Avrupa ölüme terk ederken Türkiye farkını ortaya koydu! Koronalı hastaya hayati müdahale

Bursa’da koronavirüs nedeniyle tedavi altına alınan 58 yaşındaki erkek hasta kalp krizi geçirince, kapalı iki kalp damarına stent takıldı.

Avrupa ölüme terk ederken Türkiye farkını ortaya koydu! Koronalı hastaya hayati müdahale
Avrupa ölüme terk ederken Türkiye farkını ortaya koydu! Koronalı hastaya hayati müdahale
GİRİŞ 04.04.2020 15:39 GÜNCELLEME 04.04.2020 16:35
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın birçok ülkesi, doktorların hasta seçtiği haberleri ile çalkalanırken, canını dişine takarak koronavirüsle mücadele eden Türk doktorları ise yaptıkları operasyonlarla dünyadaki diğer meslektaşlarına örnek oluyor.

 

 

KORONALI HASTAYA ANJİYO

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs testleri pozitif çıkan 58 yaşındaki bir adamın EKG sonuçlarından kalp krizi geçirdiğini belirleyen doktorlar, hastayı anjiyoya aldı.

 

 

OPERASYON BAŞARILI GEÇTİ

Koronaya karşı tedbir alan doktor ekibi, hastanın kalbe giden tıkalı iki damarını balonla genişlettikten sonra stent takmayı başardı. Hasta 2 saat süren başarılı operasyonun ardından yeniden karantina odasına alındı.
 

TIKALI DAMARLARI AÇILDI

Nadir görülen operasyonla ilgili konuşan Kardiyoloji Kliniğinde görevli Doç. Dr. Erhan Tenekecioğlu, "Bugün hastanemizde korona şüphesiyle yatmakta olan 58 yaşında erkek bir hastamızın serviste yatarken başlayan göğüs ağrılarının olması üzerine EKG’si çekildi. EKG’de hastanın akut kalp krizi geçirmekte olduğu tespit edildi. Bunun üzerine acilen anjiyo ve stent yapılması için hasta kliniğimize devredildi. Hastayı hemen anjiyografi ünitesine aldık. Biz de gerekli tedbiri aldık. Tulumlarımızı, maskelerimizi, gözlüklerimizi giyerek operasyona başladık. Hastanın anjiyosunda tam tıkalı olan damara telle ilerledikten sonra ince bir balon ile önce genişletme işlemi yaptık. Daha sonra tıkalı olan yere stentimizi gönderdik. Damarı açtıktan sonra ileride ikinci bir darlık olduğunu gördük. Oraya da ikinci bir stent takarak arada boşluk kalmaması için iki stentin birleşmesini sağladık. İşlemimizin sonunda hastanın damarı tam açıldı." diye konuştu.

HASTA KARANTİNADA

Koronavirüs testi pozitif çıkan hastanın genel durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan operasyon sırasında anjiyografi cihazı ekranı üzerine yapıştırılmış #EvdeKalTR ve #MutluOlYeter notu dikkat çekti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 56
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollandada doktorlar hasta yasliysa mudahele etmeye biliriz. Kanser, kronik hasta, tedavin bulunmadiysa az veya zorsa seni tedavi etmeyebilirler. Doktorlar insan secimi yapabilirler bunu olume terkedecem buna mudahale edecem. Bunu hastaneye alacam sunu almayacam konusunda cok ozgur olduklarini hollandanin rtl4 kanalinda yayinladilar. TURKIYEmizle nekadar gurur duysak azdir. Dunyada benzeri yok. Turkiye dusmani meraklilari birbirine girdi ovdugunuz kefereler.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaçıncı bölüm. Mucize doktor mu... güzel dizi. Bir sürü hayat kurtarıyorlar......!
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizden razı olsun sizlere yar ve yardımcı olsun hepinize ve tüm sevdiklerinize sağlık ve sıhhat versin sizleri ve sevdiklerinizi korusun iyiki varsınız türkiye sizinle gurur duyuyor
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbirşey Düşünmüyorum
    Cevapla
  • Ramo 4 yıl önce Şikayet Et
    Allaha ne kadar şükretsek azdır. Türkiye de yaşıyoruz, Tayyip bey gibi bir başkanımız, Ak parti gibi 17 yıldır sağlık başta olmak üzere her alanda Türkiye ye çağ atlatan bir iktidar partimiz, her zor zamanda yanımızda yer alan Devlet bey gibi bir başkan ve Mhp gibi bir partimiz var.
    Cevapla
  • Hisar 4 yıl önce Şikayet Et
    İman ne büyük cevher Allah'a şürler olsun doktorlarımıza teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat