Oy pusulası PKK sığınağında

Bitlis’teki “Kapan” operasyonunda arazide inceleme yapan jandarma PKK sığınağında Mart 2014’teki yerel seçimler ile Haziran 2015’teki genel seçimlere ait oy pusulaları buldu. HDP, özellikle 2014-2015 yıllarında Doğu ve Güneydoğu’daki seçimlere PKK desteğiyle ciddi şaibeler karıştırmıştı.

Oy pusulası PKK sığınağında
Oy pusulası PKK sığınağında
GİRİŞ 09.03.2020 06:48 GÜNCELLEME 09.03.2020 06:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Her seçim döneminde Kandil’den DBP/HDP’nin milletvekili ve belediye başkan adaylarını dizayn eden, seçim bölgelerinde vatandaşlardan tehdit ile oy alan terör örgütü PKK’nın işi şansa bırakmamak için başka seçim hilelerine de başvurduğu ortaya çıktı. HDP/PKK’nın seçim hilelerinin izi Bitlis’te bulundu. 

EVRAK FIŞKIRDI

PKK’nın yurt içi yapılanmasını çökertmek için yürütülen ‘Kapan’ operasyonu kapsamında Bitlis kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten Jandarma ekipleri, arazideki doğal olmayan bir toprak yığını fark etti. Buranın örgütün sığınağı olabileceğini öngörerek kazıya başlayan Jandarma, naylon dosyalarda bulunan onlarca belgeye ulaştı. Kazıda örgütsel doküman ve bazı kişilere ait mahkeme ifade tutanakları ele geçirildi.

İKİ SEÇİME ŞAİBE BULAŞTI

Yapılan ilk incelemede dosyalarda bulanan kağıtların 30 Mart 2014’te yapılan mahalli idareler seçimi ile 7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimlere ait belgeler olduğu belirlendi. Belgeler arasında oy sayım cetvelleri ve birleştirme tutanakları gibi Yüksek Seçim Kurullarına teslim edilmesi gereken belgelerin de bulunduğu tespit edildi. Belediye başkanlığı seçimlerine ait mühürlü oy pusulaları da ele geçirilen belgeler arasında.

KILPAYI BDP KAZANDI

2014 yılında Güroymak’ta DBP’li Mehmet Emin Özkan ile AK Partili Hüseyin Mutlu arasında yarış yaşanmış, DBP’li aday 32 farkla seçimi kazanmıştı. Ancak DBP’nin seçimde hile yaptığı belirlenmiş ve seçim iptal edilmişti. Yenilenen seçimi yine Özkan kazanmıştı. Özkan, Bitlis Başsavcılığı’nca yürütülen terör soruşturması kapsamında 18 Kasım 2016’da gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Özkan, “PKK’nın amacı doğrultusunda hareket ettiği, PKK’ya yardım sağladığı, belediyenin imkanlarını örgüt lehine kullandığı” gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

SORUŞTURMA GENİŞLEYECEK

Bir kısmı ıslak ve tahrif olmuş belgeleri restore etme çalışmalarına başlayan Jandarma ardından detaylı inceleme başlatarak soruşturmayı genişletecek. Gerekli görülmesi durumunda Yüksek Seçim Kurulu’ndan da teknik ve hukuki destek alınacak. Kapan operasyonunda ele geçirilen belgelerle ilgili incelemeler diğer ilçelerde ve genel seçimlerde de benzer hileler olup olmadığını ortaya koyacak.

YORUMLAR 5
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet partileri terörist yskda yardakçıları olmuştur türkiyede demokrasi diye bir şey kalmamıştır acilen düzeltilmesi veya değiştirilmesi şarttır
    Cevapla
  • Baki 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu pusula ve yazıları bir müzede sergilenmesi lazım yabancı siyasetçilerin de görebilecekleri bir yerde Türkiye'de kim oy çalıyor görsünler CHP ve HDP nin ne mal olduğunu cümle alem görsün
    Cevapla
  • Rebelboy1903 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olmasın ki arabasından terörist çıkan vekile naptınız ? Hiç. Eeee nolacak ki resmen göz yumuyoruz daha nolsun
    Cevapla
  • Yurdum insanı 4 yıl önce Şikayet Et
    YSK'ya güvenimiz kalmadı.
    Cevapla
  • Yaşar dede 4 yıl önce Şikayet Et
    YSK ya zaten güvenilmez babama güvendimki neoldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"