Türkiye'de koronavirüsten ölen 9 kişinin ortak özellikleri belli oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüsten ölen 9 kişinin yaşlı ve direnci zayıf kişiler olduğunu belirterek, "Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemizde bir an bile esneklik göstermeyelim" uyarısında bulundu.

Türkiye'de koronavirüsten ölen 9 kişinin ortak özellikleri belli oldu!
Türkiye'de koronavirüsten ölen 9 kişinin ortak özellikleri belli oldu!
GİRİŞ 21.03.2020 07:31 GÜNCELLEME 21.03.2020 07:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 270 bine yaklaşırken, can kaybı da 11 bini geçti. Türkiye'de ise virüsten 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken vaka sayısı 670'e yükseldi.

 

 

"ÖLENLERİN TAMAMI YAŞI VE DİRENCİ ZAYIF KİŞİLERDEN OLUŞUYOR"

Vaka sayısı ve ölü sayısıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsten hayatını kaybedenlerin tamamının yaşlı ve direnci zayıf kişilerden oluştuğunu açıkladı. Koca Twitter hesanından yaptığı duyuruda, "Son 24 saatte 3 bin 656 şüpheliye test yapıldı. 311'i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670'e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemizde bir an bile esneklik göstermeyelim." ifadelerine yer verdi. 

 

 

4 ÖLÜ VARKEN YAŞ ORTALAMASI 78,5 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de ilk ölümler gerçekleşmeye başladı. İlk vakanın 11 Mart'ta görüldüğü ülkemizde 9 günde 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren 4 kişinin yaş ortalaması 78,5 olarak belirlendi.

ÇİN'DEKİ ARAŞTIRMALARDA DA YAŞLILAR RİSKLİ GRUPTA YER ALMIŞTI

Çin'de Covid-19 adı verilen koronavirüsle ilgili olarak yürütülen ve 44 bin vakanın değerlendirildiği kapsamlı araştırmaya göre, hastalananların yüzde 80'i gribi hafif atlatıyor ama yaşlılar ve hastalar için risk çok daha büyük. Genel olarak hastalığa yakalananlar arasında ölüm oranı düşük kalırken, 80 yaş ve üzerindeki hastalarda ölüm riskinin çok yükseldiği görüldü. Araştırma ayrıca virüsü aldığı sırada başka bir hastalığı olan kişilerin de ölüm riskinin yükseldiğini tespit etti. Bu konuda en riskli grup kalp rahatsızlıkları olanlar. Onları diyabet hastaları, solunum yolları hastaları ve hipertansiyonu olanlar izliyor.

YORUMLAR 16
  • Toryer 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bulaşırsa Tedavi masraflarınızı devlet karşılamayacak ve emekli maaşlar kesilecek derseniz hepsi içeri girer
    Cevapla
  • Ottoman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlıların sözünü zamanında dinlemezdik çocukluk aklı. Şimdi işler tersine döndü yaşlandıkça çocuklaştılar, söz dinlemez oldular...
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bize çocuklar ve yaşlıların hürmetine bagışlıyor lütfen yaşlılarımız hakkında dikkatli konuşalım
    Cevapla
  • fikimon 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan izmir menemende oturuyom un almaya gittim yaşlıların hepsi banklar kaldırılmış olmasına rağmen yerde oturuyo EvdeKalTürkiye
    Cevapla
  • Aman dikkat 4 yıl önce Şikayet Et
    Neredeyse şüpheli olan vakalara yapılan testte her 10 kişiden birinde virüs var. Çok yüksek bir oran. Önce yaşlılar sonrada milletin bütün fertleri kurallara uyalım lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar