10 kızları olan çiftin tek isteği çocuklarının okuması

Van'da 10 kız çocuğu sahibi olan Halime (48) ve Salih Elmas (55) çiftinin tek isteği kızlarının hepsinin okuyup, meslek sahibi olması. Çocuklarının okuması için ellerinden geleni yapan çiftten Halime Elmas, "Bu kadar kız annesi olmak çok güzel bir duygu. Bir kızım da kardeşlerini okutmak için çalışıyor. Elimizden geldiği kadar kızlarımıza bakmak, onları okutmak ve meslek sahibi olmalarını istiyoruz" dedi.

10 kızları olan çiftin tek isteği çocuklarının okuması
10 kızları olan çiftin tek isteği çocuklarının okuması
GİRİŞ 08.03.2020 10:08 GÜNCELLEME 08.03.2020 10:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Beyüzümü Mahallesi'nde oturan Halime ve Salih Elmas çiftinin Sibel (27), Evin (25), Hediye (24), Zeynep (22), Senem (20), Meryem (18), Fatma (15), Songül (13), Melek (11) ve Züleyha (7) adında 10 kız çocuğu var. Bir erkek evlat isteyen ancak bütün çocukları kız olan Elmas çifti, tüm kızlarının okuyup, bir meslek sahibi olmasını istiyor. Hayvancılıkla uğraşan fakat yaklaşık 2 yıldır işsiz olan Salih Elmas, bir kızının şu anda kardeşlerini okutmak için çalıştığını söyledi. En büyük kızları Sibel'in evli olduğunu ve onunda 3 kızının olduğunu anlatan baba Elmas, "10 kızım var ve 12 nüfusuz. Kızlarımın hepsini çok seviyorum. Onların okuması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Eşimin ve kızlarımın kadınlar günü de kutlu olsun" diye konuştu.

Çiftin üniversitede, lisede, ortaokulda ve ilkokulda okuyan kızları, birbirlerine örnek oluyor. Okumayı çok isteyen fakat kalça çıkığı nedeniyle eğitimi yarıda bırakan Hediye, okula devam etmek için çalışıyor. 



Halime Elmas, 10 kız annesi olmanın gurur verici olduğunu belirterek, "Bu kadar kız annesi olmak çok güzel bir duygu. Bir kızım da kardeşlerini okutmak için çalışıyor. 10 kız annesi olmak gurur verici. Tabi erkek evladımın da olmasını isterdim. Ama nasip olmadı. Elimizden geldiği kadar kızlarımıza bakmak, onları okutmak ve meslek sahibi olmalarını istiyoruz" dedi. 

'AİLEM BİZE DESTEK OLMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR'

Kızlardan lise son öğrencisi Meryem Elmas ise kardeşleriyle ve ablalarıyla arkadaş gibi olduklarını söyledi. Ablalarının kendisine her konuda destek olduğunu belirten Elmas, "Onlarla sadece abla kardeş ilişkisi yaşamıyoruz, arkadaşım gibi hepsi. Tabi her kardeş arasında olduğu gibi bizimde arada ufak tefek anlaşmazlıklarımız oluyor. Ama iyi ki 10 kız kardeşiz ve iyi ki böyle bir anne babaya sahibiz. Her anne baba 10 kız kardeşe bu kadar güzel sahip çıkamaz ve okuması için ellerinden geleni yapamaz. Ama ailem bizim hepimizin okuması için ellerinden geleni yapıyor. İyi ki böyle bir ailenin çocuğuyum. Ailemle gurur duyuyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • Murad 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin boynunun borcudur o kuzulara bakması ayrıca adam devletten ekmek istemiyor egitim istiyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ALLAH. Bahtiyarlıklarınıda göstersin.
    Cevapla
  • Chıı 4 yıl önce Şikayet Et
    10 kuzı yapana kadar nerdeydin yap yap sonra devlet baba bize yardım et devlet kendi türk insanına yardım etmiyor be kendi insanı ağlamıyor çünk nkü
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet içinde yaşayan herkesin devleti, bunlar kürt veya türk yada arap sana ne oluyor türksğn diye devlet babanın mı öle konuşuyorsun. Hem haberde tek isteğim kızlarımın okuması diyor, kızıda annem babam bize destek oluyor diyor kimseden yardım istemiyorlar, 1 ailenin 10 kızı var diye haber yapmışlar. Sende işi türk devletine bağladın. Hem Sanki türk olupta devletten isteyen yok, git sosyal yardımlaşma kurumlarına bak bakalım fakir diye yardım alanların ailelerine ne kadar fakirler.
    Cevapla
  • Murad 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon looo
    Cevapla
  • Sera 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk kürt mü var bu vatan hepimizin
    Cevapla
  • Vtandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Rizki veren Mevla ...Allah esirgesin ...
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakamayacaktiniz neden yaptiniz. Dövlet bize bakmii.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    5 tane daha yaparlar
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogru...Devlet dediğin bakilmayi hakedene bakar...bakiyorda sen 10 tane çocuk yap iş bulama çalışma iyi devlet bize baksın önce sen kendi önüne bak gelirine bak giderine bak herşeyi devletten bekleme ...
    Cevapla
  • Cüneyt Mardin Hatay 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp be dalğa geçer gibi yazıyon yazıklar olsun ahmed
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi boş konuşma. Muhtemelen 1 tane de erkek olsun diye denemişler olmamış. Denemekten gec vazgeçmişler. Okusunlar diyor kötü birşey mi söylüyor.
    Cevapla
  • Sezercik 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet dediğin neye yarar bakmayacaksa
    Cevapla
  • Trkat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anladın galiba!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi