Kritik görüşme yaklaşıyor! Putin’e karşı Erdoğan doktrini

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşmesi öngörülen İdlib zirvesi ile ilgili Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi çarpıcı detaylara değindi.

Kritik görüşme yaklaşıyor! Putin’e karşı Erdoğan doktrini
Kritik görüşme yaklaşıyor! Putin’e karşı Erdoğan doktrini
GİRİŞ 02.03.2020 11:03 GÜNCELLEME 02.03.2020 11:03
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İşte Selvi'nin iki liderin görüşmesiyle ilgili kaleme aldığı yazı:

 

DEAŞ’ın Gaziantep’te kına gecesini kana bulaması üzerine Fırat Kalkanı harekâtını başlattık. Böylece DEAŞ’ı sınırlarımızdan attık.

PKK-YPG, Afrin’de sözde kanton ilan etti. Bunun kabul edilemez olduğunu açıkladık. Ama ne ABD’ye ne Rusya’ya dinletemedik. Zeytin Dalı harekâtı ile sözde kantonları Afrin’e gömdük.

 

ABD’nin desteğiyle PKK-YPG, sınırımızda bir terör koridoru oluşturmaya başladı. Kabul edilemez bulduğumuzu ilan ettik. ABD binlerce TIR silah yardımı yapmaya devam etti. Ne yaptık? Bir gece ansızın Barış Pınarı harekâtını gerçekleştirdik.

Demem o ki, hep kendi göbeğimizi kendimiz kestik.

27 Şubat gecesi 34 askerimizin şehit edilmesi üzerine, NATO ve ABD’den İdlib’de uçuşa yasak bölgenin ilan edilmesi ve Türkiye’ye hava savunma sistemi verilmesini talep ettik. Ancak her zaman olduğu gibi talebimiz karşılık bulmadı. Putin’den kalıcı ateşkes ilan edilmesi ve hava sahasının açılmasını istedik. Yanaşmadı. Bunun üzerine Bahar Kalkanı harekâtını başlattık.

Erdoğan ile Putin 5 Mart’ta Moskova’da bir araya gelecek ama bu gidişle 5 Mart’a kadar sahada çok şey değişecek. Türkiye, göçmenlere kapıları açmakla Batı’ya, rejime ait savaş uçaklarını düşürmek suretiyle Putin’e anladığı dilden mesaj veriyor. İki savaş uçağının düşürülmesiyle birlikte İdlib’de yeni bir durum oluştu. Peki iki liderin görüşmesinde masada ne olacak? Kalıcı ateşkesin ilanı ve 30 kilometre derinlikte güvenlikli bölgenin ilan edilmesi iki ana başlığı oluşturuyor.

“Dostum Putin” şimdiye kadar oyalamayı tercih etti. Bize Grozni’de, Kırım’da, Gürcistan’da yaptığını yapmaya kalkıştı. Ama bir Putin doktrini varsa, bir de Erdoğan doktrini olduğunu unuttu.

Erdoğan Moskova’da masaya otururken, Putin arkasında rejimin enkazını görebilir. Zaten çözüme yanaşırsa da ancak ondan sonra yanaşır.

YORUMLAR 30
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaaaa Putin , resimdeki gibi dudaklarını içe doğru büker sıkarsın! Boş işlerle uğraşıp duruyorsunuz, size Afganistan’da gösterdiler nasıl olduğunu! Rus askerleri iyi donanımlı değil, bizimkiler maşallah daha iyi.
    Cevapla
  • BASKANA MESAJ 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya M4 ve M5'ten vazgeçerse Akdeniz'den Irak sınırına uzanan koridoru kullanamaz. Rusya’nın dış politikasını anlamak istiyorsanız, Rusya’yı kimlerin yönettiğine bakın. Rus makamlarının hemen hepsi de Ermeni ve Yahudi asıllı yöneticilerin elinde. Dış politikada kimleri kullanıyor? Sık sık Yahudi asıllı Siyonistlerle görüşüyorlar. Suriye özel temsilcisi Ermeni asıllı. Kobani’den Kürtleri kovan Ermeni asıllı terör örgütü PKK/YPG. Suriye Rejimi Ermeni soykırımı üzerinden bizi sıkıştırıyor. Suriye’de elinde tutmaya çalıştığı yerler ayaklanma sonrası Ermenilerin tehcir yolları (M4, M5 Kobani, Menbiç, Lazkiye). Sputnik Hatay’ın Ermeni toprağı olduğunu iddia ediyor. İÇİMİZDEKİLERİ DE SİZ GÖRÜN
    Cevapla
  • Yeniden Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejimi yok etmeden durmak yok! Putin ne dedigide bu saaten sonra umrumuzda degil. Bizim Mehmetcigimiz ailelelerine son mektupunu yazarak, herkese elveda diyerek Firdevs Cennetine gitmek üzere yola cikdi, elhamdülillah. Bu saatten sonra onlari sadece ALLAH c.c. durdurabilir.
    Cevapla
  • gülperiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis Moskovaya gidecek, güvenlik önlemleri artırılmalı, yediğine içtiğine kadar her şey didiklenmeli. Allah korusun oldu bittiye getirmeye çalışabilirler.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz haklı olduğumuz hususları ısrala anlatmata biraz acemiyiz. Medyayı batı, rusya çok iyi kullanıyor. Daha içimizdekilere bile nedene orada olduğumuzu anlatamazken (anlamak istemiyorlar) dünyaya bunu nasıl anlatacağız. Kanımca dışarıya verdiğimiz görüntü daha içeride birlik olamıyorlar o zaman biz de bundan istifade edilim diyorlar ve ediyorlar. Bu konuda daha gayretli olmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor