Bakan Akar talimatı verdi! TSK'da korona önlemleri

Haber7 yazarı Mehmet Acet TSK'da koronavirüse karşı alınan önlemleri köşesine taşıdı.

Bakan Akar talimatı verdi! TSK'da korona önlemleri
Bakan Akar talimatı verdi! TSK'da korona önlemleri
GİRİŞ 31.03.2020 10:03 GÜNCELLEME 31.03.2020 10:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mehmet Acet/Haber7

Korona virüsüne yakalananların sayısı dünya genelinde bir milyona yaklaştı. Şu ana kadar yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetti.

Birçok ülke, sağlık sistemlerinin ihtiyaca cevap veremez hale gelmesi, doktorların hasta seçmek zorunda kalması gibi ağır sorunlarla boğuşuyor. Allah’tan Türkiye o noktada değil. Dünyanın bu yeni kabusu, insandan insana kolayca yayıldığı için, ülkelerin orduları üzerinde de tehditler oluşturuyor.

Salgının büyümesi halinde, ülkeler için ciddi güvenlik boşlukları ortaya çıkabilir. Yani sadece toplumlar için değil, ordular için de ciddi riskler var. Peki, Türkiye’de durum nasıl? Son yıllarda sınır ötesi operasyonlar ve terörle mücadelede büyük başarılar elde eden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin korona belasından zarar görmemesi için etkili önlemler devreye sokuldu.

Milli Savunma Bakanlığı’nda, korona tehdidine karşı Bakan Hulusi Akar’ın talimatıyla bir dizi önlem alındı.

Bu önlemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

-Bakanlık bünyesinde, TSK’de alınan tedbirlerin uygulama seviyesinin izlendiği, muhtemel vakalara karşı alınacak önlemler ve tıbbi planlamaların yapıldığı ve sürecin yönetildiği Korona ile Mücadele Merkezi (KOMMER) oluşturuldu.

-Bu çerçevede bütün birlik yemekhane ve yatakhanelerinde sosyal mesafe kuralı hayata geçirildi. Ortak alanlarda anlık dezenfekte çalışmaları yürütülüyor. Ayrıca ülke genelinde kışlalara girenlerin ateşinin ölçülmesi, askerin celp ve terhis uygulamasının 14 gün kuralına göre işletilmesi gibi yeni uygulamalar devreye sokuldu. İşin bir kısmında bu türden önleyici tedbirler var. Ancak bu süreçte yürütülen faaliyetler sadece kışlalarda orduyu korumak için alınan önlemlerden ibaret değil.

Milli Savunma Bakanlığı uhdesinde fabrika ve dikimevleri bulunuyor. Bakan Akar’ın talimatıyla buralarda maske üretimine hız verildi. Maske üretim miktarları iki kat artırıldı, günlük bez maske imalatı 400/500 bin seviyelerine çıkarıldı.

Amaç hem TSK’nın hem de halkın maske talebini karşılayacak bir tempoyu yakalamak. Yine Milli Savunma Bakanlığı uhdesinde Ankara Dışkapı’da bir Askeri İlaç Fabrikası bulunuyor. Bu fabrikada Kovid-19 tedavisinde kullanılan sıtma ve antiviral ilaçların muadilinin üretimi için çalışma başlatıldı.

Gelen bilgilere göre hammaddenin karşılanması için girişimler yapıldı ve çok yakında üretime geçilmiş olacak. Böyle bir dönemde Milli Savunma Bakanlığı’nın imkanlarını hem TSK hem de toplumun ihtiyaçları için devreye sokması büyük önem taşıyor. 

YORUMLAR 9
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri korusun yiğitler buda geçer Allahın izniyle inşallah Önce vatan
    Cevapla
  • Ckr 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşimi Manisa Alaşehir ulaştırma birliğine teslim ettim. Ogün yeni gelen herkese karantina uygulanacağı söyleniyordu ama karantina uygulanmadı. Tv'lerde söylenen kararlar uygulanmıyor!! İspat isteyen araştırsın.. Cimere de bildireceğim.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    yeni alımlar ertelenmeli.tamamen steril halde birliklerde askerligini devam ettiren erlerin icine dışardan yeni asker alınmamali.bu cok buyuk hata olur.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Tskda tedbirler çok geç alındı ve tsk bulaştı. Seri değilsin Bakan.
    Cevapla
  • tsk 4 yıl önce Şikayet Et
    yalan söyleme ben olayın içindeyim 6 aşı yaptılar , dezenfektan,maske,kolonya herşeyi verdiler, hergün ateş ölçümü yapılıp takip ediliyor . heryerde ilaçlama yapılıyor
    Cevapla
  • ERCAN TURAN 4 yıl önce Şikayet Et
    inşaALLAH silahlı kuvvetlerimize zeval gelmez peygamber ocağı islam ordusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak