İmamoğlu'nu yalanlayan belge ortaya çıktı! İBB yine doğruyu söyleyemedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir-İkitelli Şehir Hastanesi'ne ulaşacak olan metro sistemini ve karayolu altyapısını inşaatını kendisinden önceki dönemde 2017 yılında durdurulduğunu iddia etmiş ama gerçeğin çok farklı olduğu öğrenilmişti. İBB'den bugün yapılan açıklama da çürütüldü. Proje ile ilgili tüm finansmanların sağlandığı, yüklenici firmaya gerekli hakedişlerin de ödendiği ortaya çıktı.

İmamoğlu'nu yalanlayan belge ortaya çıktı! İBB yine doğruyu söyleyemedi
İmamoğlu'nu yalanlayan belge ortaya çıktı! İBB yine doğruyu söyleyemedi
GİRİŞ 07.04.2020 19:25 GÜNCELLEME 07.04.2020 19:25
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen tepki üzerine Başakşehir – Kayaşehir Metro’sunun Vali Mevlüt Uysal’ın İBB Başkanlığı döneminde durdurulduğu iddiaları belgelerle yine yalanladı.

 

 

İBB'NİN SON SAVUNMASI DA YALAN ÇIKTI

 

İBB'den bugün yapılan açıklamada, projeye herhangi bir finans sağlanmadığı eski yönetimin finansman sağlamak için hiçbir girişimde bulunmadığı ve yapım yüklenicisine ödeme yapılmadığı için tüm yapım işlerinin yeniden durduğu iddia edilmişti.  

 

 

Ama İBB'den yapılan bu açıklamanın da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Alınan bilgiler dahilinde o dönemde yüklenici firmaya finansman sağlanarak hakdişlerinn ödendiği yerel seçime kadar da çalışmaların son sürat devam ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı Projesi, 3 Mart 2017 tarihinde ihale edilmiş ve 28 Nisan 2017 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı.  29 Aralık 2017 tarihinde ise Başkanlık Makamı Oluru ile sözleşme fes edildi. 12 Mart 2018 tarihinde ise yüklenici firma sözleşenin devam edebilmesi için revize iş programı ile ilgili taahhütname sunmuş 13 Mart 2018 tarihli Başkanlık Olur’u ile de çalışmalar yeniden başladı. İşin yer tesliminden itibaren hattın tüm noktalarında çalışma başlamış, özellikle Şehir Hastanesi istasyon ve viyadük bölgesinde çalışmalar hızlandırılmış. İş kapsamında yapılan 5 adet hakedişlerin tarihleri ve imalat süreçleri incelendiğinde İdarece işin devam ettirildiği ve durma sürecinin olmadığı da açıkça görüldü.

YEREL SEÇİME KADAR ÇALIŞMALAR SÜRDÜ

Ayrıca edinilen bilgiye göre 2018 yılı içerisinde yüklenici firmanın saha imalatlarının hızlandırması için  Müşavir ve Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğünce 26 Eylül 2018 tarihinde  uyarı da yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ve İBB arasında Şehir Hastanesi ve Metro istasyon durağının Şehir Hastanesine entegrasyonu konusunda ihale öncesi ve sonrasında yapılan toplantı ve yazışmalar sonucu entegrasyon ile ilgili projeler netleştirilmiş olup buna göre çalışmalar devam ettirmiş. Taraflarca Mutabık kalınan istasyon projelerine uygun olarak Metro yapım çalışmaları, yerel seçim dönemine kadar yüklenici tarafından hiç durdurulmadan devam etmiş. Hatta, İBB sorumluluğundaki metro istasyon, viyadük ve yolların gecikmesinin Şehir Hastanesi’nin açılışını geciktireceği yönündeki Bakanlık ve Valilik Makamlarınca defaetle uyarılmalara karşın İBB, yerel seçimler sonrasında 1 yıl gibi süre geçmesine rağmen istasyon imalatlarında gecikirken, yol yapımlarına hiç başlamadı. 

İBB ANİDEN AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

Yerel seçimlerden hemen sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Başlatılan tüm projeleri durduracağız” açıklaması yaparken, İstanbullu vatandaşların tepkisi ve Şehir Hastanesi Yolu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılması üzerine yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı. İBB’den, geçtiğimiz gün yapılan açıklamada aslında “finansman arayışı” nedeniyle çalışmaların durduğu ifade edilerek, “İmamoğlu’nun talimatıyla finansman arayışlarını hızlandıran İBB yönetimi, raylı sistemin kadar olan kısmını 2021 yılının ikinci yarısında, tamamını ise 2022’de bitirmeyi hedefliyor” denildi.

EKREM İMAMOĞLU SKANDAL AÇIKLAMALARA İMZA ATMIŞTI

CHP’li Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını yürüttüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi dünyanın ölümcül bir salgın sınavından geçtiği şu sıralarda Türkiye'nin 3. ve İstanbul'un en büyük hastanesi olarak inşa edilen İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarını yapmayacağını açıklamıştı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Murat Kalkanlı'nın İstanbul Valiliği'ne gönderdiği yazıda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarıyla ilgili çalışma yapamayacağı belirtilerek, "Kurumumuzun içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve 2020 bütçemiz dikkate alındığında söz konusu talebin tarafımızca yerine getirilmesi mümkün görülmemektedir" ifadelerini kullanmıştı. 

Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk olmuş yayında ise skandal açıklamalara imza atmıştı. Ekrem İmamoğlu inşaatın 2017’de durdurulduğunu söyleyerek konuya hiç hakim olmadığını belli etmişti. Çünkü projeye 2017'de ihale edilip 2018’de başlanmıştı.

2018'DE BAŞLANAN İŞ NASIL 2017'DE DURDURULUYOR?

Cüneyt Özdemir'in 'Başakşehir Hastanesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu inşaat 2017'de durdurulduğunu söyledi. Ancak proje 2017'de ihale edildi, 2018'de başlandı. Yani metro durdurulana kadar yüzde 15'i yapıldı. Ayrıca bu isyanın nedeni korona salgının durumunda yatak kapasitesi olarak en uygun hastanelerden biri. 2017'de ihale edilen ve 2018'de başlanan proje nasıl oluyor da 2017'de durdurulmuş' oluyor sorusu üzerine ise "Bu konuyu bugünün siyaseti ve gündemi haline getiren AK Parti yetkililerini tarihin en cahil siyasileri olarak görüyorum. Hala buna cevap yetiştirmelerine de tarihe geçmiş aciz siyasiler olarak görüyorum" diyerek hakaret etmişti. 

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: BUGÜNE KADAR BİTİRMESİ GEREKENLER BİTİRMEDİ 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yolları ile ilgili olarak, "Şimdiye kadar bitirilmesi gerekiyordu ama bitirmesi gerekenler bitirmedi bu yolları. İnşallah 20 Mayıs'a kadar hastanemizin bütün yollarının erişimini sağlamış olacağız." dedi. 

TEVFİK GÖKSU: İPTAL EDİLEN HERHANGİ BİR PROJE YOK

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da Haber7'ye yaptığı özel açıklamalarda konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; 

İptal edilen herhangi bir proje yoktur. İptal edilen değil sadece değişikliğe uğrayan bir durum var.

Bizzat Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir’i ziyarete gittiğinde Başakşehir Belediye Başkanımız burayı ne yapacaksınız dediğinde, ‘Bizim imkanımız yok, yapamayız’ demiştir. Zaten yazıda da yapamayacağını iptal ettiğini ifade ediyor. Ama onun iptal etmesi önemli değil. Karayolları Genel Müdürlüğümüz yola başladı ve bitirecek. Başakşehir Şehir Hastanesi de Allah’ın izniyle çok kısa zamanda açılıp bu yolla beraber hizmete sunulacaktır. 

YORUMLAR 218
  • OSMANLI TORUNU 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz chpnin hizmet edeceğinimi sandınız
    Cevapla
  • Adle 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyleri dalavra palavra Birara Hastanelere daktilardi ne . CHP kapatin bu partiyi Zaten HDP var ikiside ayni. TBMM ne daşidilar CHP HDP yi herğün kavğa zaten biş yapamazlarda yaptirmazlarda işleri bu lak lak.
    Cevapla
  • Adle 3 yıl önce Şikayet Et
    Lafi uzatmayin CHP liler ne kadara yardim topladiniz niye açiklamiyorsunuz bekliyoruz kanalarinizda var FOX ve HALK utanin utanin çünkü siz vermeyi bilmez almayi bilirsiniz.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    "Ne dediğini ondan iyi mi bileceksiniz", böyle biri ... Yani kimse kulaklarına güvenmesin/inanmasın, benim söylediğimden başka doğru yoktur, diyen biri, hemde hiç sıkılmadan, karşısındakilerin gözüne baka baka. Enterasan bir tavır.
    Cevapla
  • LşPLĞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Neyse artık kalan 4 yıl yatırımdan çok ekonun yalanları ve bunların ispatı ile geçecek... İstanbullular sabredecek ve o hesap gününü iple çekecek....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi