyakat sahipleri işi ele almalıdır.Kısa sürede,tekrarı yapılmadığı için unutulan bilgilerle çocukları bilgi bombardımanına maruz bırakmayı kesmeliyiz.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olabirde ama yahudi adamları son 2 senedir tatildeydilerdide bir hafta önce rusyaya mı döndüler ve şimdi aramızı açıyorlar. Yoksa artık biz olayı anladıkta pozisyon mu alıyoruz suriyede ve de siyonist kontrolündeki Rusya da buna izin vermiyor.
    Cevapla
  • bağımsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın ki ruslar hala Sovyet kültürü ile yönetiliyor Putinden habersiz rus ordusunda kuş uçamaz kuşşşş
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin bi aralar Kurana ve Müslümanlığa gayet sıcak mesajlar vermeye başlamıştı... Belki de uluslararası yahudiler onun da ipini çekmiştir bunlardan sonra, Michel Jackson gibi
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Prof. Dr. Çağrı Erhan : Putin in iç rekabette kaybettiği helirtmişssiniz, Bu rus halkının değerlendirmesi olarak değilde petersburg çarlık rusya sı ve sosyalist bakış kremlın moskova rusya diye mi ayırıyoruz , petersburg yapısı ülkeye hükemedebilecek yapıda oldugunu kremlın ın rusya cografyasında daha güçlü bir yapısı olduğu aslında Putin in yakınında olan yapı nın daha buyuk tehlike arzettiği petersburg ile beraber sanki başka bir güç oluşturdugunu düşünüyorum .putin in dinletmekde zorluk yaşadığı bir gerçek , malesef siyonizm heryerde .evanjelizm ile beraber .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak