Prof. Ateş Kara'dan 'dezenfeksiyon tüneli' uyarısı

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Ordu'da şehrin kilit noktalarına konulan 'dezenfeksiyon tüneli' uygulamasıyla ilgili uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 27.03.2020 12:17 GÜNCELLEME 27.03.2020 12:27
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyada ölüm saçmaya devam eden yeni tip koronavirüs Kovid-19'a karşı tüm uzmanların önerdiği tedbirler dışında başta yerel yönetimler olmak üzere kitlesel önlemler de alınıyor. 

Birçok ilde toplu taşıma araçları, yollar, duraklar dezenfekte edilirken Ordu Büyükşehir Belediyesi de şehrin çeşitli noktalarına 'Aircor 52' adı verilen dezenfeksiyon tünelleri yerleştirdi. 
 

Türkiye'de bir ilk! koronavirüse karşı 'dezenfeksiyon tüneli'

 

 


PROF KARA UYARDI: BÜYÜK TEHLİKE

Ancak bu tünele ilişkin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan dikkat çeken bir uyarı geldi. CNN Türk'te Hande Fırat'ın hazırladığı Gece Görüşü programına konuk olan Prof. Dr. Ateş Kara'ya göre dezenfeksiyon tüneli büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.Tünelde dezenfeksiyon amacı ile sadece su kullanılması halinde bile burayı kullanlar için büyük bir risk oluşturduğunu söyledi. 

Tünel için "İnsan hayatını tehdit eden bir uygulama" diyen Ateş Kara, kullanılan malzemenin su bile olsa buhar halinde ve küçük partiküller şeklinde püskürtüldüğüne dikkat çekti. Sonra da tüneli kullanan ilk kişinin o buhar altından geçerken bir kez nefes alması ya da öksürmesi halinde eğer tüberküloz benzeri bir hastalığı varsa peşinden geçen kişinin ondan yayılan mikrobu kapma riski ile karşı karşıya kalacağını söyledi. 

Belediyelerin sokak, toplu taşıma araçları gibi katı yüzeyleri dezenfekte etmesinin de gereksiz olduğunu ifade eden Kara, koronavirüse karşı sabun ve evlerde kullanılan deterjanların yeterliği olduğunu belirtti. 

YORUMLAR 21
  • devdas 4 yıl önce Şikayet Et
    bunun gibi adamlar bilim kurulu üyesiyse biz yandık. toplu taşımayı dezenfekte etmeye gerek yok. nedemek. dezenfekte edlirse en azından otobüse binen enfekte olmaz
    Cevapla
  • truest 4 yıl önce Şikayet Et
    Birisi lütfen bu hocamıza biyosidal dezenfeksiyon nedir, anlatsın lütfen. Son zamanlarda bir akademisyenden duyduğum en manasız ve yersiz, bilimsel bir verisi olmadan konuşulan bir açıklama....
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın prof oturduğun yerden sallamasyon olmaz. Gideceksin yerinde sistemi kontrol edeceksin gerekirse muhendisi ile konuşacaksın vesaire sonra bunu rapor haline getirip sunacaksın yetkili makama. Bir başkası da çıkar prof. doc. bilmem ney.. der faydası daha fazla.
    Cevapla
  • doğal 4 yıl önce Şikayet Et
    sende bir profesör olarak daha iyi bir fikir üret tamam eleştiride bulunabilrsin adam yapmis sende bunu gelistir saglik bir hale gelmesini sağla
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    prof dogru diyor. Disari cikin elinizi agziniza burnunuza sokmayin, cokmu zor ? Sonra sabunla yikayin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması