Büyükşehirlerden Bodrum ve Marmaris'e akın ettiler

Koronavirüs salgını sonrası büyükşehirde yaşayan birçok vatandaş, yazlık evlerinin bulunduğu Bodrum ve Marmaris'e geldi. Bodrum'a, son bir ayda yaklaşık 120 bin, Marmaris'e ise 2 haftada 25 bin özel araç giriş yaptı.

Büyükşehirlerden Bodrum ve Marmaris'e akın ettiler
Büyükşehirlerden Bodrum ve Marmaris'e akın ettiler
GİRİŞ 05.04.2020 00:56 GÜNCELLEME 05.04.2020 01:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün Türkiye'de yayılmasının ardından büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar, yazlık evlerinin bulunduğu tatil bölgelerine akın etti.

 

 

Yoğunluğun en çok yaşandığı ilçelerden Bodrum'a son bir ayda yaklaşık 120 bin araç giriş yaptı.

Bu araçların özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde yaşayan ve ilçede yazlığı olan vatandaşlar olduğu öğrenildi. Bazı tatil sitelerinin park yerlerinde 34, 35 ve 06 plakalı araçların çoğunlukta olduğu görüldü.

 

 

Marmaris emniyet ve jandarma yetkililerinden alınan bilgiye göre, turistik 13 kırsal mahalle ile ilçe merkezinde 12 bin yazlık bulunuyor.

Son 15 günde ilçe merkezi ve turistik kırsal mahallelere, 25 bin özel araç giriş yaptı.

İstanbul plakalılar başta olmak üzere İzmir, Ankara, Eskişehir, Denizli ve Afyonkarahisar illerinden daha çok kente gelenlerin olduğu belirtildi.

'Yazın eşiyle gelenler akrabalarını bile alıp gelmiş'

Kırsal turistik Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç, "Köyümüze çok ciddi şekilde, şehir dışından yazlıkçılar geldi. Bizim nüfusumuz bin 500 civarında. Dışarıdan gelenlerle birlikte toplam 2 bin 500- 3 bin civarı oldu. Yazın eşi ile tatile geliyorlardı. Şimdi çocukları, anne, babaları ve akrabaları ile toplu gelmişler. Araçlarımızla dolaşıp, vatandaşı sokağa çıkmamaları konusunda uyarıyoruz İhtiyaçları olduğunda ise yardımcı oluyoruz" dedi.

YORUMLAR 31
  • irfan sadıkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kaçışlar bir nedeni eğer ölüm büyük şehirlere gelmişse bizi buralarda yakalayamasın diye ama görevli melaike taşın içinede girseniz sizi bulacak. unutmayın 99 depreminde 20bin kişi yaz mevsiminde öldü.
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    OKTAY BEY 1.Taşıyıcı konumundalarve gittikleri yerlerde bulaşı hızlandıracaklar... 2. Mesala ben Kaş'ta yaşıyorum. Kaş Devlet Hastanesinde iki yoğun bakım ünitesi var ve Antalya merkez 180 km uzaklıkta. Bu hastane salgına karşı dışardan gelenlerle birlikte asla yeterli olmaz.. Ne personel olarak ne de altyapı olarak... Burada sistem çöker... Bu yönden bakmanı tavsiye ederim... 3. Enfekte sayısının ani artışı ile birlikte bu sefer tatilcilere burda ikamet edenler arasında sağlıkta öncelik için toplumsal kargaşa çıkar... SAKINCASINI görmek için bu çerçeveden bakarsan iyi olur
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünki eğer hastaysanız gideceğiniz yerdeki temiz insanlara bulaştirmayin diye söylüyoruz.Çünki oradaki hastahaneler yetersiz diye söylüyoruz. Daha sayiyimmi....
    Cevapla
  • Angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Onların çoğu cehapelidir her zaman derim Allah korusun ülkenin başına bişi gelse ilk onlar kaçar ortalık durulunca gelir konum kavgasına girişirler
    Cevapla
  • Hisar 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle sıkıyı gördümü kaçarlar Cumhuriyeti biz kurduk diye hava atarlar utanmazlar.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet niye bu izini verdi bu nasil korunma
    Cevapla
  • Mr spak 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar üc hafta oldu gideli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar