Türkiye'den 3’lü zirveye ret! Başkan Erdoğan son anda vazgeçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan askerinin 2 kişiyi öldürmesi süreci olumsuz etkilediğini belirterek Sofya'da Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan'ın katılımıyla düzenlemesi planlanan zirveyi reddetti.

GİRİŞ 03.03.2020 00:51 GÜNCELLEME 03.03.2020 00:56
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye, Sofya'da Bulgaristan ve Yunanistan'ın katılımıyla düzenlenmesi planlanan üçlü zirveyi Yunanistan'ın göçmenlere davranışlarından dolayı reddetti!

BORİSOV: ERDOĞAN MİÇOTAKİS'LE AYNI MASAYA OTURMAK İSTEMEDİ

Bulgaristan Başbakanı Borisov, Başkent Sofya’da Cuma günü Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in de katılımıyla 3’lü bir zirvenin gerçekleştirilmesinin planlandığını ancak sınırda Yunan askerlerinin vurduğu 2 göçmenin hayatını kaybetmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile aynı masaya oturma arzusunu göstermediğini ifade ettiğini söyledi.



'BAŞKAN ERDOĞAN VAZGEÇİRDİ'

Kabul sonrası önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Borisov, “Perşembe günü Moskova’da gerçekleştireceğiniz ziyaret çerçevesinde Suriye’deki gelişmeler çerçevesinde diplomatik çözümler bulacağınızı arzu ediyorum. Can kaybı yanı sıra yüzbinlerce göçmende sınırlarımıza doğru geliyor. Şahsınız nezdinde Türkiye’nin Bulgaristan sınırına yönelik Avrupa ile imzalanan anlaşmanın hükümlerini ve taahhütlerini yerine getirdiği için teşekkür etmek istiyorum. Bu da Bulgaristan vatandaşlarına müsterih olmaları konusunu sağlıyor. Dolayısıyla bu taahhüdü bir kez daha teyit etmiş olduk. Buraya kadar iyi epey çaba harcadım. Sofya’da 3’lü ve daha büyük formatta bir toplantının gerçekleştirilmesi konusunda. Belki de başarabilirdik çünkü gerçekten mevkidaşlarımızın akil olmalarını her zaman güvendim. Tam o sırada öldürülen göçmenler konusunda bilgi geldi. Bazı benim mevkidaşlar sosyal medyada görüş paylaşmaktan çekinmiyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan aslında Cuma günü Sofya’ya gelmeye hazırdı. Fakat mevkidaşım Miçotakis ile aynı masaya oturma arzusunu göstermeyince tabi ki benim de böyle bir toplantı düzenleme niyetinden vazgeçirdi” dedi.



"TÜRKİYE'YE KAYNAĞIN NEDEN VERİLMEDİĞİNİ ANLAYAMIYORUM"

 

 

Borisov, krizin ancak sağduyu, barış ve diplomasi ile çözülebileceğine vurgu yaparak, "İmzalanan anlaşmaların yerine getirilmesi lazım. Türkiye'ye (düzensiz göçmenlerle ilgili) kaynağın neden verilmediğini anlayamıyorum. AB'nin ana ilkelerinden biri yükün paylaşılmasıdır." yorumunu yaptı.

"Sınırlarda bekleyen çocuk ve kadınları korumak için çok çalışacağız." diyen Borisov, "Her şeyden önce iyi komşuluk ilişkilerine güveniyorum ve inanıyorum ki önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda bir çözüm bulacağız. Sonuçta akil insanlarız." diye konuştu.

 

'BUNLARIN SAYGILARI YOK'

Erdoğan, "Hukuka göre kişileri zorla bir ülkede tutamazsınız. Yunan askerinin bugün 2 kişiyi öldürmesi, bir kişiyi de ağır yaralaması süreci olumsuz etkilemiştir. Bunların uluslararası göç hukukuna da saygıları yok.'' dedi.

YORUMLAR 61
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ha Reis, kimseye kanma bu gavurlarla iş olmaz, onlar seni yalnız oyalıyorlar.
    Cevapla
  • Abdulhamit 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah ,Rabbim tam ceddi Abdulhamit han hazretleri gibi yaptırdı. Rabbim basiretini ve ferasetini daim açık etsin Reis amin :)
    Cevapla
  • VATANI SEVEN. 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanı seviyorum onda mangal yürek var yunanistan başbakanı aynı masada oturlmaması iyi oldu yunan düşmanımızdır yıllardır düşmandır düşman hiç bir zaman dost olmaz iki gün güçmenlere tahamül edemedi o insanlara kurban olun yazıklar olsun.
    Cevapla
  • HEVAL 4 yıl önce Şikayet Et
    insan hakları birleşmiş milletler avrupa birliği nerede insanlık
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci lere saldiran yunan ve frontex gemileri batirilmalidir sinirda mültecilere gaz atan yunan askerleri vurulmalidir gerekirse sinir tanklarla yikilmalidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…