Diyarbakır'da HDP'li 4 belediye başkanına terör gözaltısı

Diyarbakır'da biri görevden alınan 4 HDP'li belediye başkanı terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

GİRİŞ 23.03.2020 15:02 GÜNCELLEME 23.03.2020 15:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak, Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul ve Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan ile daha önce İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

 

 

Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda Kaya, Toprak ve Akkul ile Diken yakalandı.

Lice Belediye Başkanı Mercan'ın ise yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

 

 

Ergani Belediye Başkanı Kaya hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak", Silvan Belediye Başkanı Toprak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak", Eğil Belediye Başkanı Akkul, "silahlı terör örgütüne üye olmak", görevden alınan Yenişehir Belediye Başkanı Diken, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", Lice Belediye Başkanı Mercan ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • HASANA 4 yıl önce Şikayet Et
    temizleyin bu virüsleri de.
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Gündem meşkulken kimsenin bununla uğraşmıyacakken yapılması güzel. Daha partide kapanacak. Ama seçime az kala. Hükmet en doğru zamanda harekete geçecektir.
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlara seçilme hakkı veren kanunları değiştirmeyenler utanın. böyle yapmanız devlete karşı kin duyulmasını sağlamaktan başka bir işe yaramayacak. seçim zamanı adayları eleyip seçime katılma hakkı vermeyin daha iyi olmazmı. SIRF O SUÇLU SEÇİLSİN SONRA DEVLET İÇERİ ATSIN YERİNE KAYYUM ATASIN VE ONA OY VERENLERİN HEPSİ DEVLETE DÜŞMAN OLSUN. bu neyin kafası anlamıyorum. yasalarla alay eden bir gurup var sanki ülkemizde.
    Cevapla
  • Sinan Şirin 4 yıl önce Şikayet Et
    Suçlular da kendilerini bilmiyormu onlar da aday olmasın seçilme hakkı verirsin suç olur seçtirmezsin suç olur siz nasıl bir kafa yaşıyorsunuz ayrıca bunların çoğu görev esnasında teröre açıktan ve devlet imkanları ile destek verdikleri için cezalandırılıyorlar sizlere tavsiyem yediğiniz kaba pislemeyin bugun sizi devlete düşman edenler yarın olmayacak ama devletimiz inşallah sonsuza kadar var olacaktır
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne desen haklısın. Önce seçilmesine müsaade edip sonra içeri atmak anlaşılır bir şey değil. Ama asıl bu hainleri ülkede tutmak hiç anlaşılır bir şey değil. Bu ülkenin hukukunu , kanunu , bayrağını tanımayanın bu ülkede yaşama hakkı olmamalı.
    Cevapla
  • Türkgücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya korona salgınıyla en büyük felaketlerden birisini yaşamakta. Böylesi günlerde şu Kürt fobisini ve HDP kinini bi yana bıraksak ve birbirimize sarılsak daha iyi olacak bence. Yeter artık. Bırakın seçilmişleri işlerinin başında.
    Cevapla
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    çıplak elle temas etmeyin bunlarda virüs te vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi