Bakanlıktan yeni genelge! 65 yaş üzeri ile ilgili yeni karar!

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunanların motorlu araç muayeneleri ertelendi.

Bakanlıktan yeni genelge! 65 yaş üzeri ile ilgili yeni karar!
Bakanlıktan yeni genelge! 65 yaş üzeri ile ilgili yeni karar!
GİRİŞ 27.03.2020 18:52 GÜNCELLEME 27.03.2020 19:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütünce pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek ve vatandaşların sağlığını korumak için İçişleri  Bakanlığı,  65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların  sokağa çıkmalarını kısıtlamış/ yasaklanmıştı.

 

 

Söz konusu yasak kapsamında olup ancak motorlu araçlarının muayeneleri  gelenler içinde Bakanlık harekete geçti. Bakanlık, Koronavirüs tedbirleri kapsamında araç muayeneleri ile ilgili valiliklere  genelge gönderdi.

Valiliklere gönderilen genelgede, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34’üncü maddesinde; trafiğe çıkarılacak motorlu araçların teknik şartlara uyup uymadığının belirli zamanlarda muayene edileceği, muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması hâlinde araç sahibine idari para cezası ve süre verileceği, verilen süre sonunda muayene yaptırımazsa araçların trafikten men edileceği hüküm altına alındığı hatırlatıldı.

 

 

Ancak 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız, evlerinden çıkamadıkları için Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü maddesi kapsamında araç muayenesi fiili imkansızlık nedeniyle yaptıramadıkları, araç muayenesini yaptırmadıkları takdirde karşılaşacakları yaptırımlar, sokağa çıkması kısıtlanan/yasaklanan vatandaşlar  üzerinde baskı oluşturarak onları dışarı çıkmaya yönelttiği belirtildi.

Genelgede hem salgının yayılmasının önlenmesi hem de kendi sağlıkları açısından dışarı çıkmaları son derece riskli olan bu vatandaşların evlerinde kalmaları salgınla mücadele için büyük öneme sahip olduğu dikkat çekilerek bu nedenlerle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan/yasaklanan motorlu taşıt sahiplerinin sokağa çıkma yasağı ilan edildiği tarihten sonraki muayeneleri ertelendiği belirtildi.

Ayrıca Bu kapsamda olanlar araç muayenelerini yasaklamanın kaldırıldığından 45 gün sonrasına kadar Karayolları Trafik Kanununun 34 üncü maddesi kapsamında araç muayenelerini yaptırabilecek.
 
Bakanlık söz  konusu mevzuat hükümlerine doğrultusunda bu kapsamda olanları. herhangi bir cezai işlem uygulanmamasını, trafik zabıtası tarafından kararların herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesini istedi.

YORUMLAR 17
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim 10 yaşında kalp hastası kızım var 18 günde bir iğne yapılıyor ayrıca kalp hapı kullanıyor lösemili çocuklar var aslım olan çocuklar ve sayamadığım kronik hastalar var hep yaşlı denildenildiği gibi bu çocuklar da var kimse bize bir açıklama yapmıyor 2gün öncesi çocuğumun iğnesi var eve ekip istedim ama beni hastaneye gidip yaptır dediler kızımı korumam lazım herşeye dikkat ederken bana ve benim gibi çocuklarını koruyan annelere bi çare olmaları lazım
    Cevapla
  • Murat76 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklisin kardeş Allah yardımcın olsun.
    Cevapla
  • Herkese 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini erteleyin kimse onunla ugrasmasin şu sıkıntılı günlerde
    Cevapla
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    daha 2 gün önce gittik muayeneye babamin astımı var keşke bekleseydik
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    nizamettin agam sokaktan ayrılmıyor benim önümü kesiyorlar dayımda bana hava atarak geziyor ben zaten ölmüşüm diyor sen iline bak diyor yürü anca gidersin diyor dayım eski toprak sırım gibi
    Cevapla
  • bilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyelim bilmemki.. Virüs yayılmasını önlemek için tamamen kapatılması gerek güdük karar Basiretiniz mi kapalı Muayene sağlıktan önemli mi 340 liram yanacak ama gitmeyeceğim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı