Rusya'nın açıklaması sonrası, Türkiye'den cevap

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın İdlib'deki saldırı ile ilgili yaptığı açıklama sonrası, "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya'nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir." dedi.

GİRİŞ 28.02.2020 15:31 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:03
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu rejim saldırı sonrasında açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, birliklerimizin bulunduğu yerlerin Rus yetkililere söylenmesine rağmen gerçekleştiğini söyledi.

 

 

Son dakika - Hulusi Akar, Rusya'nın iftirasına cevap verdi.

Akar, bu açıklamasıyla Rusya'nın "Türkiye bu bölgede Türk askerlerinin olduğu konusunda bizi bilgilendirmedi" açıklamasını yalanlamış oldu. 

 

GÜNCEL28.02.2020Son dakika haberi: Hulusi Akar'dan son dakika açıklaması! İşte öldürülen Esed askeri sayısı

 

Dün, Suriye İdlib'de gözlem faaliyeti için bulunan Türk askerlerine Esed Rejimi unsurları tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 33 askerimiz şehit olurken yaralı 32 askerimizi de tedavileri hastanelerde devam ediyor. 

Son dakika - İdlib'deki saldırı sonrası yaralı askerlerimizin tedavisi devam ediyor.

RUSYA'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rusya Hava Kuvvetleri'nin Türk askerinin vurulduğu bölgede operasyon yapmadığı bilgisine yer verilmişti. 

Açıklamada, Ankara’nın Moskova'yı Türk askerinin bulunduğu yer hakkında önceden bilgilendirmediği belirtilmişti. Açıklamada "Türk askeri olmaması gereken bölgede Suriye jetlerince vuruldu" ifadesine yer verildi ve Türkiye'nin kaybının öğrenilmesinin ardından rejime ateşkes baskısı yapıldığı vurgulandı. 

Türkiye’nin İdlib’deki koordinat merkezi ile sürekli temas halinde olduklarını belirten Rusya Savunma Bakanlığı "Türkiye’nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız" bilgisine yer verdi. 

YORUMLAR 143
  • İki kere iki 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz herjçkesi kendimiz gibi zannetmemeliyiz Rusya gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor bu bir çağrışım yaptı onların buradaki müttefikleri de yalancı tesadüf değil yalan ile iman bir arada olmaz Müslüman yalancı olmaz yalancı da Müslüman olmaz.
    Cevapla
  • misafir yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    dost kim düşman kim bi bunu herkesin bilmesi lazım
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor Bir hilal uğruna Yarab ne güneşler batıyor Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın Gömelim seni tarihe desem sığmazsın Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber ya Rab onlar ana kuzuları onlar a zeval verme onlar genç mehmetcikler. ya Rab küffarın sonunu bizlerin elinden eyle. Amin
    Cevapla
  • Olmqz boyle 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerini bildirdin düşmana gitti söyledi dostuna kim düsman kim dost önce onu ayirt etmek lazim.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben hazırım bir mermilik ömrüm dahi olsa hazırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!