Erdoğan 'Trump'a ilettik' deyip Putin görüşmesini işaret etti

Son dakika haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin muhimmat desteği ve Putin görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD'nin mühimmat desteği açıklamasıyla ilgili 'Sayın Trump'a bu tür taleplerimizi ilettim" derken Putin'le gerçekleşmesi beklenen zirve ile ilgili de, "Beklentimiz ateşkesin sağlanması' yönünde bir açıklamada bulundu.

GİRİŞ 04.03.2020 14:09 GÜNCELLEME 06.03.2020 11:25
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında İdlib'de düzenlenen Bahar Kalkanı ve gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

''TRUMP'A MÜHİMMAT TALEPLERİMİZİ İLETTİM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sonrası soruları yanıtladı.

Erdoğan, ABD'den yapılan mühimmat desteği açıklamasına ilişkin ''Sayın Trump'a bu tür taleplerimizi ilettim'' dedi.

''BEKLENTİMİZ BÖLGEDE ATEŞKESİN SAĞLANMASI''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeden beklentisi de soruldu.

Erdoğan, ''Bölgede süratle bir ateşkesi sağlayabilmek'' yanıtını verdi.

''ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALACAK DİYEN KİŞİ BU ÜLKEYİ DÜŞMANA TESLİM ETME PEŞİNDE DEMEKTİR''

Şehitler tepesi boş kalmayacak sözünü anlamak için imanın yanında içinden çıktığınız kültürü bilmek gerekiyor. Şehitler tepesi boş kalacak diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşinde demektir.''

''SAKIN SURİYE'DE NE İŞİMİZ VAR DİYENLERDEN OLMAYIN''

Sakın Suriye'de ne işimiz var diyenlerden olmayın. Bir şehidimizin babası soğan patates dediler biz o soğanı patatesi yemeden yaşarız ama vatansız yaşayamayız diyordu. İdlib şehitlerimizden birinin ağabeyi cenaze merasiminde canımız feda olsun yeter ki vatan millet sağ olsun diyerek metanet gösteriyordu. Sokakta mikrofon uzatılan bir teyzemiz 'Yılan gelmiş biz Suriye'ye gitmezsek Türkiye'yi taksim ettiler' diye aydınlarımızın gösteremesdiği feraseti ortaya koyuyor. Ben şehitler tepesi boş kalmayacak dedim diyorum diyeceğim.''

BAY KEMAL'İN YERİ NE VATANDIR NE MİLLETTİR

Bu zihniyet Suriye'de savaş açsak banko Esad'ı tutarım diyerek yerini yıllar önce zaten belli etmiştir. (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Bay Kemal'in yeri bellidir yeri ne vatandır ne milletir. CHP Genel Başkanı'nın hezeyanlarına cevap vermek gerçekten ağırıma gidiyor. Kendisi bizi tahrik ettiğini sanarken milletimize olan kinini kusuyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN O GECE NEREDEYDİN SORUSUNA YANIT

Mesele Esed Kılıçdaroğlu'nu tarifsiz bir sevinçle takip ediyordur. Mesela darbeci Hafter Kılıçdaroğlu'nu alkışlayarak dinliyordur. Bu zatın ağzından ülkemizin menfaatlarini savuma adına tek kelime çıkmazken karşımızdakilere destek veriyor. Bu zat dün de o gece neredeydiniz diye soruyor. O gece bu ülkenin Cumhurbaşkanı sabaha kadar görevinin başındaydı. Ertesi gün erken saatlerden itibaren de hiç ara vermeden liderler düzeyindeki en yoğun telefon diplomasisini yürüterek görevine devam ediyordu. O gece bu ülkenin Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı MİT Başkanı ve diğer tüm sorumlular görevlerinin başındaydı. Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde kahve içerken ülkeyi yönetenler şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmamak için çalışıyordu. Benden telefon bekliyormuş. Çok merak ediyorsan arardın gerekli bilgiyi verirdik. Sen ara niye aramıyorsun? Eğer çok merak ediyorsan nasıl ki sayın Bahçeli ile telefon diplomasimizi yürüttük, nasıl ki Meral hanımla bunu görüştük, nasıl ki sayın Karamollaoğlu ile bunları görüştük, sen de arardın sana da gerekli bilgiyi verirdik. Cumhurbaşkanlığı makamı seni arayacak, sana bilgi verecek... Bu, bir defa bu işin protokol anlayışına da sığmaz. Diplomatik görüşmeleri, bunun için bir yerlere gitmeyi kendi turistik seyahatlariyle karıştırana ne söylesek faydasız. Kılıçdaroğlu ve ekibi ülkemizin birliğine kardeşliğine saldırıyor. Bunu da kasıtlı bir şekilde yapıyorlar. Verdiğimiz mücadelede hem sahada zafere yürüyeceğiz hem de bu müstevli destekçilerini milli irade ayakları altında ezerek ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız. Vatanın ne demek, sınırlarının neresi olduğunu bilmeyen, anlamayan, hissetmeyen bir adam cehaletten öte, bir ihanetin içine düşmüş demektir.

GRUP TOPLANTISINDA BU VİDEOYU İZLETTİ

''CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VAR YÜREĞİN YETİYORSA ÇIKARSIN MEYDANA''

Kılıçdaroğlu Esed'in Suriye'de İsrail'in Filistin'de hayata geçrimeye çalıştığı insansızlaştırma politikasına destek veren bir yerde durmakta. Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun, haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaktır, haindir. Cumhurbaşkanlığı seçimi var yüreğin yetiyorsa çıkarsın meydana milletten yetki alabilirsen de söylediklerini yaparsın. Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun, haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaktır, haindir.

''REJİM 3 BİN 200'ÜN ÜZERİNDE UNSURUNU KAYBETTİ''

Bugüne kadar rejim 3 bin 200'ün üzerinde unsurunu 3 uçağını 8 helikopterini kaybetmiştir. Elbette bizim de kayıplarımız var. Rejim ve onu destekleyenler çocukları kadınları katlederek gerçek yüzlerini sergilemeyi sürdürüyor. Ne ülkemizi terör örgütlerinin, eli kanlı rejimin ve onları destekleyenlerin insafına terk edeceğiz ne de mazlum Suriye halkını kendi başına bırakacağız. Savaşmayı bilmeyen değil, savaşmak istemeyen bir ülke olduğumuzu son operasyonlarımızla herkese bir kez daha ispatladığımıza inanıyorum. Türkiye'yi içine sokulmak istenen bu cendereden muhakkak kurtaracağız. Birlikte Türkiye'yiz ve birlikte güçlüyüz. Futbol sahalarında bile milletimizin ülkesine ordusuna verdiği destek bunun en güzel örneklerinden birisidir.

 
YORUMLAR 87
  • John Wick 4 yıl önce Şikayet Et
    Mühimmat talebi REİS'in trumpu testidir. samimiyet testi. verecek değiller de millet görsün istedi.
    Cevapla
  • AZİZOĞLU 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi , şehitler tepesi onun babasının tarlasıdır boş bırakacak. lan benim kanım oraya döküldü, bu saatten sonra senle esete mi verecem orayı.
    Cevapla
  • ANKARALI 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis Şehitler Tepesi Boş Kalmayacak Vatan için ölmeyi, şehit olmayı bekliyoruz Reis
    Cevapla
  • abi 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve asat jejimi en çok ülkemizdeki muhalafete güveniyor neden???
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşman haini sevmesin de kimi sevsin.
    Cevapla
  • alp 4 yıl önce Şikayet Et
    yalan...dolan...iftira...karalama kampanyalarıyla belediyeleri alınca...he bu iş tuttu deyip...halen hainliğe devam ediyorlar...belki cumhurbaşkanlığını da alırız diye çabalıyorlar ama nafile...aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış...avucunuzu yalarsınız...yedirmeyiz size bu güzelim ülkemizi...
    Cevapla
  • Türk-müslüman-- 4 yıl önce Şikayet Et
    bu millet ne cektiyse ben türküm diyen yahudilerden ben kürdüm diyen ermenilerden ben müslümanim diyen münafiklardan cekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir