İstanbul'da pes dedirten görüntüler! Dezenfekte biter bitmez koştular

Tüm dünyaya yayılan ve her gün binlerce insanına ölümüne sebep olan yeni tip corona virüsle mücadele kapsamında bakanlıklar ve valilikler bir dizi tedbirler alarak vatandaşlara ‘Evde Kal’ ve ‘Sosyal Mesafe’ konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Bu uyarıları bazı vatandaşlar dikkate alırken, bazıları ise ısrarla uymamaya devam ediyor.

GİRİŞ 31.03.2020 13:33 GÜNCELLEME 31.03.2020 13:53
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yayımladığı şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarına yönelik genelgesi uyarınca denetimler sürüyor. Esenyurt'ta uyarılara rağmen yüzde 50 kapasite kuralına uymayan, ayakta yolcu alan minibüsçülere ceza yağdı. 

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri dün akşam saatlerinde minibüslere yönelik denetim yaptı.

 

 

Denetimlerde toplu  taşımada yarı kapasite kuralına uymayan,  ayakta yolcu taşıyan sürücülere,  Kabahatler Kanunu'nun 32.maddesine göre 392 TL idari para cezası uygulandı.

Bu arada trafik ekiplerinin minibüsleri durdurarak cezai işlem yaptığını cep telefonu ile öğrenen veya uzaktan gören bazı sürücülerin ise denetim noktasına gelmeden bazı yolcuları indirmeye çalıştığı belirlendi. Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, genelgeye uyan sürücü ve yolculara teşekkür etti. Minibüs sürücüleri ise  günün bazı saatlerinde yoğunluk görülebildiğini, gün içerisinde genellikle araçların boş olduğunu söylediler.

 


BANKLARDA OTURMAYA DEVAM ETTİLER

Avcılar'da  koronavirüs salgınının yayılmaması amacıyla ‘Evde kal’ çağrıları yapılmasına rağmen bir kaç kişi ekiplerin dezenfekte yaptığı parkta, çalışma biter bitmez gazete kağıdıyla kuruttukları banklarda oturmaya devam ettiler. 

Avcılar, Emekliler Parkı’nda da dezenfekte çalışmaları yapıldı. Buradaki bank ve masalar etrafında oturaranlar görevlilerin ellerindeki hortumlarla bölgeyi yıkayacağını görünce kısa sürede buradan uzaklaştı. Görevliler hortumla dezenfekte çalışmalarını tamamlayarak uzaklaşırken kısa süre sonra tekrar gelenler, bankları gazete kağıdıyla kurutarak oturmaya devam ettiler.

 

SULTANGAZİ'DE PAZAR ALANLARINDA DİKKAT ÇEKEN KALABALIK
SULTANGAZİ'de, koronavirüs önlemleri kapsamında zabıta ekiplerince pazar yerlerinde denetim yapıldı. Pazar alanlarındaki kalabalık dikkat çekerken, kurallara uymayanlar uyarıldı. 


İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirlerine ilişkin genelgesiyle; semt pazar yerlerinde giyim, oyuncak ve benzeri maddelerin satışına izin verilmemesi ve sosyete pazarlarının da geçici süreliğine kapatılması kararı alındı. Sultangazi Belediyesi zabıta ekipleri de, genelge kapsamında semt pazarlarında denetim yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci'nin de katıldığı denetimlerde ekipler, kurallara uymayan esnafı uyardı. Maske ve eldiven kullanılması için uyarıda bulunan ekipler, ürünleri seçmemeleri için de müşterileri uyardı. Esnaftan bazılarının kurallara uymadığı görüldü. 

"YÜZDE 95 KURALLARA UYAN VAR"

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, "Pazarları İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge kapsamında denetlemeye çıktık. Pazarlarda genelgeye istinaden tuhafiye ve giyim üzerine satış yapan yerler kapalı. Bunun daha önceden önlemini aldık. Şu anda sebze ve meyve satan esnafımızı denetliyoruz. Maske ve eldiven konusunda hassas olduğumuzu kendilerine ilettik. Yüzde 100 demesek de yüzde 95 kurallara uyan var. İnşallah hep birlikte bu olumsuz durumu aşacağız" dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 72
  • Hasanbb 4 yıl önce Şikayet Et
    Hint polisi 1 hafta istanbulda dolaşsın yeter. Ayrıca o banklar sökülmeli. Bizim millet iyi niyetten anlamıyor. Haa Ekrem e sorsan onlarda Ak partili troller. Komik yaa
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu inatçı kafalar ölecekse gitsin bir köşede ölsün bizim hayatımızı tehlikeye atmasın
    Cevapla
  • Akil 4 yıl önce Şikayet Et
    Virus tedavisi anadoluda bin yildir buhar teneffus edilerek yada buğu septi ile tedavi edilebiliyordu
    Cevapla
  • Smart 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir yanlış var ama nerede..
    Cevapla
  • pasam123 4 yıl önce Şikayet Et
    sorumsuz davran, hersey icin para bul, 1 ay calismasam olurum diyen zihniyet. cok bedel odeyecegiz cok. ozaman diasi cikmayacaklar ama faydasi olmayacak. Allah akil fikir versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak