Türkiye mülteciler için harekete geçti

Göç İdaresi, Yunanistan tarafından geri itilen bir aile ve şiddetli müdahaleyle ölen bir sığınmacı için AİHM'e yapılan iki başvurunun incelemeye alındığını açıkladı.

Türkiye mülteciler için harekete geçti
Türkiye mülteciler için harekete geçti
GİRİŞ 10.03.2020 16:09 GÜNCELLEME 10.03.2020 16:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Yunanistan tarafından sınırda geri itilen sığınmacı aile ve şiddetli müdahale sonucu hayatını kaybeden bir başka sığınmacı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) yapılan iki başvurunun mahkeme tarafından işleme alındığını bildirdi.

 

 

Genel Müdürlükten, Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik insan haklarını ihlal eden uygulamalarının AİHM'e taşınmasıyla ilgili açıklama yapıldı. 

Hak ihlallerine uğrayan sığınmacıların AİHM'e başvurularının sürdüğü kaydedilen açıklamada, "İnsan hakları hiçe sayılarak Yunanistan tarafından geri itilen bir aile ve şiddetli müdahale sonucu hayatını kaybeden bir başka sığınmacı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan iki başvuru mahkeme tarafından işleme alınmış ve öncelikli görüşülmesine karar verilmiştir." ifadesine yer verildi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • delirdim artık 4 yıl önce Şikayet Et
    alsa ne olacak almasa ne olacak böyle basit şeylerle bizi oyalamanızdan bıktık artık suriyelelr vergi vermeli sağlık ücreti ödemeli çocuk parası aylık yardımalr kesilmeli benden rahat yaşıyor benden zenginler bunu herkes görüyor her geçen gün okuyucu kaybediyor akp de oy kaybediyor haberiniz olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'