Hapiste görüntülü konuşma dönemi

Bundan böyle mahkûmlar haftada 30 dakika yakınları ile görüntülü görüşebilecek. Bu imkândan örgüt yöneticileri ve ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlar yararlanamayacak.

Hapiste görüntülü konuşma dönemi
Hapiste görüntülü konuşma dönemi
GİRİŞ 30.03.2020 08:41 GÜNCELLEME 30.03.2020 09:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde olan mahkûmlara görüntülü görüşme imkânı yönetmeliğe girdi. Mahkûmlar artık haftada 30 dakika yakınları ile görüntülü görüşebilecek. Ceza infaz kurumlarında, teknik altyapının kurulu bulunduğu cezaevlerinde görüntülü görüşme sistemine geçilecek. Bu sistem oda veya koğuş içine ya da idarece uygun görülen diğer yerlere kurulabilecek.

GÖRÜŞE ÇIKMAYANA 30 DAKİKA İLAVE

Haftalık ziyaret hakkını kullanmayan mahkûmların bir sonraki haftalık telefon görüşme süresine ayrıca 30 dakika ilave edilecek ve bu süre devredilemeyecek. Bu kapsamdaki görüşmeler aynı hafta içerisindeki toplam üç görüşmeyi aşmamak şartıyla bölünmek suretiyle de yapılabilecek. İlave edilen 30 dakika için üç görüşme hakkı daha verilecek. Bu görüşmeler sesli ve görüntülü yapılabileceği gibi sadece sesli olarak da yapılabilecek. Yönetmelikle, terör ve çıkar amaçlı suç örgütü üyeleri, görüntülü görüşme ve görüşme sürecinin uzatılmasına ilişkin bu haktan, kurumdaki tutum, davranış ve eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine katılma gibi durumları göz önünde bulundurularak, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından yapılacak, değerlendirmeye göre yararlandırılacak.

TEHLİKELİ HÜKÜMLÜYE 15 GÜNDE BİR

 Tehlikeli hükümlü oldukları idare ve gözlem kurulu tarafından belirlenen hükümlüler, 15 günde bir defa olmak ve 10 dakikayı geçmemek üzere sadece eşi, çocukları, annesi ve babası ile sesli olarak görüşebilecek. Hükümlünün, kurumun güvenliğini tehlikeye düşüren, suç oluşturan veya bir suça azmettirme ya da yardım etme sonucunu doğurabilecek konuşmalarda bulunduğu dinleme sırasında belirlendiğinde, görüşme derhal kesilecek.

SADECE 10 DAKİKA SESLİ GÖRÜŞME

 Terör örgütü yöneticiliği ve suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüt yöneticiliği suçundan mahkûm olanlar, konuşma süresi haftada 10 dakikayı geçmemek üzere sadece sesli görüşme yapabilecek. Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün yöneticiliğini yapmaya devam eden, bu konuda herhangi bir yöntemle, kurum içi veya dışındaki kişilere talimat veya mesaj veren hükümlülere telefon görüşmesi hiçbir şekilde yaptırılmayacak.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBEDE DE VAR

 Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlüler, idare ve gözlem kurulunun uygun gördüğü hâllerde ve 15 günde bir olmak üzere eşi, altsoy ve üstsoyu, kardeşleri ve vasisi ile 10 dakikayı geçmemek üzere sadece sesli görüşebilecek.

Türkiye

 

 

YORUMLAR 5
  • vahit 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük hata olur cezaevleri suçluları ıslah etmiyor her türlü hak mahkuma veriliyor
    Cevapla
  • kirlar 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük konuşmayın
    Cevapla
  • sâde vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu teklifi getiren veya onaylamayı düşünenler . ıslah evleri olması gereken yerlerin ; amacı ve anlamanı da lütfen yazabilirler mi
    Cevapla
  • aek 3 yıl önce Şikayet Et
    hükümlüye neden iyileştirme gelir anlayamam.
    Cevapla
  • BAŞKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Askerde bile böyle bir sistem yoktu.Mahkumuna en iyi şekilde bakan ülke Türkiye'dir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu