Okullar tatil edilecek mi? Son söz Erdoğan'da

Külliye’de bugün yapılacak görüşmede okulların tatil olması konusu etraflıca konuşulacak. Son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Okullar tatil edilecek mi? Son söz Erdoğan'da
Okullar tatil edilecek mi? Son söz Erdoğan'da
GİRİŞ 12.03.2020 07:33 GÜNCELLEME 12.03.2020 14:43
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı açıklandı. Ancak toplantı sonrası kameraların karşısında Selçuk yoktu. Okulların durumuyla ilgili açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Koca, okulların tatil olması konusunun kurulda gündeme alınmadığını, daha sonra konuşulacağını söyledi. Millî Eğitim Bakanlığından alınan bilgiye göre, Külliye’de bugün yapılacak görüşmede okulların tatil olması konusu etraflıca konuşulacak. Son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

GÜN BOYU SÜREN TOPLANTI

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün Sağlık Bakanlığındaki Bilim Kurulu toplantısında yoktu çünkü; eğitim süreciyle ilgili planlamalar ayrı bir başlıkta özel olarak kapsamlı bir şekilde en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi.Milli Eğitim Bakanlığı merkez binasında “koronavirüse” karşı okullarda uygulanacak tedbirler konusunda Bakan Ziya Selçuk başkanlığındaki değerlendirme toplantılarının gün boyu sürdüğü öğrenildi.

AYRI AYRI SENARYOLAR OLUŞTURULDU

Okullardaki eğitim sürecinin planlanmasına ilişkin tüm olasılıkların ayrı ayrı simülasyonlarının yapıldığı ve senaryoların oluşturulduğu ifade ediliyor.Bakanlık, “koronavirüse” karşı öğrenci, öğretmen, personel ve veliler için “koruyucu ve önleyici” pek çok tedbiri uygulamaya koymuştu.Yurt içi ve yurt dışındaki okul ve eğitim kurumlarında, öncelikle kapsamlı bir iletişim planlaması hazırlanarak bilgilendirme ve hijyen çalışmaları başlatıldı.Ayrıca, tüm okullardaki eş zamanlı hijyen uygulamasıyla öğrencilerin ve öğretmenlerin okullarda temas ettiği bütün yüzeyler dezenfekte ediliyor.

 

 

Bakan Selçuk başkanlığındaki toplantıda okulların hijyen malzemelerine erişimi, merkez ve taşra teşkilatları arasındaki koordinasyon çalışmalarının da bütün detaylarıyla ele alındığı öğrenildi.

OKULLAR TATİL OLACAK MI? 

Burada nihai karanın yarın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki toplantıda alınacağı öğrenildi.Okulların tatil takvimiyle ilgili bütün olasılıklar büyük bir titizlik içinde masaya yatırıldı.

Peki, ara tatilin öne alınması söz konusu olursa... İşte, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda, okul dışındaki eğitim sürecinin aksamaması ve hiçbir öğrencinin mağdur olmasası için “uzaktan eğitim ve telafi eğitimi” ile ilgili hazırlıklar da tüm detaylarıyla planlandı.

İşte tam bu noktada, geçtiğimiz ay tanıtımı yapılan ve Türkiye’nin alanındaki en öğretmenlerinin ders anlatım videolarıyla oluşturulan dijital kütüphanesi ve yapay zeka altyapısına sahip akıllı yönlendirme sistemiyle yenilenen Eğitim Bilişim Ağı’nın burada kritik bir rol üstleneceğini söyleyebiliriz.

Zira bu sistem, Elazığ depremi sonrasındaki telafi eğitimi sürecinde depremzede öğrencilerin imdadına yetişmişti.Sadece internet tabanlı bir erişim değil daha yaygın kitle iletişim araçlarıyla uzaktan eğitim planlamalarının yapıldığı öğrenildi.

3 AŞAMALI PLAN

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüse karşı tedbirlerini karşı üç aşamalı olarak hayata geçirdi.

Okullarda bilgilendirme çalışmaları, eş zamanlı hijyen ve olası bir tatil durumunda her zaman ve her yerden erişilibilen uzaktan eğitim altyapısı…

Bakanlık, öğrenci, öğretmen ve velilerin bu süreci paniğe kapılmadan sağlıklı bir şekilde geçirebilmesi için 444 0 632 numaralı MEBİM çağrı merkezi üzerinden de 7 gün 24 saat destek ve yönlendirme hizmeti sunuyor.

YORUMLAR 51
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    okullar kapansa çocuklar her türlü insanın,büyüğün küçüğün istif istif oturduğu internet kafelerden çıkmayacak,o değişik değişik insanların elleriyle kullandığı klavyeler desen mikrop yuvası.ayrıca buralarda çocukların kendilerinden büyük,kötü niyetli kişilerle tanışma,kandırılma tehlikeside var.
    Cevapla
  • süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatil olursa veliler çocuklarına bakamaz zaten başlarından ataccak yer arıyorlar.
    Cevapla
  • vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğuna bak. Hep öğretmen mi bakacak.
    Cevapla
  • Asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden kimse AVM'ler kahvehaneler eğlence merkezleri kapansın tatil olsun demiyor?
    Cevapla
  • Selo 4 yıl önce Şikayet Et
    Cunki avmlerde alan buyuk calisan sayisi az.okullarda mt2 ye 1 cocuk denk geliyordur.avm insanlar mecbur degil gitmeye.gibi seylerden olabilirmi?
    Cevapla
  • isim önemli yaa 4 yıl önce Şikayet Et
    bence oralar kapansın bak virüs yayılır mı? :) da millet AVM'den başka gidecek yeri yok AVM Cafe lokanta sıkıntı büyür birde tevekkül etmek lazım İnsanı Hastalık öldürmez Allah öldürür
    Cevapla
  • Bayadam 4 yıl önce Şikayet Et
    Univsrsiteler ivedi kapatilmali 1 ay yoksa inanin felaket olur hep yabanci ögrenci
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs ün şakası yok bulaşan ülkeleri görüyoruz ve şu an da panik yapmadan gereken önlemlerin acil almak lazım okullar virüs geldikten sonra kapatmak hic bir fayda sağlamaz tekbir alınacak sa virüs bulaşmadan almak lazım okullar tatil olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!