Bakanlık acı haberi açıkladı: Bahar Kalkanı'nda 2 askerimiz şehit oldu

Son dakika haberi: Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde Esed rejiminin alçak saldırısında 2 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz yaralandı. Harekatın başarıyla devam ettiğini belirten Milli Savunma Bakanı Akar, "Mehmetçik özveriyle görevini yapıyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.03.2020 10:51 GÜNCELLEME 04.03.2020 12:07
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde Esed rejiminin hain saldırısında 2 askerimizin şehit olduğunu, 6 askerimizin de yaralandığını açıkladı.

 

Bakanlık ayrıca, harekatın bilançosuyla ilgili de bilgilendirme yaptı. Bahar Kalkanı Harekatı boyunca etkisiz hale getirilen rejim askeri sayısı 3 bin 138'e yükseldi. 

Öte yandan, 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi imha edildi.

 

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yarınki görüşmesine ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimiz muhatabı Sayın Putin'e en üst düzeyde ifade edilecek. Dolayısıyla bir çözüm bulunmaya çalışılacak. Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemlerdir, siyasi çözümlerdir." dedi.

Akar, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmak için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yarın önemli bir görüşme yapacağı dile getirilerek "Bu görüşmeden beklentiniz nedir? Nasıl bir sonuç çıkmasını bekliyoruz?" sorusu üzerine Akar, şunları söyledi:

"Başlangıçtan itibaren vardığımız mutabakatlar var. Onların uygulanmasında bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. En üst düzeyde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimiz muhatabı Sayın Putin'e ifade edilecek. Dolayısıyla bir çözüm bulunmaya çalışılacak. Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemlerdir, siyasi çözümlerdir. Bu konuda başlangıçtan itibaren görüşlerimizi, taleplerimizi hep iletmiş bulunuyoruz. Bu husus bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecektir." 

Bölgenin rahatı, huzuru, güvenliği, akan kanın durması, bölgeye bir an önce barışın gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımız gece gündüz, bir an önce orada huzurun sağlanması, üzerinde mutabakata vardığımız konuların gerçekleşmesi için gayret gösteriyor. Bizim dileğimiz, umudumuz, talebimiz her şeyin görüşmeler yoluyla çözülmesi ve olaya siyasi bir çözüm bulunması bizim en samimi dileğimiz." ifadelerini kullandı.

BAHAR KALKANI HAREKATI

Hulusi Akar, başka bir soru üzerine, Bahar Kalkanı Harekatı'nda faaliyetlerin planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek "Orada bir an önce huzurun, sükunun sağlanması için gayret gösteriyoruz. Mehmetçik kendisine verilen görevi büyük bir özveriyle, kahramanlıkla bugüne kadar olduğu gibi yerine getirmeye devam ediyor. İnşallah aynı şekilde devam edecek ve sonuç gerçekleşecek. Temennimiz bu." dedi.

Bir gazetecinin "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 27 Şubat'taki İdlib saldırısı sonrasında Rusya'nın bu işin içinde olduğunu ve Rusya'dan yarın yapılacak görüşmede bir tazminat ve özür talebi iletilmesini istedi. Bu gündemde olabilir mi?" sorusuna Akar, şu yanıtı verdi:

"Bunların hepsi kompleks, teknik konular. Sonuçlanması bakımından, neyin ne olduğunu anlamak bakımından bu konulardaki teknik çalışmalar devam ediyor. Bu hususta Cumhurbaşkanlığı makamı da yoğun çalışma içinde. Elde edilen bilgiler Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli çalışmayı sonuçları aldıktan sonra gereğini yapacaktır." 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yerli ve milli füze savunma sistemi Hisar'ın bir yıl öne çekilerek sınırda kullanılacağına yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Akar, "Milli ve yerli silah sistemlerimizin bir an önce Silahlı Kuvvetlerimizin kullanımına sunulması için teknik personel, subay, astsubay tüm arkadaşlarım büyük bir yoğunlukla, azim ve kararlılıkla bu çalışmaları sonuçlandırmaya çalışıyor. Biz de elimizden geldiğince, bize düşen ne görev varsa bunları yerine getiriyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 82
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya millete gerçekleri söyleyin 33 askerimiz nasıl oluyorda aralıklarla şehit veriyoruz şehit sayımız artıyor şehit sayımız zaten yüksek millete yavaş yavaş alıştıra alıştıra söylemek yerine ciddi olsak gerçeğini söylesek
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    2 sehit daha var oldu 40 eseden 40 bin les aliriz durmak yok devam daha fazla asker sokun seferberlik ilan edin sam i yakin önünüze geleni yakin öfkemiz gittikce artiyor acimiz dinmiyor kalbimiz intikam intikam diye atiyor topyekün savas isteriz
    Cevapla
  • Türkiye Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Alçakça saldırı sonucu Vatan ve Bayrak Uğruna Şehadetlerin ardından; Rabbimiz Teala Rahmet ve Mağfiretiyle Muamele eylesin, Mekanları Cennetler Olsun diyoruz. Yakınlarına ve Dostlarına Başsağlığı ve Sabr-ı Cemil diliyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Şam kasabı sonun yakındır. Allah'ın izniyle zafer bizimdir yakında. Üç ayların hürmetine Allah'ım bu savaş son bulsun yurdumuzu askerimizi koru yarabbim.
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!