İsmail Saymaz yine provokasyon peşinde!

Sosyal medyada gördüğü ya da etrafından duyduğu her şeyi hiçbir kontrol etme gereği duymadan haberleştiren ya da sosyal medyadan duyuran gazeteci İsmail Saymaz yine benzer bir hareketle provokasyon yaptı.

İsmail Saymaz yine provokasyon peşinde!
İsmail Saymaz yine provokasyon peşinde!
GİRİŞ 29.03.2020 14:54 GÜNCELLEME 29.03.2020 15:03
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Saymaz hiçbir kaynak göstermeden İstanbul Havalimanı'nda çalışan bazı polis ve görevlilerin koronavirüs şüphesiyle izne çıkarıldığı iddiasını ortaya attı. İnsanları provoke etmek için yaptığı paylaşımda, Saymaz “İstanbul Havalimanında görevli polislerimizin bana verdiği bilgiye göre, burada çalışan, üç müdür ve iki komiserin de aralarında olduğu 21 polis, koronavirüs şüphesiyle karantina için 14 gün izinle evlerine gönderildi.



Havalimanında 2 bin 200 polis çalışıyor. Polislerimiz tedirgin' ifadelerini kullandı.
Kulaktan dolma bilgilerle teyit edilmemiş, onaylanmamış bir paylaşım yapan Saymaz bunu bile nesnel bir şekilde ortaya koymak yerine “Polislerimiz tedirgin” diyerek kendi fikirlerini de araya sıkıştırmayı ihmal etmedi.

HER ZAMAN AYNI

Saymaz geçmişte de birçok defa aslı astarı olmayan, sosyal medyada gördüğü paylaşımları hiçbir habercilik filtresinden geçirmeden duyurmuş, provokasyonunu gerçekleştirdikten sonra hiçbir şey olmamış gibi benzer paylaşımlar yapmaya devam etmişti.

Saymaz, 2019’daki G-20 zirvesinde Erdoğan-Trump görüşmesinde Türk heyetinin ellerinde not defteri olmadığı görseli paylaşmış, “Bizimkiler niye not tutmuyor” diye algı operasyonu gerçekleştirmişti. Ancak gerçekte görüşmenin başındaki selamlaşma ve sohbet sırasında protokol adabı gereği ellerinin boş olduğu görülen Türk heyeti, görüşme diplomatik konulara geldiğinde not tutmaya başlamıştı. Bu fotoğraf da ajanslar tarafından geçilmişti. Saymaz ise bu görseli görmezden geldi.



31 Mart seçimlerinde de ortaya çıkan Saymaz, sandık sonuçlarının büyük farklarla yanlış yazıldığı Bağcılar 1212 numaralı sandığa Ak Parti tarafından itiraz edilmediği yalanını da ortaya atmıştı. 4 gün boyunca Bağcılar’daki sandıkların başından hiç ayrılmayan AK Partili vekil Rümeysa Kadak , itirazın yapıldığını ve kabul edildiğini duyurunca İsmail Saymaz özür dilemek zorunda kalmıştı.

Ağustos 2019’da ise Rize’de açılan bir kız öğrenci yurdu Saymaz’ın asılsız iddiaları ile hedefe kondu. Saymaz yeni açılan yurdun yangın merdiveninin olmadığını çok kesin bir dille paylaştı. Ancak yurt yetkilileri son derece lüks olarak inşa edilen yurdun yangın merdiveni fotoğraflarını paylaşarak Saymaz’ın yalanını ortaya çıkardı. Saymaz ise oralı bile olmadı.



Saymaz 10 Ocak 2020’de ise Kanal İstanbul’u hedef alarak tamamen yalan bir paylaşımda daha bulundu. Saymaz’ın sosyal medya hesabından; "TÜBİTAK, Kanal İstanbul projesini 14 başlıkta eleştirdi. İşte TÜBİTAK'ın görüşü" diye ortaya attığı rapor sahte çıkarken TÜBİTAK da birinci ağızdan iddiaları yalanladı.



Yalan ve provokatif haber konusunda sayısız skandala imza atan Saymaz son yalan paylaşımı ise 23 Mart’ta yapmıştı. Fatih Terim’in koronavirüs olduğunu açıklamasından dakikalar sonra tam da aradığı provokatif ortamı bulan Saymaz bu kez iddia ederek değil, doğrudan Fatih Terim’in ağzından olduğunu duyurarak Ümit Davala ve Hasan Şaş’ın da testlerinin pozitif olduğu yalanını söyledi. Saymaz’ın bu iddiası dakikalar sonra Galatasaray tarafından yalanlansa da Saymaz bu durumu da görmezden geldi.



Asılsız ve provokatif habercilikte adeta bir marka halini alan Saymaz havalimanında çalışan polisler ile ilgili yaptığı paylaşımda da benzer bir metot izleyerek insanları provoke etmeye çalıştı. Canla başla çalışan emniyet güçlerinin de hakkını yiyerek onları gelişmelerden rahatsız gibi göstermeye çalışan Saymaz’ın bu kaos haberine sosyal medyada büyük tepki geldi.

 

 

YORUMLAR 130
  • mikail ishak 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ve bunun gibilerden çektiğimizi baska bir şeyden çelmedik .bunlar koronadan 100 kat daha tehlikeli
    Cevapla
  • Cancağızım 4 yıl önce Şikayet Et
    Hürriyet cumhuriyet sözcü chp hdp virüsleri hangi tv ye çıksa hemen kanal değiştiriyorum.
    Cevapla
  • MERAKLI 4 yıl önce Şikayet Et
    amacı gündemde kalmak onu da başarıyor zaten
    Cevapla
  • sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın zihniyeti belli,maya bozuk,al sana bir hain....
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi sosyal medya dedikoducularını corinavirüs olan hastanelerde ceza olarak hizmet ettireceksinki bir daha uyduruk dedi koduları yazmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...