Çin'den büyük umutlarla getirilen koronavirüs test kitleri hayal kırıklığı yarattı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara koronavirüsü tedavisinde kullanılması adına Çin'den getirilen test kitleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kara, test kitlerinin büyük bir oranda doğru sonucu vermediği ve Türkiye'nin ikinci ve üçüncü bir sevkiyat gerçekleştirmeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 27.03.2020 10:25 GÜNCELLEME 27.03.2020 10:26
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Dünyadaki neredeyse bütün ülkelere yayılan koronavirüs salgını için Türkiye'de de üst düzey önlemler alınmaya devam ediliyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'den getirilen koronavirüs test kitlerinin yanılma payının yüksek olduğu gerekçesiyle kullanıma sokulmadığını söyledi.

 

ÇİN'DEN GELEN TESTLERİN YANILMA PAYI YÜKSEK

Ateş Kara, Çin'den gelen testlerle ilgili ise çarpıcı bir bilgi paylaştı.

Çin'den gelen testlerin yanılma payının yüksek olduğunu belirten Kara, "Çin'den alınan hızlı testi aldık, testi denedik. Yanılma payı yüksek diye kullanıma sokmadık. İspanya'nın en büyük hatası bu oldu, test etmeden kullanıma soktular. İspanya sağlık bakanı da çıktı, özür diledi" şeklinde konuştu.

YERLİ TANI KİTLERİ KULLANILIYOR

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs tüm dünya için tehdit oluşturmaya devam ederken, Tük Bilim insanları yerli tanı kiti çalışmalarına başladı. Ankara’da faaliyet gösteren bir biyoteknoloji firması da COVID-19’un teşhisine yönelik bir tanı kiti geliştirdi. Üretimi 3 aşamadan oluşan kit, hastanın durumuna göre 10 ile 20 dakika arasında sonuç verirken, yurt dışından da talep görüyor.

VİRÜSÜN DÜŞMANI GÜNEŞ VE DETERJAN

Canlı yayında korona virüsü ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kara, virüsün düşmanını da açıkladı.

 

Prof. Dr. Kara, virüsün düşmanlarının güneş ve deterjan olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Biz karşımızdaki düşmanı tanıdık mı? Belli bir noktaya kadar tanıdık. Nedir bu düşman? Özelliği şu ki güneşten çok etkileniyor herhangi bir detarjandan çabuk etkileniyor ve anında parçalanıyor. O nedenle de normal kullandığımız sabun ve deterjan hemen ortadan kaldırıyor."

YORUMLAR 97
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kurul, her yolu deneyecektir. bak ne diyor; ispanya gibi yapmadık. bir hasta üzerinde her iki test kiti denenmiş ve çinden gelenlerden olumlu sonuç alınamamış ve kullanılmamış. güvense ve uygulansa idi, sonucu düşünmek bile istemiyorum. bu ihmalkarlığı koca Avrupa ülkesi ispanya yapmış.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ihtiyacımızı yerli milli üretelim.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu. Chp sahte milliyetci cobanlar. 2 kisi icin pkk parti ank ist yurudumu. Onlarca asker kaybet. Hatay. Yurudulermi yuruyemezler nemalanmak buna denir.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp zihniyeti bu virusten nemalan calisiyorlar ayni. Askrrlermizin cenazelerden nemalandihi gibi. Ne diyo. Efendim 150 asler kaybet yok 200. Bunu yaygarasini. Chp zihniyeti dalkavuklar yapiyo
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar ne yapsa taklit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı