Sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkeler: Tüm ülkelerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Dünyaya hızlı yayılmaya devam eden Corona virüs salgını ile başa çıkmakta zorluk çeken bazı ülkeler dışarı çıkma yasağı ilan etti. Türkiye'de vaka sayısının 93'ye yükselmesi ile birlikte herkes Türkiye'de de sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı sorusunu sormaya başladı. İşte dünya genelinde yasaklamanın uygulandığı ülkeler

Sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkeler: Tüm ülkelerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?
Sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkeler: Tüm ülkelerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?
GİRİŞ 19.03.2020 09:25 GÜNCELLEME 19.03.2020 09:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıkan Korona virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Yayılmanın önüne geçebilmek için tedbirlerini arttıran ülkeler, Sınırlarını kapatma, karantina protokollerini uygulamaya koydu. Lakin artışın önüne geçemeyen bazı ülkeler ise sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kaldı. Peki Corona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulayan ülkeler hangiler? Türkiye'de sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? işte merak edilen detaylar?

 

TÜRKİYE'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün gece yapılan açıklamaya göre Türkiye'de Corona virüs vaka sayısı 93'ye yükseldi. Hastaların karantina kapsamına alındığını duyuran Bakan Koca, hasta yakınlarının da takip edildiğini duyurdu.

Türkiye'de sokağa çıkmaya yasağının uygulanacağına dair ise resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN ÜLKELER HANGİLERİ?

Corona virüs salgınında yaşanan hızlı artış neticesinde başta Çin olmak üzere birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İşte dünya genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkeler:

- Çin
- İran
- Güney Kore
- İtalya
- İspanya

KORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Korona virüsleri üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen viral etkenlerden sadece bir tanesidir. Enfeksiyon pek çok bakımdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Hastalık daha çok hayvanlarda ortaya çıkar. Nadiren hayvanlardan insanlara, insanlardan da diğer insanlara geçiş gösterir. Çin’deki bir deniz ürünleri pazarındaki yılanlardan insanlara geçiş yaptığı düşünülmektedir?

KORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR

Ağız burun yoluyla bulaşan virüs, alt solunum yollarına ve daha sonra tüm vücuda yayılabilmektedir. Ölümlerin büyük çoğunluğu alt solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olmaktadır.

KORONA VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELER?

- İştahsızlık ve kilo kaybı
- Ateş
- Halsizlik ve durgunluk
- Karın bölgesinin şişmesi
- Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi
- Solunum sorunları ve nezle
- Denge sorunları

KORONA VİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ NE?

Hastalığın herhangi bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Antibiyotikler hastalığa karşı etkisizdir. İstirahat, dengeli beslenmek ve evde kalarak hastalığın yayılmasını engellemek yapılması gerekenlerdir.

KORONA VİRÜSÜNDEN NASIL KORUNULUR?

Maske takılması, ellerin sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık durumunda mendil kullanılması, yabancı yüzeylerle temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, burna, ağza ve gözlere temas ettirilmemesi gerekmektedir.

Hasta kişilerden ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulması hem bu virüsün hem de diğer solunum yolu virüslerinin bulaşmaması için etkili bir yöntemdir.
Yeni tip Korona virüs, bugüne kadar çoğu Asya’da olmak üzere 10’dan fazla ülke ve bölgede görüldü. Bu vakalar Çin halk cumhuriyetinde bulunmuş olan kişilerdi. Son 2 hafta içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti seyahat öyküsü olup, ateş, nefes darlığı veya grip semptomları olan kişilerin hekim kontrolü önerilir.

YORUMLAR 2
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ohal ilan edilsin diger ülkeler gibi gec kalmayalim
    Cevapla
  • uygurlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ben bunu başından itibaren söylüyorum. 3bin insan öldükten sonra bir işe yaramaz. ekonomi için yapmıyorlarsa bilmelilerki bu şekilde daha çok batar. 20 gün evde oturmak çok mu zor? bu millet evde oturmayacak. herkes tatil beldelerine akın ettiler bile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor