CHP'li Ağbaba'ya geri adım attıran korona yalanı! Bakan Koca düzeltti

Türkiye koronavirüsle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan skandal bir iftira geldi. Vatandaşın aklını bulandırmaya çalışan CHP'li vekilin yalanına AK Partili vekilden çok sert tepki geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini bilgilendirdiğini belirten Ağbaba, geri adım attı.

CHP'li Ağbaba'ya geri adım attıran korona yalanı! Bakan Koca düzeltti
CHP'li Ağbaba'ya geri adım attıran korona yalanı! Bakan Koca düzeltti
GİRİŞ 30.03.2020 00:11 GÜNCELLEME 30.03.2020 02:10
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin skandal ifadeler kullandı. Bununla da kalmayan Ağbaba, hiçbir dayanağı olmayan asılsız iddialarda bulundu.

SKANDAL PAYLAŞIM

 

Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti. Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor.
Bu bir skandaldır!! Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?''
açıklamasında bulundu.



Ağbaba'nın hiçbir dayanağı olmayan sözlerine AK Parti Konya milletvekili Selman Özboyacı'dan cevap geldi.

'ALÇAKLIKTIR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'ya sosyal medya hesabından cevap veren, Özbayacı, ''Milletin aklını bulandırmaya çalışmaktan başka hiçbir niyeti olmayan bu zihniyet için yalan söylemek, iftira atmak artık nefes almak gibi normalleşmiş vaziyette. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı tarafından kapatılan sistem üzerinden devlet kurumlarını kötülemek alçaklıktır.'' ifadelerini kullandı.



'MİLLETİN SAĞLIĞI SİZİN İHTİRASLARINIZDAN DAHA ÖNEMLİ'

Hükümetin koronavirüsün yanında bir de CHP'nin yalanlarıyla uğraştığını belirten Özboyacı, ''Veli Ağababa bir diğer yalanında diyor ki: “gerçekler ortaya çıkmasın diye E-Devlet’te İBB cenaze bilgi sistemine giriş yasaklandı.”Bu alenen devlete atılan iftira niteliğinde bir yalandır. İBB cenaze bilgi sisteminin veri akışını İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı kesmiştir. Hükümetimiz, Millet ile bir olup koronavirüs salgını ile mücadele ediyor, bir de CHP’nin yalanlarıyla uğraşıyor. CHP’li milletvekillerine sesleniyorum: Böylesine kritik bir dönemde bari yalan söylemeyi bırakın. Milletimizin sağlığı sizin siyasi ihtiraslarınızdan daha önemli.'' diye tepki gösterdi.

AĞBABA'DAN YENİ AÇIKLAMA: BAKAN BİLGİLENDİRDİ

CHP'li Ağbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini bu konu hakkında bilgilendirdiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ağbaba, ''Bakan @drfahrettinkoca bilgilendirdi. İstanbuldaki ölüm sayıları ile kendi açıkladıkladıkları rakamlar arasında görünen tutarsızlığın sebebinin, Resmi açıklama yapıldıktan sonra yaşanılan ölümlerden kaynaklı olabileceğini söyledi.'' ifadelerini kullandı.



BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Gerçekleri çarpıtmanın kimseye faydası olmayacağını belirten Koca, ''Sosyal medyada yer alan, açıkladığımız verilerde tutarsızlık olduğu yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Açıklanan sayısal veriler, kanıta dayalıdır. Doğrudan COVİD-19 tanısını esas almıştır. Veriler, anlık gerçek verilerdir. Gerçekleri çarpıtmanın kimseye faydası yoktur.'' ifadelerini kullandı.



AĞBABA PAYLAŞIMLARI KALDIRMADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzeltmesine rağmen, CHP'li Ağbaba'nın paylaşımları kaldırmaması dikkatlerden kaçmadı.



YORUMLAR 277
  • Harbici 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuh olsun size ve zihniyetinize
    Cevapla
  • Salih Dagcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyet ülke yönetmeye talib zavallı mahluklar
    Cevapla
  • Gakkoş 3 yıl önce Şikayet Et
    Erik ağacının dibi demiş.
    Cevapla
  • Necati 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir malatyalı olarak bu vekilin malatyalı olmasından utanıyorum
    Cevapla
  • Dadaloglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu söylediklerinin ne olacak ağbaba çamur at izi kalsın siyasete bak soyadın nın hatırına özür dilemelisin.yoksa soyadını değiştirmem lazım mesala yalancı bahar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü