İnanılmaz detaylar ortaya çıkıyor! Amerikan raporunda ‘bekçi’ tesadüfü

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’in yan kuruluşu Rand Corporation'ın Türkiye ile ilgili hazırladığı raporla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, "Amerikan raporunda ‘bekçi’ tesadüfü!" başlıklı yazısında dikkat çeken detayları paylaştı.

İnanılmaz detaylar ortaya çıkıyor! Amerikan raporunda ‘bekçi’ tesadüfü
İnanılmaz detaylar ortaya çıkıyor! Amerikan raporunda ‘bekçi’ tesadüfü
GİRİŞ 24.02.2020 17:56 GÜNCELLEME 25.02.2020 12:50
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İşte Nedim Şener'in yazısındaki bekçilerle ilgili o kısım;

 

 

Şubat ayı başından itibaren sosyal medyada ve bazı siyasetçilerde anlaşılmaz bir “bekçi düşmanlığı” ortaya çıktı.

Durumu tek başına o dönemde TBMM’ye sunulan yeni yasa tasarısıyla izah etmek yeterli değildi. Çünkü eleştiriler yasa tasarısının içeriğiyle sınırlı kalmıyordu. Öyle ki internet sitelerinde haberler, sosyal medyada trol gruplarının yazdıkları bekçileri hedef gösteriyordu. Birileri bekçileri yasadışı hareket eden kişiler olarak göstermeye uğraşıyordu. Oysa bekçi Türkiye’de sokaklarda güvenin simgesi sayılır. 

 

 

HDP EŞBAŞKANI SEZAİ TEMELLİ BEKÇİLERE KİN KUSTU

Polis gibi yetkileri olmasa da elindeki düdükle sokak aralarında kötü niyetlileri korkutur, hırsızın uğursuzun evlere dadanmasına mani olur. Evinize hırsız girdiğinde, polisi arayıp işlemleri yapmasını, hırsızı yakalamasını beklersiniz ama bekçiler bu tür olaylar olmadan, sokak aralarındaki varlığı ile önleyici hizmet yaparlar. Tüm bunlar ortadayken bir anda “bekçi düşmanlığı” fırtınası esti ve geçti. O fırtınada en saçma sözü HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli söyledi. “Elindeki şiddet mekanizmaları yetmemiş gibi şimdi koruculuğu modernize ediyor, kentlere taşıyor, bekçiliği getiriyor. Bekçilerin beline silah takacak, mahallelerde terör estirecekler. Terörü kentlere, mahallelere, sokaklara taşıyacaklar. Bu zorba sistemi, sözde kolluk gücü, özde paramiliter güçlerle ayakta tutmaya çalışacak” dedi. Saçmaydı, çünkü korucular terör estirmiyor, onun terörist diyemediği PKK’lılara karşı mücadele ediyordu. 

RAND CORPORATİON RAPORUNDA BEKÇİ TESADÜFÜ

Bekçilerle ilgili algı kampanyası için “Geçti” dememin nedeni, hâlâ görevlerinin başında olmalarına rağmen algı kampanyasından eser kalmamasıydı. Ancak Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’in yan kuruluşu Rand Corporation tarafından hazırlanan 14 Ocak 2020 tarihli şu meşhur raporda ne yazsa beğenirsiniz?

Bu algı kampanyasından 15 gün önce yayınlanan, Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğine ilişkin birçok senaryoya yer verilen raporda, “bekçilere” özel bir bölüm ayrılmış; 'Polis, Bekçi ve Özel Güvenlik Şirketleri’ başlığı altında şu satırlara yer verilmişti:

“(...) PKK’nın yeniden eylemlere başladığı dönemde Güneydoğu Anadolu illerinde 2 bin 300 bekçi göreve başladı, darbe teşebbüsünden sonra da batı illerinde bekçiler görülmeye başladı.

Ekim 2016’da yayınlanan KHK ile bekçilerin yetkileri arttırıldı ve silah edinmelerine izin verildi. 

2017 Mart ayına kadar 20 büyük ilde 5 bin 400 bekçi istihdam edilirken, İçişleri Bakanı açıklamasında ‘sadece İstanbul’da 2017 yılında 12 bin 500 bekçi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini’ beyan etti.”

Bu raporda yer alan satırlarla yaratılan algı kampanyası arasında bir bağlantı yoksa, çok ama çok büyük bir tesadüf ile karşı karşıyayız demektir.   

Ama yine de o raporda TSK’dan siyasete, iktidardan muhalefete, bürokrasiden polise hatta bekçilere kadar yazılmış senaryolar karşımıza çıkarsa da şaşırmayalım. 

YORUMLAR 43
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sezai Temelli dediğiniz canlı kim yahu!.. Benim vatanımı İsraile peşkeş çeken yaratıklar gelmiş birde devlet politikasına muhalif parti vekili olarak karışıyor ya; yazıklar olsun o oy verenlere!
    Cevapla
  • M.Ali Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer de bekçileri darbenin önünde engel olarak görüyorlar gerçi bundan böyle kimki darbe yapmaya kalkarsa bilsinki omuz üstünde baş bırakmayacağız ibret olsun diye bütün neslini kurutucaz böyle f tipinde yatmak yok cehennemin dibinde yatiracaz haberleri olsun. Tabii bekçileri istemiyorlar akılları sıra yapılacak bir darbe geç saatlerde olacak ve devamlı sokaklarda dolaşan bekcilerin böyle bir durumda hem vatandaşları uyandiracagindan hemde diğer güvenlik birimlerine haber vererek organize olup sokaklara çıkmasından ve kendilerine karşı gelmesinden korkuyorlar. Bundan böyle yaşasın darbeciler için en şiddetli ölüm.
    Cevapla
  • alp 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki dogru yoldayız
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekçilere karşı çıkanların ihanetleri ayyuka çıktı.O hainler ihalarada sihalarada karşı çıktılar.
    Cevapla
  • Hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef tesadüf değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı