Bir ilçe daha karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle karantinaya alınan yerleşim birimlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'da iki mahalle, Çorum'da bir köy, Gümüşhane'de bir köy, Kastamonu'da iki köy, Elazığ'da 1 mahalle, Osmaniye'de iki mahalle ile Adana'da Tufanbeyli ilçesi karantinaya alındı.

GİRİŞ 04.04.2020 18:51 GÜNCELLEME 04.04.2020 22:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının yayılması ve vatandaşların hayatını tehdit etmesinin engellenmesi amacıyla İl Pandemi Kurulunca bazı tedbirler alındığı bildirildi.

 

 

Tufanbeyli ilçesinde nüfusuna oranla Kovid-19 vaka sayısının beklenenden fazla görüldüğü ifade edilen açıklamada, bu virüsün yayılmasını ve bulaşmasını engelleyerek kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla 15 gün süreyle ilçeye tüm giriş ve çıkışların durdurulmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda Kaymakamlık koordinesinde tüm kurum ve kuruluşlar ile emniyet ve jandarma ekiplerince gerekli tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.

 

 

Adana Valiliğinin açıklamasında ayrıca, Seyhan ilçesinde faaliyet gösteren ve "Mısır Çarşısı" olarak bilinen yerin, vatandaşların yoğun giriş çıkış yapmaları ve toplu halde bulunmaları nedeniyle salgınının yayılması ve bulaşmasını engellemek adına yarın saat 24.00'ten itibaren 15 gün süreyle kapatılması kararı alındığı kaydedildi.

ELAZIĞ'DA KARANTİNA NOKTASI 4'E YÜKSELDİ

Elazığ'da koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan yer sayısı 4 'e çıktı. Karakoçan ilçesinde 1 mahallede uygulanan karantina, kent merkezinde ise 3 apartmanda uygulandığı öğrenildi.

Korona virüs salgını sebebiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da tüm tedbirler alındı. Şehir dışından gelenlerin de kontrol edildiği kentte şuana kadar 4 nokta karantinaya alındı. Karakoçan İlçesinde Kulubaba mahallesinde uygulanan karantina kuralları, kent merkezinde Sürsürü, Cumhuriyet ve Kırklar Mahallesi'nde 3 apartmanda da uygulandığı bildirildi. Daha önceden merkezde Sürsürü, Cumhuriyet Mahallesi'nde olduğu gibi şimdi de Kırklar Mahallesi Ahenk Sokakta bulunan 4 katlı apartmanda bir kişinin korona virüs testi pozitif çıkmasıyla karantinaya alındı.Valilik kararıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 4 katlı apartmanı ve testi pozitif çıkan kişinin aracını karantinaya aldı. Polisin 24 saat nöbet tutmaya başladığı binaya giriş ve çıkışlar yasaklandı.

ŞANLIURFA'DA 2 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu'nun kararıyla merkez Eyyübiye ilçesinin Buhara Mahallesi ile Suruç ilçesinin Kırmit Mahallesi'nde ikamet eden birer kişide korona virüsüne tespit edildi. Bu nedenle söz konusu mahallelerde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi. Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan 2 mahallede güvenlik güçlerince önlem alındı.

GÜMÜŞHANE'DE BİR KÖY

Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Bizgili köyünden, İstanbul'dan gelen bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktı. Valilikten yapılan açıklamada, bu kişinin başkaları ile temasta bulunmuş olabileceği düşüncesinden hareketle kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla köyde karantina tedbiri belirtildi.

OSMANİYE'DE BİR BELDE

Osmaniye'de ise Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli Beldesi'ndeki Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar, karantina kararı üzerine sınırlandırıldı.

Sumbas Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince 04.04.2020 tarih ve 07.00'dan itibaren ilçemiz Mehmetli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle'de ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışların sınırlandırılması kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 7
  • Cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi devletten beklemek yerine tedbirini al. Bir maske almaya gücün yetmiyorsa belediyelerden iste...
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kendisi bile yapabiliyor, bez bunun alt tarafı.
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske almak için eczaneye gidiyordum, polis durdurdu maske yok diye bir şey yok dedi. Kardeş Cumhurbaşkanı yasakladı ama maske dağıtmadı dedim. Beni ilgilendirmez dedi. Eczaneden 5 liraya aldığım maskeleri takarken lastiği kopuyor. Maske nerede Sayın Cumhurbaşkanı.
    Cevapla
  • mazi 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan ister tak ister takma. Sadece sen gebeceksen olsan sıkıntı yokta diğer indanlara bulaştırma ihtimalin kötü
    Cevapla
  • müslüm 3 yıl önce Şikayet Et
    evde nasıl maske yapılır yaz.herhangi bir çaputtan yapılıyor..herşey için ağlamayın be kardeşim herşeyi devlet yapsın armut piş ağzıma düş.töbe töbe
    Cevapla
  • ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    tekstil ulkesiyiz. bence maske uretmeye hiz verilmeli.
    Cevapla
  • ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    yerleri yikamaktansa. maske üretmeli halka dagitmaliyiz. benim fikrim bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı