İzmir'de sokakta vatandaşlara koronavirüs testi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli iki sağlık çalışanı, vatandaşlara sokakta koronavirüs testi yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü gerçekleştirilen test hakkında il sağlık müdürlüğü açıklama yaptı.

GİRİŞ 07.04.2020 13:38 GÜNCELLEME 07.04.2020 14:09
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele Türkiye'de de kararlılıkla sürdürülürken, İzmir'de birçok vatandaşa sokakta test yapılmaya başlandı. 

 

YOLDAN GEÇENE TEST

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli iki sağlık çalışanı, vatandaşlara sokakta koronavirüs testi yaptı. Bir çok kişinin örneklerini alan iki sağlık çalışanı, Karşıyakalılara ayakta test gerçekleştirdi.

 

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı oldukları öğrenilen iki sağlık çalışanı, Karşıyaka İskele ve Osmanbey Parkı'nda halka açık alanda koronavirüs testi yaptı. Sosyal medyaya da yayılan görüntülerde sağlık çalışanlarının, sıraya giren vatandaşlarla tek tek ilgilendiği ve vatandaşların boğazları ile burunlarından örnek aldıkları, örnekleri deney tüplerine koydukları görüldü.

YÜZE YAKIN TEST YAPILDI

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından bölgede bulunan vatandaşların test yapılan noktaya gittikleri ve ekiplerin de gün boyunca yüze yakın koronavirüs testi yaptığı öğrenildi. Sağlık çalışanlarının, test yaptıkları vatandaşlara sonuçları iki gün sonra E-Nabız üzerinden öğrenebileceklerini ve sonuçları pozitif olan vatandaşlarla sağlık ekiplerinin iletişime geçeceklerini söyledikleri de belirtildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından İl Sağlık Müdürlüğü, böyle bir uygulamalarının olmadığını, bir vaka için giden ekibin kendilerini gören vatandaşlara test yaptığı açıklamasında bulundu.

Yapılan uygulamanın İzmir'in çeşitli ilçelerinde de sürekli bir şekilde devam edeceği öne sürülürken, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bu iddiaları yalanladı. Sağlık çalışanlarının Karşıyaka bölgesine bir vaka için gittikleri ve kendilerini gören vatandaşlara da test yaptıkları belirtildi.


Öte yandan iki sağlık çalışanına soruşturma açılmadığı öğrenildi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 74
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya test yapanlardan virüs bulasırsa ???!!!
    Cevapla
  • MEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl iş ya.kardeşim kafalarına göre devletin parasını verdiği ve bazı şartlara bağladığı testleri gördüklerine uygulamışlar.il sağlık ya görevden alsın yada ödüllerdirsin.ne ayrımcılık yapıyorsunuz.buradakiler insan değil mi.
    Cevapla
  • MeM 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokakta uygulanan test kitleri ziyan oldu. Züm dünyanin gözünün ekstradan bir test kitinde oldugu bir süreçte bu yapilanlar kelimenin tam anlamiyla sorumsuzluk. Ne oldu simdi o sokakta test yaptigin adam iki sokak ötede tasiyici biriyle temas etti ve sen iki gün sonra adama negatif test sonucu yolluyorsun. Sorumsuzluktan da öte cinayet bu.
    Cevapla
  • ulucak 3 yıl önce Şikayet Et
    olayda bir fetö kokusu alıyorum.onlar minareyi çalmadan kılıfı hazırlar ve sureti haktan görünürler.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu izmir çok garip bi yer çözemedim doğrusu.
    Cevapla
  • Vatandaşşş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorma yaa ne güldüm buna :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...