Son dakika: Türkiye-İran sınırında 5,8 şiddetinde yeni deprem

Son dakika: Türkiye-iran sınırında 5,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Sabah 09:22'de de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve Van'da 9 kişi hayatını kaybetmişti.

GİRİŞ 23.02.2020 19:12 GÜNCELLEME 23.02.2020 21:27
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İran'ın Khoy kentinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Türkiye-İran sınırında saat 19.00'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Yaptığımız tespitlerde herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil. 250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var." açıklamasında bulundu.

 

Merkez üssü İran'ın Hoy kentinde sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine bağlı mahallelerde bazı evler yıkılmıştı.

 

 

İRAN'DAKİ DEPREM HAKKARİ VE VAN'DA VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ

Merkez üstü İran'ın Khoy kentinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremi hisseden Hakkarililer, sokaklara çıktı.

Türkiye İran sınırındaki Khoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Hakkari'nin Çukurca ile Yüksekova ilçelerinde de hissedildi. Deprem anında avizeler sallanırken, bazı vatandaşlar da sokaklara çıktı.

VAN

Akşam saatlerinde İran’nın Khoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Van’da korku dolu anlar yaşattı.

İran’ın Khoy kentinde AFAD’ın açıklamalarına göre, saat 19.00’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem, Van’da da hissedildi. Korku dolu anlara sebep olan deprem nedeniyle vatandaşlar dışarı kaçtı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuğunu tedavi etiği sırada depreme yakalanan Adnan Çetin isimli vatandaş korkuyla dışarı kaçtıklarını söyledi. Çetin, “İçeride muayene oluyorduk, oğlumun sonucunu gösterirken baktım, ayaklarımız birden sallanmaya başladı. Doktora dedim kaçalım, deprem oldu, gerçekten iyi sallandık. Çocuklar çok korktu, mahalleyi aradım evdekiler daha çok sallanmış, hemen hiç beklemedik dışarı çıktık, ne yapacağımızı da bilmiyoruz” dedi.

BU SABAH 5,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ

Merkez üssü İran'ın Hoy kentinde sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesine bağlı mahallelerde bazı evler yıkılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki basın açıklamasında, İran merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin Van Başkale'de de hasara ve yıkıma yol açtığını hatırlatarak, "Depremin ilk anından itibaren bölgeye 25 ambulans, helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibi yönlendirdik. Sabah saatlerinde yaşanan afette ne yazık ki 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. 50 vatandaşımız yaralandı" ifadelerini kullanmıştı.

Koca, yaralıların bölgede 3 hastanede tedavi altına alındığını belirterek, bu yaralılardan 2'sinin yoğun bakımda ve sağlık durumlarının ağır olduğunu söylemişti.

YORUMLAR 21
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza ne geliyorsa bize hiçbir şey olmaz mantığı ile geliyor. Şimdi Van'da yıkılan köylere baktığımızda evlerin hepsi derme çatma, hiçbir mühendislik çalışması yapılmamış ve aynı zamanda zemin etüdü yapılmamış yapılar. Kaldı ki yerleşim yerinin dağda olması demek oranın zeminin sağlam olduğu anlamına gelmez. Sağlam zemin eğer evinizin temeli taş kırıcı yardımı ile kazılmış ise kesinlikle o zemin sağlamdır. Evi yıkılan vatandaşlardan biri "sarsıntı devam ederken evinin yıkıldığını" söyledi. Siz düşünün artık yapıların ne kadar sağlam olabileceğini.
    Cevapla
  • Van 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi sen hiç kimseye gösterme. Kendim adıma keşke seni deprem korkusu yaşadığım zaman hatırladığım kadar bolluktada hatırlasam. Keşke bu gece deprem korkusu yaşadığım kadar rahatlıktada senden korksam. Ama ben nankörüm sen rahimsin
    Cevapla
  • Umut 4 yıl önce Şikayet Et
    Deprem var eko ya tatil göründü yine ...
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sel felaketinde bodruma silivri depreminde paris e elazığ depreminde erzuruma kayak yapmaya kaçan çakma imam oldu bu defa tatile nereye gider - malum deprem oldu ya aklına ailesi sorumlulukları gelir ekro nun Pukhet ya da havai düşünüyormuş olmadı dünya turu olsun 4 yıl gezsin istanbullunun parasıyla müteahhid veledi
    Cevapla
  • Bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?