Başkan Erdoğan Trump'la koronavirüsü görüştü! İş birliği kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan-Trump görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ele alındı.

Başkan Erdoğan Trump'la koronavirüsü görüştü! İş birliği kararı
Başkan Erdoğan Trump'la koronavirüsü görüştü! İş birliği kararı
GİRİŞ 31.03.2020 18:26 GÜNCELLEME 03.04.2020 21:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ele alındı.

KORONAYLA MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ KARARI ALAINDI

 

Salgınla mücadelenin ancak küresel dayanışma ve iş birliği ile başarıya ulaşabileceği hususunda mutabık kalan iki lider; salgının muhtelif etkilerinin kontrol altına alınması için en iyi uygulamalar ile veri ve tecrübelerin paylaşımı noktasında gerekli adımları atmayı kararlaştırdı.

BEYAZ SARAY'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptıkları telefon görüşmesinde, "Suriye ve Libya'da ateşkesin desteklenmesinin eskisinden de önemli olduğunu vurguladıklarını" bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Görüşmede, Türkiye ve ABD'deki Kovid-19 ile mücadele çabalarının ele alındığı kaydedilen açıklamada, "İki lider, virüsün yenilmesi ve küresel ekonominin desteklenmesine yönelik uluslararası kampanyada yakından çalışma konusunda mutabık kaldı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın, önemli ikili ve bölgesel konuları da ele aldığı vurgulanarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump, Suriye ve Libya başta olmak üzere çatışma olan ülkelerde, ateşkesin desteklenmesi ve çözüme yönelik çalışmaların eskisinden de önemli olduğu konusunda mutabık kaldı." denildi.

YORUMLAR 12
  • Orhan Özdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP Kudüs üzeride oynadı oyundan vaz geç Göreceksin dünyadaki EN BÜYÜK İNSAN KAYBI AMERİKADA OLACAK fakir olacaksin dünya ya silah satmak istiyeceksin kimse senden silah akıtacak ac kalacaksın fakir devletlere el açacaksın ölülerini topliyamiyacaksin salgın hastalık lar yaşayacaksın NE ZAMAN İSLAM,MÜSLUMAN OLUŞACAKSIN HUZURA KAVUSACAKSİN.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk pyd yardım etsin 4000 tir silah vermişti ona karşı
    Cevapla
  • Dogu 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli dayanış ma kampanyasına neden elektirik dagıtım firmaları destek olmuyor bedava özelleştirmeden yerleri alanların neden sesi çıkmıyor epdk çalışanları maaşlarını bagışlarken bu firmalar neden susuyor 100 lerce milyon kaarlar ediyorlar heryıl neden sus puslar ayıp çok ayıp...... reisin çagrılarına neden sırtlarını dönüyorlar.... alacaklarını aldılar o yüzden aldırmıyorlar
    Cevapla
  • Akil 4 yıl önce Şikayet Et
    Virus tedavisi bin yildir anadoluda bilinir; Buğusepti yada buhar Teneffus etmek
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki biz dünya lideriyiz başı sıkışan bizi arıyor. )) İyi yoldayız sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı