AK Parti yapılan anket sonucunu açıkladı! En bilinen icraat...

AK Parti, sosyal medya hesapları üzerinden "Bunları biliyor muydunuz?" başlığı ile 12 soruluk anket yaptı. Başörtüsü yasağının kaldırılması, bilinirliği en yüksek icraat oldu. Geçen hafta Twitter ve Instagram hesapları üzerinden yapılan anketin sonuçları açıklandı.

AK Parti yapılan anket sonucunu açıkladı! En bilinen icraat...
AK Parti yapılan anket sonucunu açıkladı! En bilinen icraat...
GİRİŞ 24.02.2020 18:04 GÜNCELLEME 24.02.2020 18:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlara her fırsatta "icraatlarımızı iyi anlatın" talimatını hayata geçiren AK Parti, hizmetlerinin bilinirliğini ölçmek için anket yaptı.

 

 

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, AK Parti dönemlerinde 'Sessiz Devrimlerimiz' konusu çerçevesinde 'Bunları Biliyor muydunuz?' başlığı ile vatandaşa 12 soru sordu.

Geçen hafta Twitter ve Instagram sosyal medya hasapları üzerinden yapılan anketin sonuçları açıklandı.

Sorulan icraatlardan bazıları şunlar:

 

 

BAŞÖRTÜSÜ İLK SIRADA

* "Eğitimde ayrımcılıkla mücadele kapsamında başörtüsü yasağına AK Parti tarafından son verildiğini biliyor muydunuz?" sorusuna "evet" diyenlerin oranı yüzde 97 oldu. AK Parti'nin bilinirliği en yüksek çıkan icraatı bu oldu.

* Yeni sistemde Cumhurbaşkanı'nın kim tarafından seçildiği sorusuna ise yüzde 96'sı 'millet' derken, yüzde 3'ü 'Meclis', yüzde 1'i ise 'yargı' dedi.

* Acil, yoğun bakım ve kanser tedavilerinin kamu ve özel hastanelerde tüm vatandaşlara AK Parti döneminden itibaren ücretsiz sağlandığını bilenlerin oranı ise yüzde 96 çıktı.

* Kadına karşı şiddetle mücadelede şiddet ihbarlarının daha hızlı bir şekilde iletilmesi amacıyla KADES mobil uygulamasını hayata geçirildiğinin bilinip bilinmediği yönündeki soruya teste katılanların yüzde 86'sı "evet" yüzde 14'ü ise "hayır" cevabı verdi.

* 2011'den beri Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun AK Parti döneminde getirildiğini bilenlerin oranı yüzde 86 olurken, Meclis'te Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun hangi yıl kurulduğu yönündeki soruya katılımcıların yüzde 92'si "2009" diyerek doğru yanıtı verdi.

* AK Parti döneminin en büyük icraatlarından biri olan ücretsiz olarak ders kitaplarının ne zamandan beri dağıtıldığı sorusuna yüzde 65'i 2003 yılı, yüzde 29'u 2013 yanıtını verdi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 10
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Neler yapılmadı ki hastaneler yollar köprüler nükleer sanraller barajlar fabrikalar tokiler Allah razı olsun gören görür bilen bilir her şey ortada durmak yok hizmete ilerlemege yükselmeğe terörle teröristle mücadeleye devam inş.... Gül,Babacan ,Davutoglu bunlarıda yanlarına almış olsalarda topu birden gelsede sonuna kadar REİS REİS yine yeniden bir daha REİS....
    Cevapla
  • sdc 4 yıl önce Şikayet Et
    Son maddeye takığım kitapların bedava olması kaldırılsın. Çocuğum 8. Sınıfta her ders için akıllı defter ve takviye adı altında 800 TL para verdim 3. Sınıftakine aldığım kitapları saymıyorum eskisinden daha fazla para veriyoruz çünkü öğretmenler yeterli bulamayıp istiyor. İsterkende ben kitap önermiyorum sonra soruşturma açılıyor diyorlar
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler onu dağıtılan kitapları yeterli bulmadıkları için yapmıyorlar, daha çok anlaştıkları yada tanıdıklarının sattığı kitaplar üzerinden kazanç sağlamak için yapıyorlar. Maalesef böyle öğretmenlerimiz de var.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum.Eskisinden daha fazla kitap parasi ödüyoruz öğretmenlerimiz sayesinde.
    Cevapla
  • zafer polat 4 yıl önce Şikayet Et
    eskiden onlara para vermiyordun yani
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    4 çocuk okuttum böyle bir şeyle karşılaşmadım. Sizinkiler hangi ülkede okuyor ? dünyada mı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim