Meteoroloji'den fırtına uyarısı geldi!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümünde kuvvetli fırtına etkili oluyor. Ege ve Marmara'da kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Diğer yandan Ege Bölgesi, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda da sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor

Meteoroloji'den fırtına uyarısı geldi!
Meteoroloji'den fırtına uyarısı geldi!
GİRİŞ 07.04.2020 07:54 GÜNCELLEME 07.04.2020 07:56

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Çanakkale'nin ve Balıkesir'in güney kesimleri, Manisa, Uşak, Denizli, Adana ve Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat),Batı Karadeniz'de zaman zaman fırtına şeklinde (50-70 Km/saat),İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek, ulaşımda aksamalar ile ağaç ve direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

 

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 16°C
Çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri hafif sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 11°C
Parçalı çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?