Son dakika: Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı SON DAKİKA açıklamasında bir kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Koca, Türkiye'deki ikinci koronavirüs vakasının, ilk tanı konan hastanın takibe alınan çevresinden olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

GİRİŞ 13.03.2020 09:40 GÜNCELLEME 13.03.2020 14:43
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce yaptığı açıklamada bir kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

İLK HASTANIN TAKİBE ALINAN ÇEVRESİNDEN

 

 

Bakan Koca attığı tweet'de şöyle dedi:

"Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konulmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz."



CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,  sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İkinci vaka da kontrol altında. Rehavet ve panik yok. Tedbirleri titiz bir şekilde uygulamak önemli. Okullar, toplu/çoklu hareketliliği ve kalabalık ortamları azaltmak için tatil edildi. Lütfen bu noktaya dikkat edelim." ifadelerini kullandı.



İLK VAKA SALI GÜNÜ DUYURULMUŞTU

Bakan Koca, Salı günü ilk vakanın tespit edildiğini gece 00.30'da düzenlediği basın toplantısı ile duyurmuştu. Bu ilk vakayı duyururken "Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum" ifadelerini kullanan Bakan Koca, yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konulan hastanın virüsü Avrupa'dan aldığının tespit edildiğini bildirmişti. Erkek olduğu açıklanan hastanın hangi şehirde olduğu ile ilgili bilgi verilmemişti. Bakan Koca, yeni vakanın da ilk hastanın takibe alınan çevresinden tespit edildiğini bildirdi. 

YORUMLAR 140
  • zordur hayat 4 yıl önce Şikayet Et
    onun yakınındakiler de karantinaya alınsın
    Cevapla
  • crm 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım, şu mübarek CUMAnın yüzü suyu hürmetine güzel ülkemi her türlü bela ve musibetlerden koru...AMİN...
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında çok abartılan Bu Salgından kurtulmanın Kolayı var? en ufak Öksürüğü, Gribi, Nezlesi olan Dışarıya çıkmasın? Mecbursa Maske ile çıksın? Yada Ateşi filan varsa en yakın Sağlık kuruluşuna başvursun o zaman insanlar alışveriş Merkezlerinde, AVM, lerde, Toplu Alanlarda rahatca dolaşır bu Virüsde kimseye bulaşmadan yok olur gider.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cahile bir sorun yurtdışına kendi sağlığı ve toplum sağlığına değecek ne iş için gitmiş.
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona salgını, Dünya çapında yapılmış bir virüs salgını tatbikatıdır. Önümüzdeki yıllarda görülecek çok daha ölümcül bir virüs salgınında virüsün nasıl yayılabileceğini, neler olabileceğini görmek, nasıl tedbirler alınabileceğini görmek için düzenlenmiş bir tatbikat olduğuna inanıyoruz.
    Cevapla
  • Alptuğ 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya borsalarından 116 trilyon dolar uçtu baya ucuz bir tatbikat. hafife alınan şey çok baş ağrıtır. Tedbir bizden tevekkül Allah tan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!