Corona virüsü nasıl bitebilir? İşte Korona virüsünü yok edebilecek 3 yol

Corona virüs nasıl bitecek? Dünya çapında hızla yayılmaya devam eden Corona (Kovid-19) virüs salgının nasıl sona ereceği Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarafından açıklandı. İşte Corona salgınının son bulması için gerekli 3 yol...

Corona virüsü nasıl bitebilir? İşte Korona virüsünü yok edebilecek 3 yol
Corona virüsü nasıl bitebilir? İşte Korona virüsünü yok edebilecek 3 yol
GİRİŞ 25.03.2020 13:52 GÜNCELLEME 25.03.2020 13:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs salgını tüm dünya da hıla yayılmaya devam diyor. Dünyanın önde gelen bilim insanları ilaç firmaları hastalığa karşı tedavi arayışını sürdürüyor. Başta aşı geliştirme çalışmaları üzerinde yoğunlaşan bilim insanları, bir yandan da Corona virüsüne yakalanan hastaların tedavisi için ilaç geliştirmeye çalışıyor. Peki yayılmasının yayılmasının önüne geçilemeyen bu salgın ne zaman nasıl son bulacak? Dünyanın başına bela olan bu Corona virüsü nasıl bitecek? 

 

 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 3 yolun olduğunu belirtti.

CORONA VİRÜSÜ NASIL BİTECEK?

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Corona virüs salgınının 3 ylla biteceğini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 11 Mart'ta pandemi ilan ettiği koronavirüs kaynaklı Kovid-19'dan korunmada ilk kuralın hijyen olduğunu belirten Ceyhan, herkesin bireysel olarak başta el temizliği olmak üzere sağlık görevlilerince belirtilen kurallara uygun davranmasının önem taşıdığını söyledi.

 

 

Yeni tip koronavirüsün kuluçka döneminde, hastalarda hiçbir belirti göstermediği süreçte insandan insana bulaşabildiğine dikkati çeken Ceyhan, "Hastalığın kuluçka süresi 2 ila 14 gün arasında değişiyor. Bu virüs, grip, menenjit, zatürre, suçiçeği, kızamık gibi damlacık yoluyla bulaşıyor. SARS ve MERS'te ise hastalık, bulgular başladıktan sonra bulaşabiliyordu ama Kovid-19'da kuluçka döneminde hastalık bulaşıyor. Bu nedenle tedbirli olmak, sosyal izolasyona ve hijyene dikkat etmek hayati öneme sahip." dedi. 

Prof. Dr. Ceyhan, Kovid-19'un koronavirüs ailesinde yer alan MERS ve SARS'tan daha hızlı yayılım gösterdiğine dikkati çekti. Yeni tip koronavirüsün SARS ve MERS ile kıyasladığında daha bulaşıcı olduğuna işaret eden Ceyhan, "MERS'in bulaşıcılık katsayısı 2 idi, SARS'ın 1,8. Oysa Kovid-19'un yaklaşık 3." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Corona virüsün bitmesini sağlayacak 3 yolu şu şekilde açıkladı. İşte merak edilen açıklama;

"Ya insanların önemli bir kısmı bağışık hale gelecek ve virüs artık yayılamayacak ya da aşı bulunacak ve aşı ile insanlar bağışık hale getirilecek. Üçüncü olarak virüs mutasyona uğrayacak ve insandan insana bulaş özelliğini kaybedecek. Pandemi ancak bu üç yoldan biriyle bitecek. Örneğin, SARS'ta virüs muhtemelen mutasyona uğradı ve o şekilde bitti."

YORUMLAR 5
  • Nrc 4 yıl önce Şikayet Et
    1 - devletin aldığı önlemleri sonuna kadar desteklemek 2- kişisel hijyene ve sağlığa dikkat etmek 3- Allah bu virüsü neden bize musallat etti bunun bizden istediği ne. Dua ve tevekkül. İnsan aciz bir mahluk milyon kez büyütülerek görülebilen bir mikroba yenik düşecek kadar aciz. Taştan demirden değil. Emelleri nihayetsiz ama karşılayacak iktidarı yok. Dinin erkanlarindaki gevsekligimiz semaya çıkmış. Arzı inletiyor. . Ey insanoğlu kabirden ölümden bu kadar korkma . Erkekcesine yüzüne gül bak ne talep ediyor
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları yazan kişinin profesörlüğü elinden alınmalıdır.
    Cevapla
  • FREKANS 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü mutasyona uğratacak olan şey bir frekans. Önce hassas bir frekans cihazıyla corona virüsünün yaydığı mikrodalgayı tespit edin ve kaydedin. Sonra da hassas frekans cihazlarıyla insanların bu frekansta mikrodalga yayıp yaymadığını kontrol edin. Sonra hastayı corona virüsünün yaydığı frekansın tersi olan frekansa maruz bırakarak virüsü etkisiz hale getirin. Hepsi bu kadar. Ayrıca Corona virüsünün yaydığı frekansın tersini yayan bir cihaz ortamdaki virüsü yok eder. Böyle bir frekans yayabilen bir cep telefonu üretilebilir ve frekansı aktif hale getirecek bir uygulama yazılabilir. Bunun için şu an piyasada mevcut olan “Scio frekans cihazı” örnek alınabilir.
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aşı bulunmazsa virüsün keyfine kaldık yani.
    Cevapla
  • zuvaY 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virus neden Çinin diğer şehirlerine bulaşmadı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı