Milli Eğitim Bakanlığı cerrahi maske makinesi üretti

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan çalışmalar sonucunda, İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi'nin üretimi tamamlandı. Lisede günde 100 bin cerrahi maske üretimine başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı cerrahi maske makinesi üretti
Milli Eğitim Bakanlığı cerrahi maske makinesi üretti
GİRİŞ 31.03.2020 15:16 GÜNCELLEME 31.03.2020 15:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinin üretim kapasitesi harekete geçirilirken, temizlik ve dezenfeksiyon ürünlerinden maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çeşitli ürünlerin seri üretimine geçildi. 

 

 

MEB, bu aşamada ürünleri üreten cihazların tasarımına ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdi. 

Çalışmalar sonucunda, Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi üretilerek, bu makineyle günde yaklaşık 100 bin maskenin seri imalatına başlandı.

 

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin AA muhabirine, meslek liselerinde temizlik ve dezenfeksiyon malzemelerinden cerrahi maske üretimine, tek kullanımlık önlük ve tulum üretiminden yüz koruyucu sipere kadar altyapıyı güçlendirdiklerini ve tüm alanlarda yoğun üretim yaptıklarını söyledi.

Seçilen illerde ihtiyaç duyulan biyomedikal cihazların üretimi için de Ar-Ge çalışmalarını koordine ettiklerini anlatan Özer, şu bilgileri verdi:

"İllerimize, ciddi Ar-Ge altyapı desteği verdik. İstanbul'da Gaziosmanpaşa ilçesinde Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi üretildi ve üretime başladı. İlk sevindirici haberi almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen otomatik 3 katlı telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi ile artık sadece bu lisede günde 100 bin cerrahi maske üretilebilecek."

Makinenin üretim sürecinde İstanbul'daki yöneticilerin ve öğretmenlerin fedakarca çalışmalarının her türlü takdirin ötesinde olduğunu vurgulayan Özer, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve Destek Hizmetleri Şubesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Zekine Dayıoğlu'na teşekkür etti. 

Özer, Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde makine yapımı alanında önemli katkıları bulunan Elektrik-Elektronik Teknolojisi alan öğretmeni Hasan Ayhan ve Makine Teknolojisi alan öğretmenlerine katkıları ve fedakarca gayretleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne de süreci başarıyla koordine ettikleri için şükranlarını sundu.

Bakan Yardımcısı Özer, "Ülkemizde tüm illerde fedakarca gayret gösteren tüm mesleki eğitim öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, tüm yöneticilerimizin koordinasyon ve destekleriyle mesleki eğitimin kara gün dostu olduğunu bir kez daha göstermiştir." dedi.

YORUMLAR 7
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile üretenlerimizden, devlet kuruluşlarımız özel sektör kuruluşlarımız üniversitelerimizin ilgili bölümleri bütün Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz tıpkı savunma sanayimiz gibi diğer alanlarda da çokça üretimler ve ARGE'ler yapalım ölümcül virüslere karşı ülkemizde tıbbı araçlar dezenfeksiyon ürünleri aşılar ilaçlarlar üretelim ürettiklerimizden dışarıya ihraç edeceklerimizi de ancak hükümetimizin onayı ile yapmalıyız.
    Cevapla
  • izmirli mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ne varsa meslek liselerinde var.bir EML mezunu olarak gurur duyuyorum. sayıların artması dileğiyle
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    MESLEK LİSESİ MEZUNLARININ 1991 DEN ÖNCE TEKNİSYEN SAYILIRKEN BU TARİH DEN SONRA TORPİL İLE ADAMIN VARSA "TEKNİSYEN" ÜNVANINI Almak Herkesin HAKKI Değilmi,Dezenfekteler ,çeşit çeşit,maskeler .ve makina teçhizatlarını üreten bu okullar DEĞİLMİ? Hatta sanayimize ara teknik eleman yetiştiren meslek liselilere kamu murumlarında ŞU AN ÇALIŞAN VE GİRECEK OLAN MESLEK LİSELİ MEZUNLARA ESKİDEN OLDUĞU GİBİ "TEKNİSYEN"ÜNVANI İLE BAŞLATILMASI DİLEĞİ İLE...
    Cevapla
  • PROFLAR NEREDE 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, meb yetkililerinden, lisedeki değerli öğretmenlerimizden ve çalışan gençlerden. Bir meslek lisemiz bu makineyi yaparken, üniversitelerimizdeki anlı şanlı prof.lar, dev bütçeli bölümler siz ne yapıyorsunuz? Allah aşkına bugune kadar TV.lere çıkıp malumun ilamını yapmaktan, internetten okuduğumuz sıradan bilgileri papağan gibi rivayettten başka ne yaptınız? Laboratuvara girin, sizde birşeyler üretin artık eyy hazır yiyici takımı. Hiç değilse bu gençlerden utanın be.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Meslek lisesi memleket meselesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı