Bakan Gül'den Yunanistan'a 'müftü' tepkisi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İskeçe’nin seçilmiş müftüsü Ahmet Mete’ye namaz kıldırdı diye verilen hapis cezası Batı Trakya’daki Türklerin yaşadıkları hukuksuzlukları gösteren somut bir örnektir. Yunan yargısını kınıyor, ülkedeki din ve vicdan özgürlüğü ihlallerine bir an önce son verilmesini bekliyoruz" dedi.

Bakan Gül'den Yunanistan'a 'müftü' tepkisi
Bakan Gül'den Yunanistan'a 'müftü' tepkisi
GİRİŞ 26.02.2020 23:38 GÜNCELLEME 27.02.2020 00:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yunanistan’da, Selanik İstinaf Mahkemesi, bir cenaze töreni ile ilgili "resmi makamı gasbetmek ve dini töreni engellemek" suçlamasıyla yargılanan İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete’yi tecilli olmak üzere 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Adalet Bakanı Gül, Twitter'deki hesabından karara tepki gösterdi.

Gül, paylaşımında, "İskeçe’nin seçilmiş müftüsü Ahmet Mete’ye namaz kıldırdı diye verilen hapis cezası Batı Trakya’daki Türklerin yaşadıkları hukuksuzlukları gösteren somut bir örnektir. Yunan yargısını kınıyor, ülkedeki din ve vicdan özgürlüğü ihlallerine bir an önce son verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle aciklamalar yapmayin karde$im.Sizde istanbulda kör topal bir papaz bulun atin hapse bu kadar..Biktik lak lak´lardan..
    Cevapla
  • Giritli Nazlihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Baskıcı faşist yunanistan Batı Trakya Türklerine sistematik baskı ve işkence yapmaktadır
    Cevapla
  • Ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Tepki verecek gücünüz yoksa konuşmayın
    Cevapla
  • onuncu köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Istanbulda papazdan bol ne var atin iceri birini alem tepki görsun.. Ben halk olarak yoruldum bu tip olaylara gerekli tepki verilmemesinden...ATIN ICERI BIR ADET PAPAZ OLAY BITSIN birakin onlar dusunsun
    Cevapla
  • Selçukbaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekleme, karşılık ver.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama