Son dakika: Üniversiteler için ortak ders kararı! YÖK başkanı duyurdu

Son dakika haberi: Türkiye koronavirüs önlemleri kapsamında eğitim alanında da önlemler almaya devam ediyor. YÖK Başkanı Saraç: "İçeriğe destek olmak ve bu alanda çeşitliliği artırmak amacıyla TRT tarafından YÖK’e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacaktır." dedi.

GİRİŞ 18.03.2020 10:08 GÜNCELLEME 18.03.2020 10:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, "Bugün itibarıyla YÖK bünyesinde farklı üniversitelerimizden alanında uzman hocalarımız tarafından oluşturduğumuz Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Komisyonumuz tarafından hazırlanan Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları Yol Haritası’na Yürütme Kurulumuz tarafından son hali verilmiştir" dedi.

VAKİT GEÇİRİLMEDEN HAYATA GEÇİRİLECEK

 

YÖK Başkanı Saraç: "123 üniversitemizde Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bulunmaktadır. Altyapı konusunda eksiği olan üniversitelerimizin ihtiyaçları da YÖK koordinasyonunda diğer üniversitelerle işbirliği içerisinde giderilecektir. Bu istikamette de planlamalarımız vakit geçirilmeksizin hayata geçirilecektir" dedi.

YÖK Başkanı Saraç: "Önümüzdeki haftadan itibaren talep etmeleri halinde sistemdeki bütün öğretim elemanlarına eğiticilerin eğitimi olarak da adlandırabileceğimiz 'Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme' dersi ve yetkinliğinin dijital imkanlarla verilmesi konusunda tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır" dedi.

ORTAK DERSLER BAŞLAYACAK

 

YÖK Başkanı Saraç: "İçeriğe destek olmak ve bu alanda çeşitliliği artırmak amacıyla TRT tarafından YÖK’e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacaktır."

YORUMLAR 11
  • Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitede okuyan öğrenciler okul ders sınavlarını internet üzerinden olmalılar tatili uzatmalılar
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    açık öğretimi küçümseyenler aklı evveller bakın bakalım uzaktan eğitim nasılmış
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sorularıda ortak olsun.Bazılarına oyun alnı bırakılmasın, akıllı mantıklı anlaşılır sorular sorulsun ,hocaların keyfine bırakılmasın...
    Cevapla
  • uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    çağımızın gereği bu zaten. 20-30 yıl sonrası olacak şimdiden olmaya başlıyor. zaten bu sürecin başlayamaması kuşak çatışmasından, uzaktan eğitimin eski eğitimcilerce benimsenememesinden kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • RTEÜ'lü 4 yıl önce Şikayet Et
    üniversitede her ders ort. 1 saat civarı olur bunu 480p izlese 450-500mb gider günde ortalama 4 dersten 2 gb yapar ee bu interneti nerden bulacağız biz ? ayrıca üniversitelerde ortak ders diye birşey mümkün değil çünkü aynı bölümün aynı dersi her üniversitede farklı anlatılır burada eba mantığı çalışmaz. ancak üniversiteler kendileri yaparsa bunu olabilir. Fakat yeterli altyapı ve belirttiğim gibi öğrencilerin imkan sorununa çözüm lazım vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı